ΒΟΛΕΪ

Θρίαμβος στου Ρέντη για Ηρακλή

Θρίαμβος στου Ρέντη για Ηρακλή
New Image

Ο "Γηραιός" ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επικρατούν με 3-0 σετ του Ολυμπιακού εκτός έδρας

Οι πρωταθλητές Ελλάδας φάνηκαν πιο έτοιμοι από τους "ερυθρόλευκους" στο ξεκίνημα της σεζόν, και με κορυφαίους τους Σμαραγδή (αναδείχτηκε MVP) και Κονσταντίνοφ πήραν μία "καθαρή" νίκη με 3-0, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα τονωτική ψυχολογική ένεση για την νέα ομάδα του Κρίστιανσον.
Ο Ηρακλής πήρε από το ξεκίνημα του πρώτου σετ τα ηνία, διατηρώντας ένα προβάδισμα δύο πόντων, με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με 11-9 και 14-12. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν παράτησαν πάντως το ματς, και με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν το ματς στα ίσια λίγο πριν την τελική ευθεία (18-18).

Από εκεί και πέρα, το σετ απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον "Γηραιό" να "τρέχει" ένα σερί 4-0 για να κάνει το 18-22, και τον Ολυμπιακό να "απαντά" άμεσα με ένα δικό του σερί 4-0, κάνοντας το σκορ 22-22. Στο κρίσιμο σημείο, μίλησε η ψυχραιμία των φιλοξενουμένων, οι οποίοι έφτασαν το ματς στο τάι-μπρέικ (22-24), με αποτέλεσμα να πάρουν το πρώτο σετ με 25-23.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα αντιστράφηκαν, με την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου να είναι αυτή που ξεκίνησε καλύτερα και πιο παθιασμένα, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ προηγούμενοι τρεις πόντους (8-5).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντεπιτέθηκαν όμως και βρέθηκαν να προηγούνται 19-17. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει δύο φορές το ματς στα ίσια (19-19 και 21-21), όμως στο κρίσιμο σημείο, το μπλοκ των φιλοξενουμένων έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα και το δεύτερο σετ να καταλήξει στην πλευρά της ομάδας του Κρίστιανσον, με το ίδιο μάλιστα σκορ με το πρώτο (25-23).

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά σε μία προσπάθεια να το κατακτήσει και να ξαναμπεί στο ματς, με την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 10-6. Το προβάδισμα αυτό δεν κράτησε για πολύ, με τους παίκτες του Ηρακλή να παίρνουν πέντε συνεχόμενους πόντους για να κάνουν το σκορ 10-11.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα, με τον Ολυμπιακό να κάνει την ύστατη αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας σε 23-23. Το τέλος και αυτού του σετ ήταν δραματικό, με την ίδια πάντως κατάληξη, με τους Θεσσαλονικείς να "καθαρίζουν" το ματς με 26-24 χάρη σε ένα καρφί του Κονσταντίνοφ.

Tα σετ: 23-25, 23-25, 24-26

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Νίκος Σμαραγδής: "Παίζουμε σαν ομάδα και αυτό έχει σημασία, όχι ο τίτλος του MVP που κατέκτησα. Κάναμε μία καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Η νίκη αυτή είναι μεγάλη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Είμαστε μία νέα ομάδα, είμαστε μόνο δύο εβδομάδες μαζί, αυτή η νίκη μας τονώνει ψυχολογικά για να πάμε παρακάτω".

Πλάμεν Κονσταντίνοφ: " Όλα τα σετ ήταν πόντο πόντο. Ήταν δύσκολο ματς για εμάς στην έδρα του Ολυμπιακού. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σιγά σιγά θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες που θα κυνηγήσουν τον τίτλο, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή. Είναι πολύ νωρίς να συγκρίνουμε τις ομάδες από τώρα.

Περίμενα από τον Παναθηναϊκό να δείξει περισσότερα, καθώς έχει κάνει τις λιγότερες αλλαγές, περίμενα καλύτερη εμφάνιση από Παναθηναϊκό στον αγώνα του Σούπερ Καπ. Για μένα είναι έκπληξη που αρχίσαμε τόσο γρήγορα να έχουμε καλά αποτελέσματα με τις αλλαγές που είχαμε φέτος. Όταν μία ομάδα αλλάζει πασαδόρο και προπονητή, ουσιαστικά έχει αλλάξει όλη η ομάδα".



Σωτήρης Δρίκος: " Στους τελευταίους πόντους δεν είχαμε καλές επιλογές. Ο Ηρακλής είναι πιο έτοιμη ομάδα από εμάς. Είναι πάντως πολύ πρόωρο να ζητάμε πολλά πράγματα από μία ομάδα που είναι 15 μέρες μόνο μαζί.

Άλλες φορές είχαμε λάθη στην υποδοχή, άλλες φορές έκαναν λάθη οι κεντρικοί, μέσα από τις προπονήσεις θα διορθώσουμε πάντως τα λάθη μας. Πάντως, με τους 4 ξένους που έχει πλέον κάθε ομάδα, η κάθε ομάδα μπορεί να χάσει από οποιαδήποτε άλλη".






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ