EUROLEAGUE

Για πρώτη φορά στο Λονδίνο το Final-4

Για πρώτη φορά στο Λονδίνο το Final-4

Η Ευρωλίγκα προκάλεσε έκπληξη πέρσι με την ανάθεση του Final-4 για δύο χρονιές στο Λονδίνο. Όλα τα... φώτα στην O2 Arena που θα φιλοξενήσει φέτος και του χρόνου το κορυφαίο γεγονός του μπάσκετ! Το Sport24.gr σας ξεναγεί στο γήπεδο και σας θυμίζει που έγιναν οι προηγούμενες διοργανώσεις

Το Λονδίνο και η O2 Arena στρέφουν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας το επόμενο τριήμερο, καθώς θα φιλοξενήσουν το Final-4 της Ευρωλίγκας.

Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δηλαδή, θα μπουν την Παρασκευή (10/5) στη μάχη των ημιτελικών με στόχο να κάνουν το προτελευταίο βήμα για την κούπα!

SUPER BASKETBALL και σήμερα το βράδυ σε ρυθμούς Final-4! Ραντεβού, αμέσως μετά από τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρουσιάζουν οι Μ. Μίχαλος, Τ. Μαγουλάς και μεταδίδουν από το Λονδίνο οι Γ. Φιλέρης, Στ. Τριαντάφυλλος, Π. Διαμαντόπουλος και Ν. Μπάκουλη.

Αλήθεια, όμως ποια είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το Final-4 και φιλοδοξεί να διεκπεραιώσει μία πετυχημένη διοργάνωση;

Το πολυπολιτισμικό Λονδίνο λοιπόν, ανοίγει τις ούτως ή άλλως "ορθάνοικτες" πύλες του για να φιλοξενήσει τέσσερις κορυφαίες ομάδες, τους συγγενείς των παικτών, τους οπαδούς των συλλόγων καθώς και όσους απλούς φίλους του αθλήματος, θέλησαν να βρεθούν εκεί για να παρακολουθήσουν αυτούς τους αγώνες.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι κατάφεραν να βρεθούν εκεί, θα παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό Final-4, σε μία πόλη που πάντως δεν ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Οι Λονδρέζοι αυτές τις μέρες μαθαίνουν ότι φιλοξενούν στην πόλη τους τη διοργάνωση της Euroleague, ενώ κάποιοι άλλοι δεν πρόκειται να το μάθουν ποτέ...

Το πανάκριβο Λονδίνο που θα φιλοξενήσει και του χρόνου τη διοργάνωση, φιλοδοξεί να αρχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ... Το άθλημα στους ντόπιους φαίνεται... ξένο και δικαίως, καθώς μόλις πέρσι η Μεγάλη Βρετανία πήρε για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό λόγω φιλοξενίας της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά στο Λονδίνο το Final-4
INTIME SPORTS

Η ακριβοθώρητη O2 Arena

H κατασκευή του γηπέδου ξεκίνησε το 2003 και συνεχίστηκε μέχρι το 2007, όταν και ολοκληρώθηκε. Στις 27 Ιουνίου του 2007 έγιναν τα εγκαίνια και τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιήθηκε κυρίως για συναυλίες. Η χωρητικότητα του είναι 20.000 θέσεις, αλλά για τις ανάγκες της διοργάνωσης και λόγω της κάλυψης του γεγονότος από εκατοντάδες δημοσιογράφους, θα μειωθεί.

Η O2 Arena, γνωστή και ως North Greenwich Arena, λόγω της εξαιρετικής της θέσης στην ομώνυμη χερσόνησο του Λονδίνου, εντάσσεται σε ένα ολόκληρο complex σε πολλά επίπεδα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Ο τελευταίος έχει πολλά πράγματα να κάνει και να... αγοράσει πριν καν ακόμα μπει στο γήπεδο.

Αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποια απούλητα εισιτήρια, αλλά η Ευρωλίγκα διαβεβαιώνει πως και φέτος θα υπάρξει sold out στη διοργάνωση, έστω κι αν αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο.

Περίπου 2.500 οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τους πρωταθλητές Ευρώπης στην προσπάθεια που θα κάνουν για να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πόλεις που έχουν φιλοξενήσει Final-4

Με την ευκαιρία λοιπόν, της πρώτης φοράς του Λονδίνου που φιλοξενεί το Final-4 της Ευρωλίγκας, το Sport24.gr σας θυμίζει όλες τις πόλεις που φιλοξένησαν τις διοργανώσεις από το 1988...

1988 Γάνδη

1989 Μόναχο

1990 Σαραγόσα

1991 Παρίσι

1992 Κωνσταντινούπολη

1993 Αθήνα

1994 Τελ Αβίβ

1995 Σαραγόσα

1996 Παρίσι

1997 Ρώμη

1998 Βαρκελώνη

1999 Μόναχο

2000 Θεσσαλονίκη

2001 Παρίσι

2002 Μπολόνια

2003 Βαρκελώνη

2004 Τελ Αβίβ

2005 Μόσχα

2006 Πράγα

2007 Αθήνα

2008 Μαδρίτη

2009 Βερολίνο

2010 Παρίσι

2011 Βαρκελώνη

2012 Κωνσταντινούπολη

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ