EUROLEAGUE

Πιστή στο ραντεβού με το Final Four η ΤΣΣΚΑ

Πιστή στο ραντεβού με το Final Four η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέδρασε από τη Βιτόρια με τη νίκη επί της Μπασκόνια (90-88), "σκούπισε" τη σειρά (3-0) και προκρίθηκε στο Final Four για έκτη συνεχόμενη χρονιά! "Σωτήρας" πάλι ο Χάινς, που έκοψε τον Χάνγκα στην τελευταία φάση.

Αν μη τι άλλο, η ΤΣΣΚΑ είναι συνεπής στα ραντεβού της. Η ρωσική ομάδα ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ένα εκ των δύο καλύτερων ρεκόρ στην EuroLeague, εξασφάλισε από νωρίς το πλεονέκτημα έδρας και στα Playoffs έκανε απλά το καθήκον της. Κατέβαλε τρεις φορές (δύσκολα) τη Μπασκόνια και προκρίθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four. Χωρίς να εντυπωσιάσει, κάνοντας απλά τη δουλειά της. Ό,τι έπραξε δηλαδή και στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, όπου επιβλήθηκε της Μπασκόνια με 90-88 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Ο Κάιλ Χάινς έσωσε για δεύτερο συνεχόμενο ματς την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τελευταία φάση, αυτή τη φορά κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: να παίζει άμυνα. Με 5'' να απομένουν και το σκορ 88-90, ο Σέιν Λάρκιν αστόχησε σε τρίποντο (αν και δέχτηκε φάουλ από τον Κουρμπάνοβ πάνω στο σουτ, που δεν καταλογίστηκε), ο Ανταμ Χάνγκα μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ, ωστόσο ο Χάινς ήταν παρών, έκοψε το σουτ του Ούγγρου και χάρισε στην ΤΣΣΚΑ τη σπουδαία νίκη και το 3-0 στη σειρά.

Ο MVP

Ο Κάιλ Χάινς έσωσε πάλι την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Κόρι Χίγκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ στην EuroLeague (23) με τους 21 πόντους που πέτυχε, είχε 7/13 σουτ, 4/5 βολές και ήταν η σταθερή επιθετική λύση για την πρωταθλήτρια Ευρώπης σε όλο το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα 14 φορές και άλλες 9 ήταν ισόπαλες μέχρι το 29'. Τόσο “κλειστό” ήταν το παιχνίδι στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, όπου καμία ομάδα δεν κατόρθωσε να προηγηθεί με μεγαλύτερη διαφορά από επτά πόντους μέχρι το σημείο που η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με +8 στο 37' και με +10 στο 38'.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η τελευταία άμυνα έκρινε όλο το παιχνίδι, ωστόσο τις βάσεις η ΤΣΣΚΑ τις έβαλε με την άμυνα της πολλή ώρα νωρίτερα. Συγκεκριμένα από το 30' έως το 38', ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο δέχτηκε όλους κι όλους τέσσερις πόντους, καταφέρνοντας να μετατρέψει το 72-72 σε 74-84 με επιμέρους 2-12. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο. Στο τέλος η άμυνα της ήταν πάλι αυτή που της χάρισε και τη νίκη, κι ας δέχτηκε 88 πόντους συνολικά.

Πιστή στο ραντεβού με το Final Four η ΤΣΣΚΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η επιστροφή της Μπασκόνια στο “σπίτι” της έδωσε εξ αρχής φτερά στους παίκτες του Σίτο Αλόνσο. Για πρώτη φορά στη σειρά οι Βάσκοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με το προβάδισμα (24-22) και παρότι το έχασαν για το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, κατάφεραν να κλείσουν -επίσης για πρώτη φορά στη σειρά- το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 44-43. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα 11 φορές στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και άλλες πέντε ήταν ισόπαλες. Καμία δεν μπόρεσε να ξεφύγει με περισσότερους από επτά πόντους, σε ένα ματς που έμοιαζε απόλυτα ισορροπημένο. Ένα πραγματικό ντέρμπι. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο 20λεπτο.

Η ΤΣΣΚΑ και η Μπασκόνια δεν μπόρεσαν να αποσπαστούν ούτε στιγμή η μία από την άλλη στην τρίτη περίοδο, κάτι όμως που συνέβη στην τέταρτη. Τότε που οι άμυνες έσφιξαν. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν αυτή που ξέφυγε στο σκορ (72-79 στο 35') και προηγήθηκε με 74-84 στο 38'. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 12 πόντους στο τελευταίο ενάμισι λεπτό και η Μπασκόνια άγγιξε το θαύμα. Έριξε τη διαφορά μέχρι τους δύο πόντους στα 8,1'' και στην επαναφορά υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ να κάνει λάθος! Με 6,3'' να απομένουν, λοιπόν, η Μπασκόνια είχε την ευκαιρία να κλέψει το ματς. Ωστόσο ο Λάρκιν κόπηκε (με φάουλ, που δεν σφυρίχτηκε) από τον Κουρμπάνοβ και ο Χάνγκα δέχτηκε το μπλοκ από τον Χάινς.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 44-43, 70-72, 88-90

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ