STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μπαρτζώκας: "Σταματήσαμε τους δημιουργούς"

Μπαρτζώκας: "Σταματήσαμε τους δημιουργούς"
INTIME SPORTS

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε ότι το κλειδί της νίκης για τον Πανιώνιο ήταν η απόδοσή του στο γ' δεκάλεπτο. Αλεξανδρής: "Είχαμε δύο πρόσωπα"

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Άρη με τον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο και τη σπουδαία σε σημασία νίκη των "κυανέρυθρων" με σκορ 69-63, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας του δεν είναι να σταματάει τους σκόρερ των αντιπάλων αλλά τους δημιουργούς.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε στάθηκε στις τρεις μόλις πάσες που είχε ο Άρης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ τόνισε ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερο χρονικό διάστημα που έχει παίξει ο Πανιώνιος φέτος.

"Το πρώτο ημίχρονο είναι το χειρότερό μας χρονικό διάστημα που έχουμε παίξει φέτος. Δεν ανταποκριθήκαμε σε τίποτα από όσα είχαμε σχεδιάσει. Ο Άρης ήταν δεδομένο ότι θα έβγαζε ενθουσιασμό στο παρκέ, όπως κάνει στην έδρα του", υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: "Εμείς δεν παίξαμε άμυνα, κάναμε φάουλ σε κάθε επαφή και στην επίθεση κάναμε πράγματα εκτός συστημάτων και φιλοσοφίας μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Το σκορ ήταν 27-10, είχαμε αποτελεσματικότητα, σταματήσαμε τις διεισδύσεις και είχαμε εύκολο ριμπάουντ, που μας έδωσε πόντους στο transition. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαμε την έξτρα πάσα και κάναμε καλές επιλογές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα που είχαμε, ο Άρης προσπάθησε να γυρίσει, αλλά εκεί πήραν οι σωστοί παίκτες τις κατάλληλες αποφάσεις. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος αν κερδίσεις είναι σημαντικό, αν χάσεις έχει πρόβλημα...

Αυτό που είναι πρόβλημα για μας είναι ο τραυματισμός του Στίβεσον, που δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι σημαντικός παίκτης για μας. Σαν κλειδί του αγώνα θεωρώ ότι ήταν το γεγονός ότι ο Άρης είχε μόλις τρεις τελικές πάσες και στόχο έχουμε πάντα να σταματούμε όχι τους σκόρερ, αλλά τους δημιουργούς...".

Το παρών έδωσε ο Μάριος Μπατής ο οποίος υπογράμμισε: "Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, με κακή άμυνα και επίθεση. Παίρναμε σουτ έξω από τα συστήματά μας και ήμασταν βιαστικοί. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι αυτή η ομάδα έχει περηφάνια και πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Με την ενέργεια στην άμυνα και τις καλές περιστροφές στην επίθεση, βγάλαμε τα ελεύθερα σουτ και γυρίσαμε γρήγορα το παιχνίδι. Αυτή η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα που τη κατάλληλη στιγμή βάζουν τη μπάλα στο καλάθι όπως έκανε ο Μπίλι Κις. Δείξαμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε παιχνίδια και να κερδίσουμε μέσα στην έδρα του Άρη".

Αλεξανδρής: "Υποπέσαμε σε πολλά λάθη"

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του ήταν διπρόσωπη στην αναμέτρηση: "Παρουσιάσαμε δυο πρόσωπα. Ένα καταπληκτικό στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε διαβάσει αρκετά καλά το παιχνίδι. Είχαμε πολλή ενέργεια στην άμυνα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε εκτός ρυθμού τον Πανιώνιο που εκτελεί με ταχύτητα όλα τα συστήματα του. Τα καταφέραμε, ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση κι έτσι προηγηθήκαμε με διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο πρόσωπο παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί. Δεχθήκαμε 24 πόντους στο πρώτο μέρος και 45 στο δεύτερο. Αυτό έγινε γιατί άλλαξε σε σημαντικό βαθμό η συγκέντρωση μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο υποπέσαμε σε αρκετά αμυντικά λάθη, δεχθήκαμε έξι τρίποντα κι εκεί γύρισε το παιχνίδι. Επίσης στο διάστημα αυτό ο Πανιώνιος κόντυνε το σχήμα του, έπαιξε με «τεσσάρι» τον Γιάνκοβιτς.

Είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Χρησιμοποίησα έναν ψηλό για κάποια διαστήματα αλλά δεν έχουμε προετοιμαστεί να παίζουμε έτσι. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις αμυντικές μας αδυναμίες και ως έναν βαθμό τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν όμως αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Δεν βάλαμε κάποια σουτ. Μας έλειπαν οι σκόρερ. Κάποια παιδιά έμειναν σε χαμηλά επίπεδα επιθετικά. Ο Μαυραειδής δεν πέτυχε κανέναν πόντο, ο Μάλντροου έναν όπως και ο Κερούς. Έτσι το βάρος έπεσε στην επίθεση σε συγκεκριμένα παιδιά όπως ο Ταπούτος, ο Ντέιβις και ο Βεργίνης που βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Για να κερδίσεις όμως μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος που έχει παίκτες, οι οποίοι έχουν την εμπειρία να αναλάβουν τα κρίσιμα σουτ πρέπει να έχεις περισσότερες λύσεις. Δεν θέλαμε αυτή την ήττα γιατί θέλουμε να βρεθούμε ψηλά στη βαθμολογία για να διεκδικήσουμε κάτι.

Κι εμείς έχουμε περηφάνια και θέλουμε να ανταποκριθούμε στους διπλούς αγώνες μ' αυτό το ρόστερ. Δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια άσχετα από την τύχη και την έλλειψη εμπειρίας σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος. Τα δυο παιχνίδια είναι όμως βαρύ φορτίο και τα ταξίδια κουραστικά. Μεσολάβησαν κάποιες απώλειες με αποτέλεσμα να χάσουμε τη δυναμικότητα που είχαμε πριν από λίγο καιρό. Γι' αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που υπάρχουν".

Τέλος, ο Δημήτρης Βεργίνης ο οποίος τελείωσε το ματς με 20 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για τον Άρη, υπογράμμισε: "Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να μείνουμε ενωμένοι".

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το πρόβλημα του Άρη απάντησε: "Για ένα ακόμα παιχνίδι είχαμε διαφορά, 10 πόντους στο ημίχρονο, και καταφέραμε να την χάσουμε. Το έχουμε κάνει και σε άλλα παιχνίδια, κάποια στιγμή πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, να βελτιωθούμε, γιατί αν δεν βελτιωθούμε θα το πληρώσουμε. Χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το μόνο που μένει είναι η ήττα. Χάσαμε από τον Πανιώνιο μέσα στην έδρα μας, είναι μεγάλη η απώλεια, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ