EUROLEAGUE

Το porca puttana του Κρέσπι

Το porca puttana του Κρέσπι

Αυτό που κατάφερε φέτος η Σιένα ήταν ΜΟ-ΝΑ-ΔΙ-ΚΟ, υπό την όποια έννοια και δη από τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως με το τέλος της σεζόν, θα "τελείωνε" και ο οργανισμός. Δείτε τι είπε ο Μάρκο Κρέσπι στους παίκτες του, το βράδυ που η Αρμάνι στέφθηκε πρωταθλήτρια (video).

Ο Φερντινάντο Μινούτσι κατέστρεψε ό,τι έχτισε, με τη Σιένα να υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τον μπασκετικό χάρτη και να ξεκινήσει από το μηδέν, ανίκανη να καλύψει τα χρέη που δημιούργησε ο άνθρωπος, ο οποίος την έκανε μία εκ των δυνάμεων της Ευρώπης.

Το βράδυ της Παρασκευής (27/6), η Αρμάνι επιβλήθηκε 74-67 και πήρε το πρωτάθλημα, με τους εκπροσώπους της Τοσκάνης να είναι οι πραγματικοί νικητές, καθώς "πάλευαν" με τα ζητήματα επιβίωσης όλη τη σεζόν και παρ' όλα αυτά έφτασαν τους τελικούς στο 7ο ματς. Αν ο Κέρτις Τζέρελς δεν είχε σκοράρει εκείνο το buzzer beater (την ημέρα που η Euroleague Basketball ενημέρωσε πως οι "πράσινοι" δεν θα είχαν πια θέση, ανάμεσα στους καλύτερους), η Σιένα θα μπορούσε ακόμα και να πάρει τον τίτλο, στο "αντίο".

Πλήθος παικτών στάθηκαν στο πλευρό της Σιένα, όπως ο Μπόμπι Μπράουν και ο Ματ Τζάνινγκ, με τον Μάρκο Κρέσπι να "βγάζει" το λόγο της ζωής του, ενώπιον των απογοητευμένων, από την έκβαση, παικτών του.

Το porca puttana του Κρέσπι

Τι είπε ο κόουτς;

" Έπειτα από αυτή τη σεζόν, η ζωή μου, όχι ως κόουτς, αλλά ως ανθρώπου, θα είναι διαφορετική. Ως άνθρωπος, προσπαθώ κάθε φορά να ακολουθώ ένα όνειρο, να πιέζω τον εαυτό μου να απολαμβάνει κάθε ημέρα. Θα είναι δύσκολο η καθημερινότητα για εμένα, από αύριο.

Δεν ξέρω αν θα κοουτσάρω άλλη ομάδα, αλλά ξέρω πως αυτή η σεζόν ήταν ένα όνειρο για εμένα, ως άνθρωπο και ως κόουτς. Αυτά που καταφέρατε, αυτά που καταφέραμε όλοι μαζί, είναι ονειρικά.

Απόψε, οι άλλοι τύποι "έκλεψαν" τον τίτλο μας, γιατί είναι πιο πλούσιοι. Πιστέψτε με, όμως, πως όλοι πιστεύουν ότι εμείς είμαστε οι νικητές. Όλοι. Θέλω να σας πιέσω να αισθανθείτε έτσι, γιατί το αξίζετε. Δεν είναι ώρα να λυπόμαστε. Είναι ώρα, να απολαύσουμε αυτό που κάναμε.

Ο μόνος που έχει πρόβλημα, από όλους μας, είμαι εγώ. Γιατί porca puttana, πρέπει να βρω ένα άλλο όνειρο, γιατί εσείς πραγματοποιήσατε αυτό που είχα από την ημέρα που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προπονητική. Σας ευχαριστώ για αυτό".

TAGS EUROLEAGUE ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ