STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πεδουλάκης: "Με μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο"

Πεδουλάκης: "Με μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα στο ματς με τον Άρη.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Άρη, όπως τόνισε ο κόουτς της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης.

" Καλή μπασκετική χρονιά με υγεία, γιατί αν πω ευημερία ακούγεται σαν ανέκδοτο. Στο πρώτο μέρος θεωρήσαμε ότι επειδή δεν παίζουν οι Αμερικανοί του Άρη το ματς θα ήταν εύκολο", ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε:

" Πήγαμε να παίξουμε με το ένστικτο παρά με το μυαλό. Μπήκαμε στα πρώτα πέντε λεπτά με τρίποντα στην τύχη, αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια.

Όταν είσαι ταλαιπωρημένος, όπως εμείς από το ταξίδι, παίζεις με το μυαλό. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και κάποιες συνήθειες θα τις βγάλουμε με τα βιώματα, το σημερινό θα μας βοηθήσει. Στο δεύτερο μέρος η παρουσία του Τσαρτσαρή ηρέμησε την ομάδα και αποκτήσαμε διαφορά, αλλάζαμε τις μπάλες (στο πρώτο μέρος κάναμε μία πάσα και σουτ). Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πιο ομαδικά πιο έξυπνα, πήραμε τη διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Καλή συνέχεια στον Άρη στον Βαγγέλη, καλή δύναμη".

Για την καλή απόδοση των παικτών του πάγκου όπως οι Σκορδίλης, Γιαννόπουλος και Ξανθόπουλος τόνισε: " Ο Σκορδίλης έχει βελτίωση, βοήθησε πολύ και στο αμυντικό κομμάτι αλλά έκανε ένα βήμα μπροστά, είναι πιο απλός στο επιθετικό παιχνίδι του. Ο Γιαννόπουλος έχει διαδρομή ακόμα, έχει το χαρακτήρα του σουτέρ και ανταποκρίνεται. Ο Ξανθόπουλος είναι γνωστός, τον πήραμε για να βοήθησει και να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη. Χρειαζόμασταν ένα γρήγορο γκαρντ".

Ενώ για τη μέτρια των Αμερικανών του σημείωσε: " Οι Αμερικανοί ήρθαν σε μία λίγκα που έχει πολύ μυαλό και τακτική, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Ο Κίτσεν μπήκε τη Δευτέρα σε ρυθμό, δεν μπορεί να βρει ακόμα τα πατήματά του".

Αναφορικά με το αν νιώθει ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επισήμανε: " Δε λειουργεί έτσι ο Παναθηναϊκός. Έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα με τεράστιο μπασκετικό ΙQ, ομάδα επιτυχημένη που θα παίζει έξυπνα, είμαστε στο δρόμο αυτό. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δήλωσε: " Πήγαμε να παίξουμε στη Μαδρίτη, δίχως να έχουμε παιχνίδι στα πόδια μας. Ευτυχώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Δεν ξεκινήσαμε έτσι όπως έπρεπε, δεν κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει στη προπόνηση. Ευτυχώς τα διορθώσαμε στο δεύτερο μέρος, παίξαμε ομαδικά και βελτιωθήκαμε στην άμυνα".

Αλεξανδρής: "Η προσπάθεια συνεχίζεται"

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε: " Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία για το αυτό το παιχνίδι, από τη στιγμή που είδαμε ότι το ρόστερ μας είναι αυτό που αγωνίστηκε σήμερα. Παίξαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν καλά οργανωμένοι κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Μπορέσαμε και μπλοκάραμε την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκό, και κρατήσαμε το σκορ χαμηλά. Η παραγωγικότητα μας βέβαια δεν ήταν μεγάλη. Ξέροντας ότι έχουμε πολύ καλό περιφερειακό σουτ δεν μπορέσαμε να σουτάρουμε".

Έπειτα ανέφερε: " Είπαμε στο δεύτερο μέρος ότι τα πρώτα πέντε λεπτά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να διεκδικήσουμε με τη βοήθεια το κόσμου το παιχνίδι, δεν τα καταφέραμε γιατί μπήκαμε χωρίς ενέργεια. Δεχτήκαμε καλάθια που δεν έπρεπε να δεχτούμε και φεύγοντας στο σκορ ο Παναθηναϊκός, δεν είχαμε την απαιτούμενη εμπειρία και τις λύσεις για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές κρατάω τα τρία δεκάλεπτα και εξαιρώ το τρίτο, που ήταν το καθοριστικό και δεν παίξαμε καλά".

Για τη συνέχεια της ομάδας τόνισε: " Η προσπάθεια συνεχίζεται. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Βεργίνης. Από εκεί και πέρα, όποια λάθη και αδυναμίες παρουσιάστηκαν, θα τις στεκάρουμε, θα τις δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε από το επόμενο παιχνίδι να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα.

Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική στην ομάδα μου. Είμαι ένας από τους στρατιώτες και ακολουθώ στις εντολές της διοίκησης, στις οποίες συμμετέχω και εγώ. Ο φετινός σχεδιασμός ήταν απόλυτα πτυχωμένος. Κάναμε καλή ομάδα με τους τρεις ξένους και με πολύ λίγα λεφτά. Το ότι δεν έπαιξαν σε κανένα επίσημο και μπήκαμε στη διαδικασία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, δεν αφορά το λειτουργικό κομμάτι.

Ζήτησα από τον πρόεδρο στη θέση των τριών παικτών να πάρουμε άλλους δύο. Είναι περιορισμένη η αγορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε ο Δημήτρτης (σ.σ. Βεργίνης) γιατί είναι από τα αγαπημένα μου παιδιά και κολλάει στην ομάδα. Τον προτιμήσαμε από τον Κις γιατί είναι και Έλληνας, ενώ ζήτησα να έρθει και ο Νάτζφεϊ. Δεν μπορώ όμως να μπω σε λεπτομέρειες. Πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση για αυτό το θέμα".

Κι όσο για την στιχομυθία που είχε με τον διαιτητή Φούφη μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: " Η δουλειά μου έμενα είναι να παραπονιέμαι όταν βλέπω κάτι που με ενοχλεί. Αυτό που μου είπε πάντως δεν το τιμάει".

Ο Σωτήρης Καραποστόλου ανέφερε: " Το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, όπου κάναμε αυτά που είπαμε τις προηγούμενες μέρες και αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις.

Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Ελπίζω να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια και να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο".

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν μπορεί να έχει στη σύνθεση του τους τρεις Αμερικανούς σχολίασε: " Τρεις ακόμα παίκτες θα ήταν βοήθεια. Τρία παραπάνω "όπλα" στο ρόστερ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και με αυτή την πραγματικότητα πρέπει να συνεχίσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ