STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Φωτιά" στην ουρά...

"Φωτιά" στην ουρά...
INTIME SPORTS

Έξι αναμετρήσεις το Σάββατο και μία την Κυριακή εμπεριέχει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος τόσο φουντώνει η "φωτιά" κυρίως στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα της Α1, ενώ το "κυνήγι" του Αμαρουσίου συνεχίζεται από ΠΑΟΚ και Άρη.

Στην ουρά το ματς μεταξύ του Ηλυσιακού και της ΑΕΚ θεωρείται "τελικός" και για τους δύο, κάτι που ισχύει και για τον Ηρακλή, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Ρόδο τον Κολοσσό.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Α1:

Καβάλα - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του επί της Κάχα Λαμποράλ για την Ευρωλίγκα φιλοξενείται από την Καβάλα σε ένα ματς, όπου θέλει το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ. Στην αντίπερα όχθη, η Καβάλα, όπως ανέφερε και ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο για να... τεστάρει τις δυνάμεις της ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Ηλυσιακός - ΑΕΚ

Σε έναν αγώνα "φωτιά"ο Ηλυσιακός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να... καίγονται για τη νίκη, ώστε να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή στην Α1. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη θα προσπαθήσει να πάρει πάση θυσία τη νίκη, καθώς η διαφορά από την ήττα στο πρώτο ματς πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί (97-74). Από την άλλη η ΑΕΚ θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγει με ένα βαθμό από τον Ηλυσιακό, αλλά να έχει και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Περιστέρι - Άρης

Η αγωνιστική εικόνα του Περιστερίου βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και ο τεχνικός της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης ελπίζει οι παίκτες του να πραγματοποιήσουν ακόμα μία καλή εμφάνιση απέναντι στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς μετά την ήττα από την Γκέτινγκεν θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.

Κολοσσός Ρόδου - Ηρακλής

Το τελευταίο του χαρτί, όσον αφορά την υπόθεση παραμονή στην Α1 παίζει ο Ηρακλής, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Ρόδο τον Κολοσσό. Οι πιθανότητες, πάντως δεν είναι με το μέρος του, καθώς οι παίκτες του Γιάννης Σφαιρόπουλου ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια έχουν δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Παράλληλα, θέλουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται ενόψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει από πίσω το Μαρούσι, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από τον σύλλογο των βορείων προαστίων. Αντίπαλος ο Πανιώνιος, ο οποίος θα προσπαθήσει να περάσει από την Πυλαία και να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου παρά την απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία και στην Κίμκι δεν θέλουν να χάσουν πολύτιμο έδαφος στη "μάχη" για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Πανελλήνιος - Ίκαρος Καλλιθέας

Ομάδες που βρίσκονται λίγο - πολύ στην ίδια μοίρα φέτος. Στόχος και των δύο είναι η νίκη, ώστε να μην χάσουν το τρένο των πλέι οφ. Κυρίως για τον Πανελλήνιο, ο οποίος σίγουρα δεν θα ήθελε να μείνει εκτός. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη, πάντως έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και "κλειδί" την άμυνα τους θα προσπαθήσουν να φύγουν με τους δύο βαθμούς από τη Λαμία.

Ολυμπιακός - Μαρούσι

Το μοναδικό παιχνίδι ου θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός έρχεται φουριόζος από το διπλό στην Ισπανία επί της Βαλένθια και θέλει να διατηρήσει το αήττητο του στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος των βορείων προαστίων και χωρίς τον Νέστορα Κόμματο θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Το πρόγραμμα (18ης αγ.):

Σάββατο (19/02)

Καβάλα - Παναθηναϊκός (15:00)

Ηλυσιακός - ΑΕΚ (17:00, ΕΤ1)

Περιστέρι - Άρης (17:00)

Κολοσσός Ρόδου - Ηρακλής (17:00)

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (18:00, ΝS)

Πανελλήνιος - Ίκαρος Καλλιθέας (19:00)

Κυριακή (20/02)

Ολυμπιακός - Μαρούσι (17:00, ΕΤ1)

Η Βαθμολογία (17αγ.): Ολυμπιακός 34, Ολυμπιακός 33, Μαρούσι 28, ΠΑΟΚ 27, Άρης 26, Καβάλα 26, Κολοσσός Ρόδου 25, Περιστέρι 25, Πανιώνιος 25, Ίκαρος Καλλιθέας 24, Πανελλήνιος 22, ΑΕΚ 21, Ηλυσιακός 21, Ηρακλής 20.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ