STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - Πανιώνιος 63-69

Άρης - Πανιώνιος 63-69

Παίζοντας ένα εξαιρετικό γ΄δεκάλεπτο ο Πανιώνιος όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση αλλά έφυγε και με το "διπλό" από τη Θεσσαλονίκη, νικώντας με 69-63 τον Άρη

Για δεύτερη φορά φέτος ο Πανιώνιος επικράτησε του Άρη, αυτή τη φορά με 69-63 μέσα στο Αλεξάνδρειο μετά από εκπληκτικό γ' δεκάλεπτο με το οποίο ανέτρεψε το σκηνικό όπως αυτό είχε δημιουργηθεί.

Εκεί, άλλαξαν όλα... Με επιμέρους 27-10, 6/8 τρίποντα και πολύ καλή αμυντική λειτουργία οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα και έφυγαν από την Θεσσαλονίκη με το "διπλό".

Ο Άρης έλεγξε το ρυθμό στο α' ημίχρονο, ωστόσο έδειξε να επαναπαύεται και να χάνει τη συγκέντρωσή του, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι φιλοξενούμενοι.

Καθοριστικός στο τέλος ο Κις ο οποίος με την εμπειρία και την ψυχραιμία του ευστόχησε σε δύο λέι απ, δίνοντας σημαντικές ανάσες στον Πανιώνιο κι ενώ ο Άρης προσπαθούσε να μειώσει με τον Βεργίνη.

Ο αγώνας:

Νευρικές μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ με τον Αθανασούλα να ανοίγει το σκορ και να γράφει το 0-2 περίπου δυόμιση λεπτά μετά το τζάμπολ. Τα άστοχα σουτ συνεχίστηκαν για τον Άρη ο οποίος έμεινε για ένα επιπλέον λεπτό άποντος πριν πετύχει το πρώτο του καλάθι με τον Ταπούτο.

Ο Πανιώνιος ήταν βιαστικός στην επίθεση και έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ το 2ο φάουλ του Νάντζφεϊ ήταν πρόβλημα για τον Μπαρτζώκα. Εκεί βρήκε την ευκαιρία ο Άρης να ξεφύγει στο σκορ μετά από συνεχόμενα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και ο Ντέιβις έγραψε το 16-9 στο δεκάλεπτο.

Στη β' περίοδο ο Άρης συνέχισε από εκεί όπου είχε μείνει... Εκμεταλλεύτηκε την επιθετική αφλογιστία του Πανιωνίου που ήταν άσφαιρος από τα 6.75μ. (0/5) και τελικά κατάφερε να χτίσει μία αξιόλογη διαφορά, πηγαίνοντας την μπάλα στη ρακέτα όταν του επιτρεπόταν. Ακόμα κι όταν όμως ο Πανιώνιος έκλεινε, οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις απ' έξω και με συνδυασμό με την ευστοχία τους στη γραμμή βρέθηκαν στο 21-12 στο 13'.

Αντίθετα, ο Πανιώνιος ήταν πολύ άστοχος στις βολές, κάτι που δεν του έδινε την ευκαιρία να μειώσει περισσότερο και να ξαναμπεί στο ματς. Τελικά, ο Άρης προηγήθηκε με 32-19 και η διαφορά άγγιξε και το +15 (34-19), πριν τελικά ο Πανιώνιος τρέξει ένα γρήγορο 5-0 και φύγει για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-24.

Αντεπίθεση από τα 6.75μ.

Η αντεπίθεση του Πανιωνίου έγινε ακόμα πιο αισθητή στην επανάληψη, όταν με μπροστάρη τον Μάριο Μπατή που πήρε όλες τις επιθέσεις και πέτυχε καθοριστικά καλάθια, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Αρχικά μείωσε στους 5 (34-29) και στη συνέχεια σε 36-35, ωστόσο ο Άρης δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του. Με σερί 6-0 που προήλθε από δύο συνεχόμενα τρίποντα των Γιάνκοβιτς και Κις, ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά (41-43).

Παρ΄ότι ο Άρης μείωσε σε 44-46 με τον Ντέιβις, οι "κυανέρυθροι" είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και με νέο τρίποντο του Γιάνκοβιτς λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου βρέθηκε για πρώτη φορά στο +7 (44-51). Ο Πανιώνιος (που έχασε τον Στίβεσον με τραυματισμό) ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 6/8 σουτ τριών πόντων, έβαλε περισσότερους πόντους απ' ότι σε ολόκληρο το α' ημίχρονο (24 έναντι 27) και βελτίωσε αισθητά την άμυνα του.

Στο δ' δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε αποφασισμένος και με σερί 5-0 μείωσε σε 49-51 στο 32'. Ωστόσο, ακολούθησε νέο σερί από τον Πανιώνιο ο οποίος με τους Παραγιό και Κις έχτισε εν ριπή οφθαλμού διαφορά 10 πόντων (49-59). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο καλάθια του Βεργίνη, ωστόσο δεν είχαν την υπομονή αλλά και την καλή άμυνα σε εκείνο το σημείο προκειμένου να ροκανίσουν τη διαφορά.

Έτσι, ο Πανιώνιος εξακολούθησε να έχει τα ηνία και παρά το γεγονός ότι έκανε μερικά άστοχα σουτ είχε την "πολυτέλεια" να παραμείνει στη θέση του οδηγού και να φύγει τελικά νικητής από τη Θεσσαλονίκη. Κάτι που έγινε και με την βοήθεια του Κις ο οποίος στο τέλος με 6 προσωπικούς του πόντους έδωσε λύσεις σε καίρια σημεία.

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 34-24, 44-51, 63-69

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραϊδής, Κερούς 1, Ταπούτος 19(2), Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 11, Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Μπόγρης 4, Μάλντροου 2, Βεργίνης 20.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος, Κις 17(2), Αθανασούλας 2, Στίβεσον 5, Ντίμπλερ 12(2), Μπατής 13(2), Γιάνκοβιτς 9(2), Καββαδάς 4, Σαρικόπουλος, Νάντζφεϊ, Μπόισα 4, Παραγιός 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ