ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επίσκεψη στους ΝΒΑers εν όψει Τορίνο

Επίσκεψη στους ΝΒΑers εν όψει Τορίνο
Αντετοκούνμπο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μας γνωρίζει μετά την κλήρωση της Γενεύης ότι θα συμμετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (4-9/7) και η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει με το βάρος να πέφτει στους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Κουφό.

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ξεκίνησε σε ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς αφού έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (4-9/7) όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με το βάρος να πέφτει στους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Κουφό.

Οι πρώτοι δύο αντίπαλοι στον όμιλο είναι γνωστοί και πρόκειται για τους Ιράν και Μεξικό στο δρόμο για τον ημιτελικό και τον τελικό με το νικητή του να παίρνει το ένα από τρία πολυπόθητα εισιτήρια. Κι όσο για τα άλλα δύο θα προκύψουν από τα άλλα δύο που θα γίνουνε στο Βελιγράδι και στη Μανίλα.

Ο Φώτης Κατσικάρης με τους συνεργάτες μπορεί να έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους όσον αφορά τον καταρτισμό του ρόστερ γνωρίζοντας πάνω κάτω ποιοι θα αποτελούν τη 12άδα που θα πάει στο Τορίνο με στόχο την πρόκρισή της για το Ρίο. Το σίγουρο είναι πως σε σχέση με αυτή του περασμένου Eurobasket θα απουσιάσει ο Βασίλης Σπανούλης που έχει δηλώσει την αποχώρησή του μετά το τέλος του.

Κι όσο για τους δύο που σίγουρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να τους έχει στη διάθεσή του και λογικά θα τους υπολογίζει για τη βασική του πεντάδα είναι οι δύο ΝΒΑers. Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο που αγωνίζεται στους Μιλγουόκι Μπακς και Κώστας Κουφός των Σακραμέντο Κινγκς. Για το λόγο αυτό και ο τιμ μάνατζερ Κώστας Κώτσης ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει τα επόμενα 24ωρα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ώστε να έχει τετ α τετ μαζί τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την περσινή χρονιά τη φορά αυτή δεν υπάρχει η συμφωνία μεταξύ του ΝΒΑ και της FIBA για την παρουσία πέντε εβδομάδων των παικτών που αγωνίζονται σε ομάδα του ΝΒΑ και είναι διεθνής. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα με οποιονδήποτε παίκτη αγωνίζεται στο ΝΒΑ για την παρουσία του στην Εθνική του ομάδα στον δρόμο για το Ρίο μέσω κάποιου εκ των τριών Προολυμπιακών τουρνουά.

Σε μία κατηγορία όπου ανήκουν οι Αντετοκούνμπο και Κουφός για την Εθνική μας ομάδα και από το Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο τους περισσότερους ΝΒΑέρς τους έχει η Εθνική Ιταλίας. Και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γκαλινάρι, Μπελινέλι και Μπαρνιάνι.

Κι όσον αφορά τους αντιπάλους της Εθνικής στον όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο πρώτος θα είναι το Ιράν που είχε πάρει την 3η θέση στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα 2015 που είχε διεξαχθεί στην Κίνα. Ο προπονητής του Ιράν είναι ο γνωστός μας από τη θητεία του μεταξύ άλλων στην Ελλάδα σε Απόλλωνα ΠΑτρών και Δάφνη ο Γερμανός Ντιρκ Μπάουερμαν με το μεγάλο της αστέρι να είναι ο άλλοτε ΝΒΑέρ σέντερ Χαμέντ Χαντάντι.

Δεύτερος αντίπαλος της "επίσημης αγαπημένης" στο Τορίνο το Μεξικό που εξασφάλισε τη συμμετοχή του μέσω της 4ης θέσης που πήρε στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τεχνικός του ο Ισπανός Σέρτζιο Βαλντεολμίλος με αυτόν που ξεχωρίζει στο ρόστερ του να είναι ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης Γκουστάβο Αγιόν.

Με δεδομένο ότι η Εθνική μας θα πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της θα διασταυρωθεί λογικά με έναν εκ των Ιταλία ή Κροατία και ακολούθως με τον άλλον στον τελικό στον δρόμο της πρόκρισης για το Ρίο. H οικοδέσποινα Ιταλία είχε βγει 6η στο τελευταίο Eurobasket και στον πάγκο της έχει πλέον τον Ετορε Μεσίνα αντί του Σιμόνε Πανιτζάνι, ενώ η 9η του Eurobasket Κροατία είναι πάντα υπολογίσιμη.

Τέλος στο τουρνουά υπάρχει και η τρίτη του Παναφρικανικού Τυνησία στο ρόστερ της οποίας ξεχωρίζει ο ΝΒΑέρ σέντερ των Ντάλας Μάβερικς, Σαλάχ Μεζρί, αλλά πολύ δύσκολα να αφήσει εκτός της δυάδας του ομίλου της κάποιον εκ των Ιταλία ή Κροατία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ