ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλέι οφ και πλέι άουτ: Τι λένε οι προπονητές;

Πλέι οφ και πλέι άουτ: Τι λένε οι προπονητές;

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ και πλέι άουτ στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, με το Sport24.gr να ρωτάει τέσσερις προπονητές τι σκέφτονται για τη νέα τάξη πραγμάτων.

Σε μία απόφαση που κάθε άλλο παρά αναμενόμενη ήταν, η ΕΟΚ ανακοίνωσε -μέσω της προκήρυξης του πρωταθλήματος- πως στο νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα υπάρχουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ, με φόντο τη δεύτερη ομάδα που προβιβάζεται στη Basket League αλλά και τις δύο που ακολουθούν τον ουραγό στη Β' Εθνική.

Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για την τάση που παρατηρούνταν στην Α2 κατηγορία , με τις εξελίξεις να επαληθεύουν το ρεπορτάζ μας.

Η αρχική εντύπωση από τη συγκεκριμένη απόφαση είναι πέρα ως πέρα θετική, αφού με αυτόν τον τρόπο θα παρατηρηθεί αύξηση του ανταγωνισμού στις πρώτες και τις τελευταίες θέσεις. Το θέμα όμως είναι πως βλέπουν τη νέα τάξη πραγμάτων οι καθ ύλην αρμόδιοι, ήτοι οι προπονητές της Α2 κατηγορίας. Το Sport24.gr ζήτησε από τους Γιώργο Ρεμεντέλα (Ψυχικό), Ντίνο Καλαμπάκο (Παγκράτι), Χρήστο Σερέλη (Λαύριο) και Βαγγέλη Βλάχο (Εθνικός Πειραιά) να πουν την άποψή του επί του θέματος που προέκυψε εσχάτως.

Ρεμεντέλας: "Θα αλλάξει ο προγραμματισμός"

Ο προπονητής του Ψυχικού παραδέχθηκε αρχικά πως όλο αυτό " θα προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα", πριν επισημάνει ότι " από εκεί και πέρα με αυτό το μέτρο θα παίξει ρόλο και η τύχη, δηλαδή η κατάσταση των ομάδων όταν θα ξεκινούν τα πλέι οφ. Αφετέρου θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην κάνεις ήττες στην έδρα σου. Σαν μέτρο ανεβάζει πάντως, το ενδιαφέρον και το κρατάει αμείωτο μέχρι το τέλος. Θα εξαλειφθούν οι αδιάφορες ομάδες, που ρυθμίζουν την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος".

Επίσης, είχε να πει ότι " ο προγραμματισμός θα αλλάξει, για πολλές ομάδες", πριν καταπιαστεί με το ζήτημα "μικροί", οι οποίοι "κόβονται" (όσον αφορά την υποχρεωτική συμμετοχή τους) στο νέο πρωτάθλημα: " Προσωπικά πιστεύω πως το θέμα των "μικρών" είχε τεθεί με λάθος τρόπος. Για μένα λάθος είναι η υποχρεωτική συμμετοχή. Όποια ομάδα έχει περισσότερο αναπτυξιακό πλάνο, θα το κάνει έτσι κι αλλιώς. Το τωρινό σχέδιο θα δώσει την ώθηση στις ομάδες να ενισχυθούν με νεαρότερους παίκτες. Θα μπορείς να αναδείξεις παιδιά, χωρίς να υπάρχει κάποιο "πρέπει" που να σε περιορίζει".

Καλαμπάκος: "Μεγαλύτερο κίνητρο για τις ομάδες"

Ο Ντίνος Καλαμπάκος ήταν πιο λακωνικός αφού αρκέστηκε να πει ότι " τα πλέι οφ θα δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο σε περισσότερες ομάδες. Θα υπάρχουν περισσότερες ενδιαφερόμενες ομάδες. Όσον αφορά τους μικρούς, είμαι αντίθετος. Θεωρώ ότι θα χρειαζόταν να δώσουν κίνητρο στους παίκτες για να παίξουν. Έπρεπε να βρεθεί μία μέση λύση. Θα παραγίνει η κατηγορία των γερόντων η Α2. Από εκεί και πέρα, δεν θα είναι πρόβλημα το μάκρος της σεζόν, ούτως ή άλλως είναι μικρό το πρωτάθλημα".

Βλάχος: "Λίγο άδικο για την ουρά"

Ο κόουτς του Εθνικού Πειραιά, Βαγγέλης Βλάχος, είπε αρχικά πως " είναι ένα άγνωστο κομμάτι όσον αφορά τις ομάδες που παίζουν στις πιο χαμηλές κατηγορίες -πλην Α1. Αν δεν το δούμε, δεν μπορούμε να πούμε πως λειτουργεί. Η σεζόν θα παραταθεί για οκτώ ομάδες. Για να πάρεις την άνοδο, ίσως τα πλέι οφ παίζουν κάποιον ρόλο. Ίσως όμως γι αυτές που τερμάτισαν πιο πάνω από τις τρεις τελευταίες, ίσως είναι λίγο άδικο, γιατί θα μπουν στη διαδικασία να παίξουν πλέι άουτ και με ένα στραβό αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα. Εκείνη την εποχή που θα γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα υπάρχει μεγάλη κόπωση", ενώ κατέληξε μιλώντας για την κατάργηση των "μικρών" λέγοντας:

" Αυτό που έγινε πέρσι με τους "μικρούς" ήταν κοροϊδία. Θεωρώ ότι πρέπει να παίζουν οι "μικροί", αλλά να μην τους χαρίζεται τίποτα".

Σερέλης: "Δεύτερη ευκαιρία"

Τέλος, ο Χρήστος Σερέλης στάθηκε στη δεύτερη ευκαιρία που θα έχουν οι ομάδες μέσω των πλέι οφ και των πλέι άουτ: " Είναι ένα πάρα πολύ καλό μέτρο. Νομίζω ότι είναι ιδανική εξέλιξη, σε συνδυασμό κιόλας με το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν "πρέπει" όσον αφορά τους μικρούς. Το πρωτάθλημα θα γίνει πολύ πιο απαιτητικό. Θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Μία ομάδα που έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση, αλλά εχει στραβοπατήσει, θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Είναι πολύ θετικό και για τις ομάδες που θα κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Δεν θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα, θα πιεστούν να γίνουν πιο οργανωμένες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ