ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η "δεξαμενή" παικτών για την Εθνική Ανδρών στα προκριματικά

Η "δεξαμενή" παικτών για την Εθνική Ανδρών στα προκριματικά

Τα παράθυρα των εθνικών ομάδων και οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλάζουν άρδην τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στο ρόστερ. Δείτε τη "δεξαμενή" παικτών από την οποία θα προκύψει η δωδεκάδα στις επόμενες υποχρεώσεις της "γαλανόλευκης".

Ένας κύκλος έκλεισε για την Εθνική Ανδρών στην Κωνσταντινούπολη, μετά την ήττα από τη Ρωσία στους "8" του Eurobasket . Η πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης ήταν κοντά, αλλά χάθηκε λόγω κούρασης και έλλειψης επιλογών (επιθετικών κατά βάση) στο φινάλε της αναμέτρησης, γράφοντας τον επίλογο της παρουσίας της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση.

Υπό άλλες συνθήκες, θα υπήρχε άπλετος χρόνος για ανάλυση των λαθών και ανασύνταξη. Με βάση τη νέα τάξη πραγμάτων όμως, δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Μετά την αποχώρηση του Κώστα Μίσσα από την άκρη του πάγκου, η ΕΟΚ καλείται να υποδείξει άμεσα τη διάδοχη κατάσταση για τη θέση του πρώτου προπονητή, να προκύψει το επιτελείο που θα πλαισιώσει τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και να καταλήξει στους παίκτες από τους οποίους θα προκύψει η δωδεκάδα για τα προκριματικά.

Είναι δεδομένο πως μεταξύ των επιλογών που θα κάνει ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών δεν θα βρίσκονται οι NBAers των εθνικών μας χρωμάτων (βλ. Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Κουφός και Τάιλερ Ντόρσεϊ), όπως επίσης οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods. Κι αυτό λόγω του ότι συμπίπτουν οι ημερομηνίες των αγώνων των "αιωνίων" στην EuroLeague με αυτούς των προκριματικών. Στη λίστα προσθέστε κι αυτούς που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Κίνα (βλ. Γιάννης Μπουρούσης), για να καταλάβετε πως θα μιλάμε για "δεμένα χέρια" του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Από εκεί και πέρα λοιπόν, σημασία έχει να συνοψίσουμε τη "δεξαμενή" των παικτών από τους οποίους θα αντλείται η δωδεκάδα στους αγώνες των προκριματικών. Αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για παίκτες που αγωνίζονται στη Stoiximan.gr Basket League, αυτούς που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, αλλά κι εκείνους που... έρχονται με φόρα και θα αποτελέσουν ενδεχομένως τη βάση της Εθνικής Ανδρών σε μελλοντικές (μεγάλες) διοργανώσεις.

Γι αυτό, το να δούμε παίκτες από την Εθνική Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πριν από δύο μήνες στην Κρήτη, φαντάζει αρκετά πιθανό. Όπως επίσης πιο "παλιούς", με μεγάλη εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για μια... πειραματική σύνθεση, η οποία όμως θα κουβαλάει το "πρέπει" μαζί της, προκειμένου η Ελλάδα να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας σε δύο χρόνια.

Το ανανεωμένο ρόστερ της Εθνικής Ανδρών θα προκύψει λοιπόν από κάποιους από τους παρακάτω παίκτες:

PG: Βασίλης Ξανθόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης, Βασίλης Μουράτος, Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Φλιώνης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιώργος Καλαϊτζάκης.

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Κατσίβελης, Δημήτρης Σταμάτης, Ανδρέας Χριστοδούλου.

SF: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Βλάντο Γιάνκοβιτς.

PF: Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ντούσαν Σάκοτα.

C: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Μαυροειδής, Ζήσης Σαρικόπουλος, Θοδωρής Καρράς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ