STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Θέμα συγκέντρωσης

Θέμα συγκέντρωσης
STOLISV

Σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής (9/11, 17:00) Παναθηναϊκός και Ρέθυμνο θέλουν να φτάσουν στη νίκη για να παραμείνουν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Διαβάστε τι δήλωσαν οι Ντούσκο Ιβάνοβιτς και Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (9/11, 17:00) στο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο για την πέμπτη αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Οι "πράσινοι" έρχονται από μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο για τους ομίλους της Euroleague και πέρα από την κούραση θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το πολύ φορμαρισμένο Ρέθυμνο που μετρά μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

"Να είμαστε συγκεντρωμένοι"

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, προπονητής των "πρασίνων" δήλωσε: "Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τον αγώνα μας στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Αρμάνι πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι για την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο" και συνέχισε: "Οι αντίπαλοι μας έχουν ποιότητα, διαθέτουν καλή ομάδα κι αυτό φαίνεται από το ότι έχουν μόλις μια ήττα κι αυτή στην παράταση από τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να νικήσουμε".

Από πλευράς παικτών ο Τζούλιαν Ράιτ πρόσθεσε: "Έχουμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με το Ρέθυμνο λόγω του αγώνα μας στην Euroleague το βράδυ της Παρασκευής, όμως είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όπως το Ρέθυμνο που αξίζει τον σεβασμό μας".

"Να ελέγξουμε τον ρυθμό"

Ο προπονητής του Ρεθύμνου Θανάσης Σκουρτόπουλος από τη πλευρά του στάθηκε στην απουσία του Σάφτενααρ και τόνισε πως θα πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

"Εμείς πάμε να παίξουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι που έχουμε μόνο να κερδίσουμε πράγματα. Θέλουμε να δούμε και τον βαθμό ετοιμότητας που έχουμε. Δυστυχώς θα ταξιδέψουμε με μία μεγάλη απουσία (σ.σ. Σάφτενααρ) που δεν μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις του αγώνα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν υπάρχει "κλειδί". Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να περιορίσουμε τα εύκολα καλάθια του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια να μπορέσουμε να επιβάλουμε ένα ρυθμό που μας βολεύει".

"Όλα τα σημεία του Παναθηναϊκού είναι δυνατά, από τα γκαρντ του εξαρτάται ο ρυθμός του αγώνα και το τι θα δούμε μέσα στο γήπεδο. Εκεί θα κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε απέναντι τους. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε είτε σε γρήγορο είτε σε οργανωμένο τέμπο, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ένα ρυθμό που μας βολεύει και να μην του αφήσουμε πολύ χώρο για να βρει γρήγορες επιθέσεις και εύκολα καλάθια".

Ο Γιάννης Σίνης από πλευράς παικτών για την κρητική ομάδα τόνισε: "Η σημασία του αγώνα είναι ίδια όπως και σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί να χάσαμε τον Σάφτενααρ, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπως κάνουμε σε κάθε ματς. Ο ρυθμός του παιχνιδιού θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την έκβαση του, όπως και τα ριμπάουντ. Όπως και να το κάνουμε ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, η οποία διαθέτει πολλά «όπλα» με πολλές δυνατότητες. Σε όλους τους τομείς είναι πλήρης. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό όσο γίνεται θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ