EUROLEAGUE

Ο Καλύτερος Νέος της ACB στη Βαλένθια

Ο Καλύτερος Νέος της ACB στη Βαλένθια

Η Βαλένθια ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκιγιέμ Βίβες κι έτσι ο Καλύτερος Νέος της Liga Endesa για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε θα βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague.

Η Βαλένθια έχασε τον MVP της regular season στην Liga Endesa (Τζάστιν Ντόλμαν) ωστόστο απέκτησε τον Καλύτερο Νέο της διοργάνωσης, Γκιγιέμ Βίβες, από την Μπανταλόνα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για τη δεύτερη προσθήκη στο ρόστερ των ''νυχτερίδων'' μετά την απόκτηση του Κροάτη σέντερ Κρέζιμιρ Λόντσαρ. Ο Βίβες (21χρ., 1μ.92) έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μπανταλόνα, έχοντας 8.3 πόντους, 4.4 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα μ.ό. ανά παιχνίδι.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατετάγη στην έβδομη θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Liga Endesa. Στο τέλος της σεζόν, αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος. Το νέο απόκτημα της Βαλένθια έχει διακρίσεις με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U18 και το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20.

Πλέον ο Βίβες καλείται να καλύψει το κενό του Όλιβερ Λαφαγιέτ, αποτελώντας τον παρτενέρ του Σαμ Βαν Ρόσομ στην περιφέρεια της Βαλένθια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ