EUROLEAGUE

Ο "χάρτης" των προπονητών της EuroLeague

Ο "χάρτης" των προπονητών της EuroLeague

Οι σίγουροι, αυτοί που... ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο κι οι δύο που έχουν πει "αντίο". Η πλήρης εικόνα για τους πάγκους της EuroLeague εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από την στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον τίτλο στην Bundesliga, συμπληρώθηκε το παζλ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague. Η γερμανική ομάδα αποτέλεσε το τελευταίο κομμάτι του παζλ, με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να παίρνει πλήρη μορφή. Μαζί διαμορφώθηκε η εικόνα των πάγκων της EuroLeague, με τα κενά να είναι λιγότερα από αυτά που περίμεναν όλοι πριν από ένα μήνα.

Μόλις δύο πάγκοι ψάχνουν για... κάτοχο, με τη διαθεσιμότητα στον έναν εξ αυτών να προκύπτει αναπάντεχα. Ο λόγος για την Γκραν Κανάρια, η οποία πήρε το εισιτήριο για την EuroLeague για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά είδε τον Λούις Κασιμίρο να λέει "αντίο" με προορισμό τη νέα διετή συνεργασία με την Ουνικάχα Μάλαγα. Ο έτερος κενός πάγκος (αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο) αφορά στον Ολυμπιακό, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αποχωρεί μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο ΣΕΦ.

"Σίγουροι" θεωρούνται οι 9/16 προπονητές της διοργάνωσης, ενώ υπάρχει μια πεντάδα... αμφίβολων -για διαφορετικούς λόγους.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Παναθηναϊκός Superfoods: Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με το "τριφύλλι".

Φενέρμπαχτσε: Δεν τέθηκε ποτέ -επί της ουσίας- θέμα αποχώρησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παρά τη φημολογία που ακούστηκε εξαιτίας της άρσης της χορηγικής σχέσης του συλλόγου με την Dogus.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ο Δημήτρης Ιτούδης μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του τριετούς συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2016, με σκοπό να επαναφέρει την "ομάδα του στρατού" στην κορυφή της Ευρώπης.

Χίμκι: Το συμβόλαιο του Γιώργου Μπαρτζώκα με τη Χίμκι είναι "κλειστό", οπότε ο έμπειρος τεχνικός θα συνεχίσει το έργο του με στόχο το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση.

Μπουντούτσνοστ: Ο Αλεκσάνταρ Τζίκιτς οδήγησε την ομάδα από το Μαυροβούνιο στην EuroLeague, οπότε δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του. Ήδη μάλιστα έχει κάνει δύο σπουδαίες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, με την απόκτηση του Έντουιν Τζάκσον (από την Μπαρτσελόνα) και του Ερλ Κλαρκ (από την Μπεσίκτας).

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αναντολού Εφές : Ο Εργκίν Αταμάν έχει το ελεύθερο να αλλάξει τα πάντα στο έμψυχο δυναμικό της τουρκικής ομάδας, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει. Είναι ο άνθρωπος που καλείται να "χτίσει" από το "μηδέν" τους "μπλε", μετά την παταγώδη αποτυχία της φετινής σεζόν -με μοναδικό θετικό στοιχείο την κατάκτηση του Κυπέλλου Τουρκίας.

Αρμάνι Μιλάνο: Το πλάνο της ιταλικής ομάδας βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, με τον Σιμόνε Πιανιτζάνι να έχει το... ελεύθερο να κινηθεί όπως επιθυμεί, σε μεταγραφικό επίπεδο. Οι "κόκκινοι" κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή, έχουν ισχυρή βάση και τα καλύτερα έρχονται.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ο Πάμπλο Λάσο καλείται να σχεδιάσει την επόμενη μέρα της ομάδας του, δίχως τον Λούκα Ντόντσιτς στο rotation.

ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΙ

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Παρότι πριν από δύο μήνες βρισκόταν με το ένα πόδι μακριά από τη Menora Mivtachim Arena, ο Νέβεν Σπάχια αυτή την στιγμή μοιάζει πιο... σίγουρος. Όχι όμως δεδομένος για την "ομάδα του λαού". Σε περίπτωση που προκύψει αλλαγή πλεύσης στον σύλλογο κι αποφασιστεί η αντικατάστασή του, θα πρέπει να του καταβληθεί ως αποζημίωση το σύνολο του συμβολαίου του για τον επόμενο χρόνο, που ανέρχεται στις 750.000 δολάρια.

Μπάγερν Μονάχου: Έφτασε στο Audi Dome τον Απρίλιο, οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση της Bundesliga, έχει +1 στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη γερμανική ομάδα, αλλά δεν είναι... σίγουρος. Η παραμονή του Ντέγιαν Ράντονιτς στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου είναι στον "αέρα" λόγω... γλώσσας, αφού δεν μιλάει καλά αγγλικά -με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα επικοινωνίας.

Νταρουσάφακα: Ο Ντέιβιντ Μπλατ την επανέφερε στην EuroLeague, ταυτόχρονα όμως κοιτάζει προς το ΝΒΑ. Οι πιθανότητες αποχώρησης είναι περισσότερες από αυτές της παραμονής για τον πολύπειρο τεχνικό, ο οποίος αναζητά πάντα κάτι καλύτερο για το βιογραφικό του.

Μπαρτσελόνα: Ο Τζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου στηρίζει τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, τον οποίο θέλει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα για ένα ακόμη χρόνο. Δεν αποκλείεται να συνεχίσει στο πόστο του ο έμπειρος τεχνικός, ειδικά αν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφασίσει πως δεν είναι ακόμη ώρα να πει "αντίο" στη Ζάλγκιρις.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπασκόνια: Η λογική λέει πως ο Χοσεάν Κερεχέτα θα κάνει χρήση του +1 που προβλέπεται στο συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνεθ. Ο αντικαταστάτης του Πάμπλο Πριτζιόνι άλλαξε τα πάντα στη λειτουργία της ισπανικής ομάδας, την οποία επανέφερε στους τελικούς της Liga Endesa. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα παραμείνει στη θέση του.

Ζάλγκιρις: Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στην LKL, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξήγησε πως σε δυο - τρεις μέρες θα ενημερώσει για το μέλλον του . Δεδομένου ότι ο πάγκος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εκείνος της Μπαρτσελόνα λογικά δεν θα αδειάσουν, η παραμονή στη Ζάλγκιρις ίσως είναι πιο απλή περίπτωση σε σχέση με πέρσι.

ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ

Ολυμπιακός: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λέει "αντίο" στους "ερυθρόλευκους", σε ένα τέλος εποχής -μετά από τέσσερα χρόνια κοινής πορείας. Ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση από τους Αγγελόπουλουλος, όμως οι πιθανότητες παραμονής είναι απειροελάχιστες.

Γκραν Κανάρια: Ο Λούις Κασιμίρο αποχώρησε, με τον ισπανικό πάγκο να είναι άδειος εδώ και μερικές ημέρες. Ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει η διοίκηση του συλλόγου για τη διάδοχη κατάσταση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ