EUROLEAGUE

Έβγαλε τα εσώψυχα του ο Κρέσπι

Έβγαλε τα εσώψυχα του ο Κρέσπι

Το βράδυ που η Αρμάνι έγινε η πρωταθλήτρια Ιταλίας, ο Μάρκο Κρέσπι σκέφτηκε ότι αυτό που είχε ζήσει με τη Σιένα δεν έπρεπε να ξεχαστεί. Κατέγραψε εμπειρίες και συναισθήματα στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει με τίτλο #somethingdifferent. Τι λέει στο Euroleague Greece.

Αυτό που ήθελε ήταν να μοιραστεί με τον κόσμο μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με έντονα συναισθήματα, με αντιξοότητες, αλλά στο τέλος της ημέρας με τεράστια αίσθηση υπερηφάνειας: αυτή που έζησε με τη Σιένα, στην τελευταία χρονιά της παρουσίας της ομάδας μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη. Πριν "χαθεί" από τον μπασκετικό χάρτη.

Την Τετάρτη (3/12), θα εμφανιστεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείον στην Ιταλία το #somethingdifferent, τίτλος που επέλεξε ο Μάρκο Κρέσπι για την καλύτερη εμπειρία της καριέρας του -αν όχι της ζωής του. Ο ίδιος θα κάνει την παρουσίαση στις 19.00, στο Palazzo Patrizi, της Σιένα.

Έβγαλε τα εσώψυχα του ο Κρέσπι

" Πρόκειται για ιστορία συναισθημάτων και αξέχαστων αναμνήσεων. Για ιστορία σχέσεων που αναπτύχθηκαν σε δύσκολους καιρούς και την έκρηξη χαράς που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε όλοι, πριν το τελευταίο ματς. Βέβαια, το γεγονός ότι δεν πήραμε τον τίτλο δεν ακυρώνει την εκπληκτική φύση όσων ζήσαμε", ενημερώνει ο ίδιος, μέσω του Euroleague Greece.

Πώς του ήλθε η ιδέα; " Στη συνέντευξη Τύπου του έβδομου τελικού σκέφτηκα πως αυτή η σεζόν αξίζει να γίνει ένα βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσει η κόρη μου. Να γίνει ένα μάθημα ζωής. Δεν θα βρείτε μια ιστορία, στην οποία θα υπάρχει σειρά. Γιατί αυτό δεν υπάρχει στην καθημερινότητα. Απλά δεν υπάρχει".

Ο Massimo Basile, δημοσιογράφος της Corriere dello Sport ήταν εκείνος που τον βοήθησε να γίνει η σκέψη, πραγματικότητα. "Το καλοκαίρι περάσαμε τρεις ημέρες μαζί, μιλώντας ασταμάτητα. Μετά άρχισε το δικό του ταξίδι, στο οποίο έβαλα την υπογραφή μου". Μόνο τρεις ημέρες; "Πάντα μου άρεσε να γράφω. Από το σχολείο ήταν κάτι που με ενδιέφερε. Οπότε ήταν εύκολο". Αυτό που καταθέτει στις σελίδες του πρώτου του βιβλίου " είναι καθαρά πράγματα που βγήκαν από την καρδιά μου. Συναίσθημα προς συναίσθημα. Η ιδέα ήταν να διηγηθώ πώς ένα γκρουπ ανθρώπων μπορεί να ζήσει ένα όνειρο".

Τολμήσαμε να τον ρωτήσουμε για τη Λαμποράλ Κούτσα και το τέλος της συνεργασίας τους, έπειτα από λίγους μόνο μήνες, για να μας απαντήσει ορθά κοφτά " δεν θέλω να μιλάω για αυτό. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι free agent, με τεράστιο κίνητρο και πάθος".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ