EUROLEAGUE

Καντζούρης: "Ο Παναθηναϊκός μπορεί"

Καντζούρης: "Ο Παναθηναϊκός μπορεί"

Η Μπάμπεργκ είχε αποτελέσει τη τελευταία αντίπαλο της Λαμποράλ Κούτσα στον όμιλο του ΤΟΡ 16 της φετινής Euroleague πριν την έναρξη της σειράς με τον Παναθηναϊκό στο δρόμο προς το Final Four του Βερολίνου με τον Ηλία Καντζούρη να τη σκιαγραφεί.

Αν ο Παναθηναϊκός παίξει όπως η Μπάμπεργκ κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα στη τελευταία αγωνιστική των ομίλων του ΤΟΡ 16 της φετινής Euroleague τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα διαφυλάξει το ΟΑΚΑ και θα χρειαστεί απλώς να κερδίσει στη μία από τις τρεις επισκέψεις του στη Βιτόρια. Ο Ηλίας Καντζούρης δείχνει να το πιστεύει.

Ο άμεσος συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι στη τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Γερμανίας είχε φροντίσει πριν από μία εβδομάδα να κατασκοπεύσει τους Βάσκους στο κυνήγι της νίκης. Αυτής που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να δώσει ακόμη και την πρόκριση στα playoffs. Μία πρόκριση που τελικά δεν ήρθε και καλείται να την πάρει ο Παναθηναϊκός σε μία σειρά τριών νικών με το πλεονέκτημα της έδρας να το έχει η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Ηλίας Καντζούρης δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο Euroleague Greece για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Λαμποράλ Κούτσα εκφράζοντας την πεποίθησή του για την κατάκτηση της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Final Four του Βερολίνου. Αυτής που για να έρθει θα πρέπει να διαφυλαχθεί το ΟΑΚΑ και συνάμα να επιτευχθεί μία νίκη στη Fernando Buesa Arena. Εκεί όπου στα 12 φετινά παιχνίδια που έχει δώσει στη φετινή Euroleague έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα. Αυτήν από τον Ολυμπιακό στη 2η αγωνιστική της φάσης του ΤΟΡ 16.

Το καταρχήν σχόλιο του Καντζούρη για τη Λαμποράλ Κούτσα ήταν: "Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μία ομάδα που στήριξε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία της στην ενέργεια που βγάζουν οι αθλητικοί παίκτες του ρόστερ της στο παρκέ. Έχει την τύχη να διαθέτει ένα ψηλό όπως ο Γιάννης Μπουρούσης ο οποίος έκανε τη διαφορά και όσον αφορά την ποιότητα αλλά όσο και την εμπειρία που έφερε στην ομάδα. Οι ρόλοι ήταν διάκριτοι και μπορώ να πω ότι αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε κέρδισε μέσα έξω Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης όπως και εντός έδρας τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Κι όσο για την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς; Ο Καντζούρης τόνισε: "Επιθετικά στηρίχτηκε σε δύο πυλώνες θα λέγαμε: στον Μπουρούση ο οποίος με το παιχνίδι του στο ποστ έδωσε πολλές λύσεις και όσον αφορά την εκτέλεση αλλά και την δημιουργία και από την άλλη στους δύο δημιουργούς της. Άνταμς και Τζέιμς αλλά και τον Κοζέρ ο οποίος όμως έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού τις τελευταίες εβδομάδες και είναι κάτι κρίσιμο θα έλεγα η παρουσία του η όχι στα playoffs και στη σειρά με τον Παναθηναϊκό.

Η Λαμποράλ παίρνει αρκετό σκορ σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό καθότι εκτός των δύο δημιουργών της διαθέτει και άλλους παίκτες όπως οι Χανγκά, Μπλάζιτς, Τίλλι και Κοζέρ οι οποίοι πραγματικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο ανοιχτό γήπεδο. Στο σετ παιχνίδι εκτός του Μπουρούση τα επιθετικά τους ριμπάουντ, η κίνηση χωρίς μπάλα και τα τρία γκαρντ τους όπως προείπα είναι σημεία αναφοράς".


Σχετικά δε με την αμυντική λειτουργία της Λαμποράλ Κούτσα το μέλος της τεχνικής ηγεσίας της Μπάμπεργκ τόνισε: "Στην άμυνα χρησιμοποιούν επιθετικές τακτικές στα πικ εν ρολ, χρησιμοποιούν πολλές επαφές και γενικότερα είναι μία ομάδα που προσπαθεί με την ενέργεια και την ένταση να βγάλει τον αντίπαλό της εκτός ρυθμού και πλάνου. Στα τελευταία της παιχνίδια ελλείψει του Κοζέρ ο Λετονός σουτέρ Μπέρτανς χρησιμοποιήθηκε στο 3". Υπενθυμίζεται πως ο Μπέρτανς ήταν αυτός που είχε δώσει τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με το τρίποντό του από την αριστερή γωνία της επίθεσης.

Κι αν κάπως έτσι σκιαγράφησε ο Καντζούρης τον τρόπο παιχνιδιού της Λαμποράλ Κούτσα πως βλέπει το δρόμο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Final Four του Βερολίνου; "Σίγουρα φαβορί είναι η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα της έδρας και στην προκειμένη περίπτωση είναι η Λαμποράλ Κούτσα. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει δείξει γιατί το έχει κάνει και στο παρελθόν (σ.σ. κόντρα στη Μπαρτσελόνα) ότι έχει και τις δυνατότητες και το ειδικό βάρος ώστε να είναι η ομάδα που θα προκριθεί στο Final Four του Βερολίνου".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ