Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"Νεοϋορκέζα" η Πολύζου

"Νεοϋορκέζα" η Πολύζου

Η τάση που θέλει τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου μπάσκετ να μετακομίζουν στις ΗΠΑ για σπουδές επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά. Τελευταία απόδειξη η Κλειώ Πολύζου.

Μετά τη Μαριέλλα Φασούλα , ακόμα μία παίκτρια της Εθνικής Νεανίδων "έκλεισε θέση" στο NCAA για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η Κλειώ Πολύζου υπέγραψε κι αυτή με τη σειρά της το letter of intent, "δεσμεύοντας" την υποτροφία που της προσέφερε το Sacred Heart University, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η 17χρονη φόργουορντ προέρχεται από τα Μελίσσια, όπου έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ με τη φανέλα της Νέας Κηφισιάς, όπου την παραχώρησαν -με υποσχετική- οι "πορτοκαλί".

Με ύψος 1μ78, η νεαρή παίκτρια αγωνίζεται στη θέση "3" και αποτελεί μέλος των Εθνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια. Το 2012 συμμετείχε -με την Εθνική Κορασίδων- στο Πανευρωπαϊκό της Ουγγαρίας, ενώ φέτος (2014) έπαιξε στο Πανευρωπαϊκό των Νεανίδων, μετρώντας 4.2 πόντους και 1.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Η τύχη πάντως δεν ήταν με το μέρος της τη σεζόν 2012-'13, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός (σ.σ.: ρήξη πρόσθιου χιαστού) την κράτησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να χάσει και το Πανευρωπαϊκό των Κορασίδων εκείνου του καλοκαιριού. Πλέον όμως, είναι απόλυτα υγιής και με τις εμφανίσεις της εντός παρκέ κέρδισε μία θέση στο ρόστερ του Sacred Heart University της Νέας Υόρκης.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ