ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Το κλειστό Ιλισίων μετονομάστηκε σε "Αντώνης Φώτσης" και ο... Μπάτμαν του ελληνικού μπάσκετ είχε την τιμητική του σε μια λαμπερή γιορτή.

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Ιλισίων μετονομάστηκε πλέον σε "Αντώνης Φώτσης" και ο νυν φόργουορντ του Ηλυσιακού έζησε συγκινητικές στιγμές. Μέλη της Εθνικής ομάδας του 2005, του 2006 και του 2009, μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν στο "Αντώνης Φώτσης" και κοντραρίστηκαν με τους ομάδα φίλων του "Μπάτμαν", η οποία αποτελείτο κυρίως από παίκτες του Ηλυσιακού.

Το "παρών" στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Γιαννακης, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Καλαϊτζής, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Νώντας Παπαντωνίου, ο Δήμος Ντικούδης, ο Λευτέρης Κακιούσης και πολλοί άλλοι.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη ανέφερε μεταξύ άλλων πως " ο Αντώνης Φώτσης δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε. Με την κίνησή του να επιστρέψει στον Ηλυσιακό παρότρυνε τα παιδιά να γεμίσουν τα γήπεδα. Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο 70 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου, αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτόν τον κορυφαίο αθλητή".

Ο Αντώνης Φώτσης από την πλευρά εμφανώς συγκινημένος ανέφερε πως "ξέρετε ότι δεν είμαι πολύ καλός στα λόγια. Θα ήθελα πάνω απ' όλα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ζωγράφου για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει, να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ πέρα, παλιούς συμπαίκτες και προπονητές. Γενικά, άτομα που τα γνωρίζω όλη μου τη ζωή. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη χαρά μου. Ελπίζω όλο αυτό που γίνεται εδώ πέρα να γίνει ένα μάθημα για όλο τον κόσμο. Ότι από τη στιγμή που τα κατάφερα εγώ να μπει το όνομά μου σ' αυτό το γήπεδο απλά με μία μπάλα και μία μπασκέτα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο καθένας σας αν προσπαθήσει σκληρά γι' αυτό που θέλει και ζητά".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε από την πλευρά του: "Είναι κάτι πολύ όμορφο και είναι τιμή για μένα. Τώρα ήρθαμε να τιμήσουμε τον Αντώνη και είναι ξεχωριστό απόγευμα για εκείνον. Είναι χαρά για εμάς που είμαστε εδώ. Το αξίζει ο Αντώνης. Είναι μεγάλη τιμή να παίρνει το γήπεδο το όνομά σου. Είναι τιμή και περηφάνια για τον Αντώνη. Με τον Αντώνη δεν με εκπλήσσει τίποτα. Το αγαπάει το μπάσκετ. Παίζει από μικρός σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι κάτι που αγαπάει και θα συνεχίσει να το κάνει για πολλά χρόνια".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον οποίο ο Φώτσης συνεργάστηκε στην Εθνική από το 2004 μέχρι το 2008, σχολίασε: "Μεγάλωσε δίπλα σας από μία ωραία οικογένεια δραστήρια στο μπάσκετ. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά που μεγάλωσε ο πατέρας, απλά εκείνος μας επιφύλασσε πολλά περισσότερα. Αφησε το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ για όσα έκανε στο παρκέ και όχι μόνο. Ταξίδεψε στον κόσμο αλλά πάντα αγαπούσε την πρώτη του ομάδα. Ειναι πρωτόγνωρο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και πάντα ήθελε να προσφέρει όσα περισσότερα μπορούσε. Χαίρομαι που συνεργαστήκαμε και πανηγυρίσαμε μεγάλες νίκες.

Είναι πολύ ωραία κίνηση να μετονομαστεί το γήπεδο σε Αντώνης Φώτσης. Ελπίζω τα παιδιά να πάρουν πολλά μαθήματα από αυτόν και για μπάσκετ και για τη ζωή. Εύχομαι αυτό το γήπεδο εκτός από το όνομα να πάρει και τη χάρη του Αντώνη. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις μεγάλες χαρές που μας έδωσες και γιατί τον τελευταίο χρόνο μας έδειξε πως ένας αθλητής μπορεί να κάνει πολλά για την περιοχή του. Εύχομαι να δεις τον γιο σου να παίζει στην εθνική ομάδα και σε αυτό το γήπεδο να βγουν παιδιά που θα σε ξεπεράσουν".

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης από την πλευρά του πρόσθεσε: "Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε για τον Αντώνη. Με την αθλητική του διαδρομή έγραψε ιστορία. Με αυτή την κίνηση αναγνωριστηκε η προσφορά του στο μπάσκετ και στον αθλητισμό, αλλά και ο χαρακτήρας του. Είναι πολύ τιμητικό για κάθε αθλητή ένα γήπεδο να παίρνει το όνομά του. Μαζί με τον Αντώνη έχουμε περάσει πάρα πολλές στιγμές μαζί. Είναι παρά πολλά όσα ζήσαμε μαζί και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι".

Σχετικά με την επιστροφή του Αντώνη Φώτση στον Ηλυσιακό δήλωσε: "Έδειξε την αγάπη του για το μπάσκετ. Για τον ίδιο λόγο που άρχισε να παίζει μπάσκετ, συνέχισε στον Ηλυσιακό. Αγαπάει, όπως όλοι μας, το άθλημα".

O Αντώνης Φώτσης βραβεύτηκε και από τον Ηλυσιακό και μοίρασε δώρα στους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο, ενώ το "παρών" στην εκδήλωση εκπρόσωποι από όλους τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"
Κι εγένετο το "Αντώνης Φώτσης"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ