STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 56-71

Άρης - Παναθηναϊκός 56-71
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 71-56 του Άρη και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Ευκαιρία για δοκιμές στο β' ημίχρονο

Αλώβητος πέρασε από το "Αλεξάνδρειο" ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 71-56 του Άρη για την 1η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Οι "πράσινοι" επέβαλαν το ρυθμό τους στο β' ημίχρονο και ο Αργύρης Πεδουλάκης βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

Ο Άρης έκανε πολύ καλή εμφάνιση, με δεδομένο ότι αγωνίστηκε χωρίς ξένους στη σύνθεσή του, λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών.

Ο Παναθηναϊκός λίγες μέρες μετά τα 23 λάθη κόντρα στη Ρεάλ, έπεσε στα μισά (12), ενώ έλεγξε τα ριμπάουντ (27-37), πηγαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις σε δεύτερη επίθεση.

Το ευχάριστο για τον Πεδουλάκη είναι ότι μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και μάλιστα οι Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος και Σκορδίλης ήταν πολύ καλοί. Περισσότερο από όλους χρησιμοποιήθηκε ο Κίτσεν ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και ψάχνει τα πατήματά του στο παρκέ.

Οι ξένοι γενικότερα δεν ήταν σε καλή μέρα, καθώς ακόμα και ο Ούκιτς που πέτυχε 10 πόντους δεν ήταν καλός. Πρώτος σκόρερ ο Διαμαντίδης με 11 πόντους που αφύπνισε τους συμπαίκτες του με τρίποντα.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ και πολύ γρήγορα βρέθηκε να προηγείται με 4-11. Οι "πράσινοι" έπαιξαν καλή άμυνα στο ξεκίνημα όμως οι Πελεκάνος, Πάσαλιτς μείωσαν για την ομάδα τους (10-11) στο 8'.

Στη συνέχεια, ο Πεδουλάκης χαμήλωσε το σχήμα, πέρασε τον Τσαρτσαρή στο "5" και είχε μέσα Κίτσεν, Διαμαντίδη και Ούκιτς με στόχο να ελέγξει το ρυθμό. Ο Καραποστόλου με βολές μείωσε σε 12-15 στο τέλος της α' περιόδου σε ένα κακό ποιοτικά δεκάλεπτο. Ισορροπημένο ματς με τις δύο ομάδες να έχουν μικρές διαφορές σε ριμπάουντ (8-9) και λάθη (4-3).

Ήταν φανερό το πρόβλημα που είχε ο Παναθηναϊκός στην επίθεση, καθώς ήταν αρκετά άστοχος στα σουτ εντός πεδιάς. Ο Διαμαντίδης με δύο τρίποντα έγραψε το 17-23 στο 14' κι έκτοτε το μόνο που κατάφεραν οι "πράσινοι" ήταν να πετύχουν μόλις τέσσερις πόντους.

Το 3ο φάουλ του Ματσιούλις τον καθήλωσε στον πάγκο, ενώ ο Άρης έπαιζε πολύ καλή άμυνα, υποχρεώνοντας σε λάθη τους αντιπάλους του. Οι δύο ομάδες είχαν πολλά άστοχα σουτ και τελικά μετά από ώρα ο Σχορτσανίτης έγραψε το 23-27 του ημιχρόνου. Οι "πράσινοι" είχαν 9 επιθετικά ριμπάουντ αλλά δεν τα είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρο, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην άμυνα ζώνης του Άρη.

"Καθάρισε" και δοκίμασε σχήματα

Κάτι που προσπάθησαν να κάνουν στην επανάληψη... Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα γρήγορο 4-0, το οποίο υποχρέωσε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ για να τα "ψάλλει" στους παίκτες του. Ο Τσαρτσαρής έγραψε το 23-33 στο 22', ενώ ο Μπράμος με κάρφωμα έστειλε τη διαφορά στο +13 (25-38).

Η επιθετική αφλογιστία του Άρη δεν του επέτρεπε να πλησιάσει ενώ ο Παναθηναϊκός είχε βρει πια ρυθμό. Με βολές του Κίτσεν η διαφορά ανέβηκε στους 18 πόντους (28-46). Ο Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο, ενώ δοκίμασε και πάλι σχήματα, δίνοντας όμως ανάσες στους Διαμαντίδη, Σχορτσανίτη, Τσαρτσαρή.

Το 37-56 του γ' δεκαλέπτου, έδινε πια την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κρατήσει δυνάμεις για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (18/10) με την Καντού. Ο Ξανθόπουλος με τρίποντο έκανε το 42-66 στο 34', με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς άγχος και χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα 7-0 γράφοντας το 49-66, όμως ο "Άρτζι" είχε στο παρκέ τον Γιαννόπουλο που πήρε μερικά σουτ και κράτησε τη διαφορά. Ο νεαρός Δήμας με βολές έγραψε το τελικό 76-51.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-27, 37-56, 56-71

Άρης (Αλεξανδρής): Πάσαλιτς 6(1), Πελεκάνος 10(2), Βεζένκοβ, Μποχωρίδης 4, Ασημακόπουλος 12(1), Καραποστόλου 7(1), Χαρίσης 2, Σαρικόπουλος 8, Μούρτος, Δήμας 2, Τσακαλέρης 5(1).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο 3(1), Ματσιούλις 4, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 10(1), Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 11(3), Κίτσεν 2, Ξανθοπουλος 5(1), Γιαννόπουλος 8(2), Σκορδίλης 8.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ