STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Στα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όλα είναι ανοιχτά"

"Στα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όλα είναι ανοιχτά"

Οι Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Παπανικολάου και Νίκος Χατζηβρέττας μίλησαν στο Sport24.gr για τη "μάχη" του τίτλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και συμφώνησαν πως στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League δεν χωρούν προγνωστικά.

Παναθηναϊκός Superfoods ή Ολυμπιακός; Πράσινο ή κόκκινο; Ο τρίτος τελικός της Stoiximan.gr Basket League πλησιάζει (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και οι Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Παπανικολάου και Νίκος Χατζηβρέττας μίλησαν στο Sport24.gr για τη... μονομαχία των "αιωνίων" με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι τρεις παλαίμαχοι άσοι στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη μετονομασία του κλειστού γηπέδου των Ιλισίων σε "Αντώνης Φώτσης" , αφού συμφώνησαν πως "στους τελικούς και στα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όλα είναι ανοιχτά", αναφέρθηκαν στο τι έχουμε δει στα πρώτα ματς της σειράς, αλλά και στο τι πρέπει να αναμένουμε στη συνέχειά της. Ας ξετυλίξουμε, όμως, το... κουβάρι από την αρχή του.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος με τους "πράσινους" πανηγύρισε την κατάκτηση δύο EuroLeague, έξι πρωταθλημάτων και πέντε Κυπέλλων Ελλάδας παρατήρησε πως "στα δύο πρώτα παιχνίδια έχουμε δει ισάριθμα μπρέικ. Αυτό είναι κάτι που συναρπάζει τους φιλάθλους και μεγαλώνει το ενδιαφέρον στην σειρά. Το μπάσκετ παραμένει ζωντανό. Οι ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορούν να νικήσουν σε οποιαδήποτε έδρα, όπως έχουν αποδείξει και στην πράξη".

"Στα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όλα είναι ανοιχτά"

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος υπήρξε διπλός... πράκτορας, πήρε την "σκυτάλη" από τον άλλοτε συμπαίκτη του. "Είναι φανερό πως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι έδρες έχουν γίνει πιο ευάλωτες. Μετράμε ήδη δύο μπρέικ και το γεγονός αυτό μας κάνει να περιμένουμε την συνέχεια της σειράς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον", τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του στους "αιώνιους" κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (δύο με τον Ολυμπιακό με και τέσσερα με τον Παναθηναϊκό), πέντε κύπελλα (δύο με τους "ερυθρόλευκους" και τρία με τους "πράσινους) και δύο (μία και μία) EuroLeage, ενώ ως και σήμερα είναι ο μοναδικός παίκτης Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει κάνει triple crown με δύο ομάδες.

Επίσης, πρόσθεσε πως έχουμε "δει δύο πολύ συναρπαστικά παιχνίδια που τα διακρίνει η μεγάλη ένταση. Βέβαια δεν λείπει και το θέαμα, αφού κατά την διάρκειά τους έχουμε δει πολύ καλό μπάσκετ".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής - ο οποίος με τον Παναθηναϊκό έχει ανέβει τρεις φορές στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ στο "πράσινο" παλμαρέ του έχει ακόμα δέκα πρωταθλήματα κι οχτώ Κύπελλα Ελλάδας - από την πλευρά του δήλωσε πως "η σειρά μετά τα δύο μπρέικ είναι στο 1-1 και όλα αρχίζουν πάλι από το μηδέν. H σειρά παραμένει αμφίρροπη. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Ολυμπιακό. Όπως δεν ξεγράψαμε τον Παναθηναϊκό μετά το 0-1, έτσι δεν πρέπει να ξεγράφουμε και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Σημασία έχει το ποια ομάδα θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη. Όταν μία ομάδα δεν είναι καλά προετοιμασμένη πνευματικά, αποκτά αυτόματα και το μεοινέκτημα. Η πνευματική προετοιμασία θα αποτελέσει το κλειδί για την συνέχεια της σειράς. Η ομάδα που θα έχει την καλύτερη πνευματική προετοιμασία και θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη στο πλάνο της, θα έχει και το πλεονέκτημα. Ακούγονται απλά όλα αυτά, αλλά είναι πολύ σημαντικά".

"Στα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όλα είναι ανοιχτά"

Ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες θα βρεθούν αντιμέτωποι για τρίτη συνεχόμενη φορά στη φετινή σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League και όποιος εκ των δύο επικρατήσει, θα βρεθεί ένα... βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Νίκος Χατζηβρέτας, όμως, ξεκαθάρισε πως "σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για το ποιος θα νικήσει. Δεν γίνονται προγνωστικά στους τελικούς. Είναι ντέρμπι. Όλα μπορούν να συμβούν, όπως έδειξαν άλλωστε και τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό και όποια είναι πιο έτοιμη και βρεθεί σε καλύτερη μέρα, θα έχει το πλεονέκτημα για να πάρει το πρωτάθλημα".

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός έχουν μία συγκεκριμένη δομή, αλλά στους τελικούς εμφανίζονται και οι... X-Factors. Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ορθώς, επισήμανε πως οι "ομάδες έχουν πολύ γεμάτα ρόστερ. Σε τελικούς παίκτες που δεν περιμένουμε, μπορεί να βγουν μπροστά. Έχει συμβεί στο παρελθόν πολλές φορές. Σίγουρα ο Νικ Καλάθης και ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι πιο κομβικοί παίκτες για τις ομάδες τους, αλλά τα ρόστερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι γεμάτα και ποιοτικά. Σε κάθε παιχνίδι μπορεί να υπάρχει και διαφορετικός πρωταγωνιστής. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν και μπορεί να συμβεί και πάλι. Οι ομάδες έτσι κι αλλιώς έχουν πολλούς παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν την διαφορά".

"Στα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός όλα είναι ανοιχτά"

Ο Νίκος Χατζηβρέττας δεν διαφώνησε με όσα προαναφέρθηκαν: "Όπως είπαμε και πριν οι ομάδες είναι πολύ καλές και έχουν ποιοτικά ρόστερ. Είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Κάθε παίκτης τους μπορεί να βγει μπροστά και να κρίνει ένα παιχνίδι, αλλά και την σειρά".

Τέλος, ο Κώστας Τσαρτσαρής αναφέρθηκε στα... βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού: "Η δημιουργία του Νικ Καλάθη είναι πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό. Ο Νικ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας.Στο πρώτο παιχνίδι Ολυμπιακός του περιόρισε την δημιουργία και ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο παιχνίδι κέρδισε αυτό το κομμάτι από τον Καλάθη και κατάφερε να νικήσει".

Από την πλευρά του Ολυμπιακού στα πρώτα δύο παιχνίδια ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν καλοί, αλλά υπάρχουν παιδιά που μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν την διαφορά, όπως έγινε στο ματς στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα, όμως, αυτοί οι δύο παίκτες είναι οι πιο σημαντικοί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ