EUROLEAGUE

Φενέρ "express"

Φενέρ "express"

Το... τρένο της Φενέρμπαχτσε δεν σταμάτησε ούτε στην έδρα της Εφές. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε με 77-73 και έτσι παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα του ΤΟΡ 16. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Μαχμούτογλου

Με τον Μέλιχ Μαχμούτογλου να γίνεται ο ήρωας, καθώς με δικά του τρίποντα δόθηκε το σύνθημα αντεπίθεσης, και τους Ούντο Έκπε και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να την κρατάνε όρθια στα δύσκολα η Φενέρμπαχτσε έκανε το 6/6 στο ΤΟΡ 16. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε με 77-73 την Εφές κι έκανε ένα πολύ καλό δώρο στον Παναθηναϊκό που πλέον την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να μην αγωνίστηκε, όμως η Ελλάδα είχε εκπρόσωπο στο παιχνίδι, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του ματς

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, όμως ότι έχτιζε επιθετικά το κατέστρεφε στην άμυνα όπου τα ριμπάουντ αποδεικνύονταν "αχίλλειος πτέρνα". Τα επιθετικά ριμπάουντ του Ντάνστον έδωσαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους που έμειναν κοντά στο σκορ (12-12 στο 5'). Στην προβληματική "αεροπορία" ήρθαν να προστεθούν και τα πολλά λάθη της Φενέρ με αποτέλεσμα η ομάδα του Ίβκοβιτς να τρέξει ένα σερί 9-0 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος σημείωσε τους 7 εξ αυτών (21-16). Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-18 (στο 10').

Με τους Ούντο και Ντατόμε να αναλαμβάνουν δράση η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 11-5 ξεφεύγοντας με 26-29 (στο 14'). Όλα αυτά μέχρι να πάρει και πάλι το "όπλο" του ο ασταμάτητος Οσμάν. Με 2 τρίποντα και ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό ο Τούρκος φόργουορντ έτρεξε ένα προσωπικό σερί 8-0 δίνοντας προβάδισμα 5 πόντων στην Εφές (34-29 στο 16'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 41-35 και την Φενέρμπαχτσε να μετράει 10 λάθη, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι "χτυπώντας" τον αιφνιδιασμό είχαν φτάσει τους 41 πόντους χωρίς να έχουν πάρει κανέναν πόντο από τους Ερτέλ και Γκρέιτζερ!

Μία... ομάδα μόνος του ήταν ο Έκπε Ούντο στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο πρώην ΝΒΑερ με εξαιρετικές άμυνες, κλεψίματα και 5 δικούς του πόντους μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να μειώσει σε 48-45 (στο 24'). Όταν ο Ούντο κουράστηκε να δίνει μάχες σε άμυνες κι επίθεση, τότε η Εφές πήρε και πάλι τον έλεγχο του ρυθμού και το 48-45 δεν άργησε να μετατραπεί σε 54-45 (στο 27') έπειτα από ένα σερί 6-0. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ανέλαβε να απαντήσει στους γηπεδούχους και όντας η αιχμή του δόρατος της Φενέρ μείωσε σε 54-50 (στο 27'). Αυτή η ώθηση από τον Σέρβο ήταν αρκετή για να βάλει για τα καλά στο παιχνίδι την ομάδα του που έκλεισε την περίοδο στο -2 (57-55).

Όπως τέλειωσε το τρίτο δεκάλεπτο έτσι ξεκίνησε και το τέταρτο. Τρίποντο από τον Μαχμούτογλου και η Φενέρμπαχτσε πέρασε για πρώτη φορά έπειτα από αρκετή ώρα μπροστά (57-58 στο 30'). Το παιχνίδι, πλέον είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά! Οι δύο ομάδες συνεχώς εναλλάσσονταν στο σκορ και καμία από τις δύο δεν μπορούσε να "χτίσει" κάποια διαφορά ασφαλείας (64-64 στο 35'). Το μακρινό σουτ το Μαχμούτογλου ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων (64-69 στο 36'), όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με τον Γκρέιτζερ σε ρόλο δημιουργού και τον Μπράουν σε εκτελεστικό ρόλο μείωσε σε 70-71 (στο 38'). Τελικά οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 70-74. Στα 57 δευτερόλεπτα, όμως ο Μαχμούτογλου με νέο τρίποντο έκανε το 70-77 κι έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην Φενέρ για το "διπλό". Παρότι υπήρχε χρόνος για την Εφές ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να μην κάνει φάουλ δείχνοντας να συμβιβάζεται με την ήττα κι έτσι η Φενέρμπαχτσε συνέχισε το αήττητο σερί της επικρατώντας με 73-77.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 41-35, 57-55, 73-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ