EUROLEAGUE

Η ικανοποίηση του Ολυμπιακού και ο προβληματισμός των Τούρκων

Η ικανοποίηση του Ολυμπιακού και ο προβληματισμός των Τούρκων
INTIME SPORTS

Το 2-0 του Ολυμπιακού, ο προβληματισμός των Τούρκων με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στην Κωνσταντινούπολη και ο κόσμος των "ερυθρολεύκων" που γέμισε το ΣΕΦ (videos).

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ απέναντι στην Εφές νίκησε με 71-53 και έκανε το 2-0.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν αξιοποίησαν στο έπακρο την έδρα τους, προτού η σειρά μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη και πλέον χρειάζεται ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου.

Διαβάστε τι δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Οκτάι Μαχμουτί...

Οι "ερυθρόλευκοι" φτάνουν για τρίτη φορά από τότε που καθιερώθηκε το σύστημα 2-2-1 στο 2-0, έχοντας τις προηγούμενες δύο πάρει το "εισιτήριο" για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η πρώτη ήταν το 2009, όταν ο Ολυμπιακός αξιοποίησε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (2-0), γνώρισε μία ήττα στην ισπανική πρωτεύουσα με 71-63, όμως κατάφερε στην τέταρτη αναμέτρηση να πάρει το "διπλό" με 78-75 και να περάσει στο φάιναλ-φορ.

Η δεύτερη φορά ήταν την αμέσως επόμενη σεζόν, όταν αντιμετώπισε την πολωνική Πρόκομ. Οι Πειραιώτες νίκησαν με 83-79 και 90-73 στο ΣΕΦ, ηττήθηκαν με 81-78 στην Πολωνία και πάλι στον τέταρτο αγώνα πήραν το θετικό αποτέλεσμα εύκολα με 86-70 και πέρασαν στο φάιναλ-φορ.

Η φετινή είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός καταφέρνει κάτι τέτοιο. Να αξιοποιήσει, δηλαδή την έδρα του. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις γνώρισε την ήττα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, ενώ έκανε το 3-1 στον τέταρτο αγώνα. Εκεί που οι παίκτες αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση τον αντίπαλο τους. Το 2-0 είναι ένα... καθαρό σκορ που πολύ δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.

Σε καμία περίπτωση, όμως δεν θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να χαλαρώσουν, καθώς αν η Εφές νικήσει θα αρχίσει σιγά - σιγά να το πιστεύει, ενώ ο Ολυμπιακός θα φορτώνεται με άγχος. Οι Πειραιώτες έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια πολύ καλή άμυνα, αφού κατάφεραν να κρατήσουν τους Τούρκους στους 62 και στους 67 πόντους. Ο Οκτάι Μαχμουτί, πάντως έχει αρκετούς λόγους για να προβληματίζεται.

Ο Σάσα Βούγιασιτς δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση στον δεύτερο αγώνα και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τούρκο τεχνικό. Παράλληλα, τα ποσοστά της Εφές από τη γραμμή των 6ν,75 ήταν τραγικά. Στον πρώτο αγώνα είχε 1/19 (5,3%) και στον δεύτερο 2/15 (13,3%). Οι ιθύνοντες των Τούρκων γνωρίζουν πώς τα περιθώρια έχουν στενέψει και θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι στα επόμενα ματς.

Παρόλα αυτά, θεωρούν ότι με τη βοήθεια του κόσμου τους είναι σε θέση να ισοφαρίσουν τη σειρά. Πηγαίνοντας βήμα - βήμα. Στις πρώτες μέρες μετά και το δεύτερο παιχνίδι, θα επεξεργαστούν τι δεν έκαναν σωστά, ώστε να μπορέσουν να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια.

Γεμάτο το ΣΕΦ

Ο κόσμος αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για να πάρει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τη νίκη. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν γεμάτο, με τους οπαδούς της ομάδας να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους Πειραιώτες για να φτάσουν στο 2-0. Δείτε videos από το Sport24.gr...

Αποθέωση Χάινς

Από εκεί και πέρα, οι οπαδοί της ομάδας χειροκρότησαν για ακόμα μία φορά τον Κάιλ Χάινς, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του τόσο κατά την είσοδο στο παιχνίδι, όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός σέντερ της ομάδας πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Επίσης, οπαδοί των "ερυθρολεύκων" βρέθηκαν έξω και από τα αποδυτήρια της ομάδας και αποθέωσαν ξανά τον Χάινς κατά την αποχώρηση του από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά και την δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Αναντόλου Εφές.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ