EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Ήμασταν πολύ κακοί"

Ομπράντοβιτς: "Ήμασταν πολύ κακοί"
INTIME SPORTS

Για την κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Τι δήλωσε ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με 67-58 και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

" Είχα πει από χθες ότι η Μιλάνο είναι διαφορετική ομάδα τώρα και αγωνίζεται πολύ καλύτερα. Έτσι ήταν και άξιζαν να κερδίσουν. Παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Τους δώσαμε πολλούς φθηνούς πόντους", δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και συνέχισε:

"Και το λέω αυτό, γιατί είναι φανερό ότι επιθετικά κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας. Αλλά και στην άμυνα ήμασταν πολύ κακοί. Το λέω αυτό γιατί και επιθετικά πρέπει να παίξουμε καλύτερα, αλλά και αμυντικά θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Μας αρέσει να παλεύουμε μέχρι το τέλος και αυτό φάνηκε και σήμερα παρά την κακή μας εμφάνιση, από τις 14 κατοχές περισσότερες που είχαμε.

Πήραμε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και κάναμε και κάποια κλεψίματα. Το να έχουμε περισσότερες κατοχές είναι κάτι που πάντα προσπαθούμε να κάνουμε. Αν μετά από αυτό δεν μπορείς να σκοράρεις... τότε είναι φυσιολογικό να χάσεις.

Σήμερα είχαμε το τραγικό 12/32 σουτ κάτω από την ρακέτα... 2-3 μέτρα από το καλάθι και 2/16 τρίποντα. Πολύ άσχημα ποσοστά. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις.

Το αστείο είναι ακόμα και όπως παίξαμε σήμερα, προκριθήκαμε στους "8". Οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι χαρούμενος! Συν του ότι μπορούμε να πάμε στο Καζάν και με νίκη να είμαστε πρώτοι. Όταν μιλάει βέβαια κανείς έτσι όλα φαίνονται εύκολα.

Αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, θα πρέπει να αλλάξουμε και να παίξουμε με μεγάλη σοβαρότητα. Θα πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι και να εντοπίσουμε πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι και ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την πολύ καλή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν".

Σκαριόλο: "Στο τέλος σκεφτήκαμε και την διαφορά"

Ο προπονητής της Μιλάνο, Σέρτζιο Σκαριόλο δήλωσε: " Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Είναι η πρώτη νίκη της Μιλάνο στο ΟΑΚΑ απέναντι σε μία πολύ σπουδαία ομάδα. Κάναμε ένα πλήρες παιχνίδι, με καλές επιλογές στα σούτ, με καλό Passing game και μόνο στα ριμπάουντ δεν τα πήγαμε καλά.

Απέναντι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα, αυτή η νίκη μας βοηθάει να "μεγαλώσουμε" σαν ομάδα και να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους νεαρούς παίκτες που έπαιξαν μαζί μας, όπως ο Τζεντίλε, ο Ραντόσεβιτς και ο Μέλλι.

Στο τέλος, όταν φτάσαμε στους 15 πόντους σκεφτήκαμε να κυνηγήσουμε και την διαφορά των 21 πόντων, αλλά μόλις το σκεφτήκαμε χάσαμε τα πάντα... Σίγουρα μετανιώνουμε που παίξαμε χωρίς τους Μπρέμερ και Χέρστον στο πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό είναι ο αθλητισμός. Δείξαμε πάντως πως όταν είμαστε πλήρεις μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο.

Γενικά περάσαμε πολλά με τους τραυματισμούς και τις απώλειες που είχαμε, με τον Γκαλινάρι που ήρθε και έφυγε... Αλλά τώρα χτίζουμε κάτι καλό και η ομάδα χτίστηκε για να φτιάξει κάτι καλό και όχι απαραίτητα φέτος. Το κάναμε στο Κύπελλο Ιταλίας, το κάναμε στην Euroleague και θέλουμε να το κάνουμε και στο πρωτάθλημα τώρα. Ένα βήμα την φορά και προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλό".

Τέλος σε ερώτηση για τους Φώτση και Μπουρούση και αν του έδωσαν κάποια... μυστικά για να κερδίσει τόνισε... " Είμαι χαρούμενος που έπαιξαν εδώ. Συνήθως όλοι οι παίκτες μου μπορούν να πουν την άποψη τους για κάποια θέματα πιο ειδικά που ξέρουν. Στο πρώτο παιχνίδι είχαν μιλήσει... Σήμερα δεν μίλησαν. Οπότε όταν δεν μίλησαν κέρδίσαμε".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ