EUROLEAGUE

Βίβες: ''Τίτλους με τη Βαλένθια''

Βίβες: ''Τίτλους με τη Βαλένθια''

Ο Γκιγιέμ Βίβες αναδείχτηκε Καλύτερος Νέος παίκτης στην περσινή ACB. Πλέον ξεκαθαρίζει ότι θέλει τίτλους με τη Βαλένθια, αρχής γενομένης από το προσεχές SuperCopa στη Βιτόρια (26-27/09).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague 2014-15 έχασε τον MVP της regular season στην Liga Endesa (Τζάστιν Ντόλμαν) όμως απέκτησε τον Καλύτερο Νέο της διοργάνωσης , Γκιγιέμ Βίβες, από την Μπανταλόνα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Βίβες (21χρ., 1μ.92) έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο με τη Βαλένθια, χθες αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα από τη Νίζνι και σήμερα (19/09) παρουσιάστηκε από τη νέα του ομάδα. Τι δήλωσε; Πως θέλει τίτλους με τις ''νυχτερίδες'' ξεκινώντας με το ισπανικό SuperCopa!

''Μόλις ήλθα στη Βαλένθια, εξήγησα πως θέλω να κατακτήσω τίτλους. Πλέον έχω την πρώτη ευκαιρία μου, στο SuperCopa (σ.σ. 26-27/09, στη Βιτόρια). Δουλεύουμε καλά και νομίζω ότι μπορούμε να κοντράρουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα, έφτασε ως τον τελικό της Euroleague ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην ACB όμως πιστεύουμε στις δυνατότητές μας'' εξήγησε κατά την παρουσίασή του.

Την περσινή σεζόν ο 21χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στην Μπανταλόνα, έχοντας 8.3 πόντους, 4.4 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα μ.ό. ανά παιχνίδι. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατετάγη στην έβδομη θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Liga Endesa.

Στο τέλος της χρονιάς 2013-14, αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος. Το νέο απόκτημα της Βαλένθια έχει διακρίσεις με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U18 και το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ