EUROLEAGUE

''Το porca puttana και η Σιένα Νο2''

''Το porca puttana και η Σιένα Νο2''

Ο Μάρκο Κρέσπι μιλάει στο Euroleague Greece για τη σπέσιαλ χρονιά που βίωσε ως κόουτς της Μοντεπάσκι, εξήγησε το... βαθύτερο νόημα του porca puttana και αναφέρεται στην Αρμάνι Μιλάνο ως ''Σιένα 2''!

Αυτό που κατάφερε φέτος η Σιένα ήταν απίστευτο, υπό την όποια έννοια και δη από τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως με το τέλος της σεζόν, θα "τελείωνε" και ο οργανισμός.

Las Vegas, Νίκη Μπάκουλη

Το βράδυ της Παρασκευής 27/6, η Αρμάνι επιβλήθηκε 74-67 και πήρε το πρωτάθλημα, με τους εκπροσώπους της Τοσκάνης να είναι οι πραγματικοί νικητές, καθώς "πάλευαν" με τα ζητήματα επιβίωσης καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν και παρ' όλα αυτά, έφτασαν τους τελικούς στο 7ο ματς.

Ήδη οι Χέινζ (Μακάμπι), Τζάνινγκ (Αναντολού Εφές), Χάντερ (Ολυμπιακός) και Βιτζιάνο (Βενέτσια) συνεχίζουν σε άλλες... πολιτείες, την ώρα που ο κόουτς Μάρκο Κρέσπι είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον πάγκο της Λαμποράλ Κούτσα , στη θέση του Σέρτζιο Σκαριόλο, μολονότι ο ίδιος αρκείται να σχολιάζει απλώς πως ''περιμένω κάτι νέο''.

Ο Ιταλός προπονητής βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Λας Βέγκας και μίλησε στο Euroleague Greece για την ιδιαίτερη χρονιά που βίωσε στην Μοντεπάσκι. ''Σίγουρα ήταν μια σπέσιαλ χρονιά για όλους μας! Ξέραμε από τον Ιανουάριο ότι το κλαμπ δεν θα υφίσταται την επόμενη σεζόν αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι και κάναμε το παιχνίδι μας. Όλοι οι παίκτες, όλο το σταφ κάναμε μια συμφωνία. Μια ανθρώπινη συμφωνία. Να τα δώσουμε όλα ως το τέλος. Νομίζω πως ήταν για όλους η πιο συναρπαστική χρονιά που έζησαν ποτέ!''.

Ο κόουτς Κρέσπι συγκλόνισε με την ομιλία του στα αποδυτήρια της Σιένα, μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο Game 7 της σειράς των τελικών κι εκείνο το... αξέχαστο ''porca puttana'' . ''Ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για ό,τι έκαναν. Όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι στα 12 μου ότι κάποια μέρα θα γίνω προπονητής, κάθε χρόνο είχα ένα όνειρο να ακολουθώ. Εκεί ακριβώς πήγαινε το porca puttana. Στο ότι πλέον πρέπει να βρω ένα νέο όνειρο να με εμπνέει και να μου δίνει κίνητρο''.

Ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε ότι ''οι άλλοι τύποι έκλεψαν τον τίτλο μας, γιατί είναι πιο πλούσιοι''. Αλήθεια, τι ακριβώς εννοούσε; ''Σίγουρα, το Μιλάνο είναι πιο πλούσιο. Σκεφτείτε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μέσα στο χειμώνα, μέσα στο καλοκαίρι, η Αρμάνι αγόραζε παίκτες της Σιένα! Στην Ιταλία, έλεγαν ότι η Αρμάνι είναι η Σιένα 2''.

Το δικαστήριο της πόλης κήρυξε την πτώχευση της Σιένα. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα υποβιβάζεται στην τέταρτη κατηγορία, όπου θα εμφανιστεί εφόσον τακτοποιήσει τα βασικά. ''Στην ουσία, μιλάμε για άλλη ομάδα. Το νέο κλαμπ θα έχει το ''Μενσάνα'' όμως πρόκειται για άλλη ομάδα, άλλη κατάσταση''. Πάντως ο κόουτς Κρέσπι εξήγησε ότι η ομάδα ήταν αρκετά τυπική στις υποχρεώσεις της φέτος αφού ''είχαμε πολύ μικρό μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. ΟΚ, δεν πήραμε όλα μας τα χρήματα όμως πήραμε κάποια λεφτά. Φέτος οι άνθρωποι της ομάδας ήταν αρκετά σωστοί. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια''.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ