EUROLEAGUE

Ο οιωνός που...βολεύει τη Ρεάλ

Ο οιωνός που...βολεύει τη Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει κερδίσει τον τίτλο έπειτα από δυο χαμένους τελικούς! Bonus: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Marca μετά το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1995.

Η πολυνίκης του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται ενώπιον μιας ιστορικής συγκυρίας. Να κατακτήσει τον τίτλο στο γήπεδό της έπειτα από 20 χρόνια και δυο σερί χαμένους τελικούς σε Λονδίνο και Μιλάνο!

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έκανε επίδειξη ισχύος στον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πλέον έχει μπροστά της τον Ολυμπιακό. Όπως στον τελικό της O2 Arena πριν από δυο χρόνια, τότε που τα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη... ξέραναν τους Μαδριλένους

Φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδοξεί να πετύχει ό,τι έκανε την τριετία 1962-64. Τι είχε συμβεί τότε; Πριν εξελιχτεί στην ομάδα που σάρωσε τα πάντα στον διάβα της τις δεκαετίες '60 και '70 κατακτώντας 27 τίτλους, η "Βασίλισσα" του Πέδρο Φεράντιθ έχασε δυο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών. Το 1962 και το 1963, από τη Ντιναμό Τιφλίδας και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο στους διπλούς τελικούς με την Σπαρτάκ Μπρνο!

Μετά, λοιπόν, τις ήττες στο Λονδίνο και στο Μιλάνο από Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα, η Ρεάλ αισιοδοξεί να κατακτήσει τον τίτλο, επαναλαμβάνοντας τη συγκυρία των 60's.

Στο μεταξύ, θυμηθείτε το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Marca με τίτλο: "Μαδρίτη VIIΙ (σ.σ. το όγδοο ευρωπαϊκό), ο βασιλιάς της Ευρώπης".

Ο οιωνός που...βολεύει τη Ρεάλ
TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ