VIDEOS

Στον τελικό Καμερούν και Αίγυπτος

Στον τελικό Καμερούν και Αίγυπτος
καμερουν πανηγυρικο

Το Καμερούν νίκησε 1-0 την Γκάνα και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Άφρικα! Θρίαμβος της Αιγύπτου (4-1 την Ακτή Ελεφαντοστού)

Το Καμερούν νίκησε 1-0 την Γκάνα στην Άκρα και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Κόπα Άφρικα για 6η φορά στην ιστορία του. Το ''χρυσό γκολ'' για τα ''αδάμαστα λιοντάρια'' σημείωσε στο 71' ο Νκονγκ.
Η Γκάνα είχε την κατοχή της μπάλας, όμως το Καμερούν ήταν αυτό που κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Οι οικοδεσπότες απείλησαν για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό, όταν ο Άντο προσπάθησε να κάνει κεφαλιά απο το ύψος του πέναλτι όμως δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας.

Στο 21', ο Εμανά με ωραίο σουτ απείλησε για τους φιλοξενούμενους αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία. Στο 38' ο Γκέρεμι εκτέλεσε φάουλ απο τα 40 μέτρα και ενώ η μπάλα έδειχνε να καταλήγει άουτ, άλλαξε φάλτσα και χτύπησε στο δοκάρι του Κίνγκσον που ήταν εκτός θέσης.

Παρά το γεγονός οτι η Γκάνα είχε την υποστήριξη απο την εξέδρα, δεν μπορούσε να πιέσει. Οι μέσοι των ''μαύρων αστεριών'' δεν είχαν εμπνεύσεις, ενώ ο Μικαέλ Εσιέν περιορίστηκε στ' αμυντικά του καθήκοντα, καθώς αναπλήρωνε το κενό του αρχηγού, Τζον Μενσά.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ανέβηκε ο ρυθμός του αγώνα με την Γκάνα να προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι προσπάθειες των Ανάν (σουτ) και Πάντσιλ (κεφαλιά) δεν βρήκαν στόχο. Εκεί που οι οικοδεσπότες είχαν την κατοχή της μπάλας, το Καμερούν κατάφερε να σημειώσει γκολ στην πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα ''αδάμαστα λιοντάρια'' βγήκαν στην αντεπίθεση (71') με τους Επαλέ, Ετό και Νκονγκ, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή και να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κίνγκσον. Επτά λεπτά αργότερα ο Καμενί έκανε πολύ σημαντική επέμβαση, καθώς εμπόδισε τον Αγκόγκο που έβγαινε απέναντι απο την εστία του Καμερούν και κέρδισε την μπάλα.

Στο 81' ο Αγκόγκο έκανε κεφαλιά απο πλεονεκτική θέση, όμως έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Καμερούν. Στο 90' το Καμερούν έμεινε με δέκα παίκτες σε μια πολύ περίεργη φάση. Ο Σονγκ ήταν πεσμένος στο έδαφος και δεχόταν τις Πρώτες Βοήθειες όταν κάποιος τραυματιοφορέας προσπάθησε να τον τραβήξει. Ο Μπικέϊ δεν το άφησε να περάσει, αλλά πήγε και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τον ξαπλώσει φαρδύ-πλατύ στο έδαφος, ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα και ο αμυντικός του Καμερούν χάνει τον τελικό της Κυριακής.

Εντυπωσιακή η Αίγυπτος, 4-1 την Ακτή Ελεφαντοστού
Η Αίγυπτος ήταν άκρως εντυπωσιακή στον ημιτελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού και έφθασε στον θρίαμβο με 4-1. Οι ''Φαραώ'' άφησαν στην άκρη την τεχνική και παρέταξαν την δύναμη απέναντι στους ''ελέφαντες''. Στο 11', η Ακτή Ελεφαντοστού πλησίασε το γκολ όταν ο Ντρογκμπά μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Αλ-Χανταρί μπλόκαρε την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό οι Αιγύπτιοι πήραν το προβάδισμα. Οι αμυντικοί της Ακτής Ελεφαντοστού δεν μπόρεσαν ν' απομακρύνουν με αποτέλεσμα η μπάλα να φθάσει στο ύψος της περιοχής όπου ο Φατί με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Φατί δοκίμασε σουτ σχεδόν απο την ίδια θέση όμως αυτή την φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε καλός, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ο Αλ-Χανταρί απομάκρυνε με το σώμα σουτ του Ντρογκμπά, ενώ στην συνέχεια το αριστερό σουτ του Αμπουτρίκα πέρασε έξω απο την εστία της Ακτής Ελεφαντοστού. Η Αίγυπτος συνέχισε να έχει εμπιστοσύνη στο παιχνίδι της, ενώ για την Ακτή άλλαξαν τα πλάνα στο 37' όταν έπρεπε να κάνει αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα (Ο Λόμπουε αντικατέστησε τον Μπάρι).

Οι ''ελέφαντες'' προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν την λήξη του ημιχρόνου και θα μπορούσαν να τα καταφέρουν στις καθυστερήσεις, όταν ο Ντρογκμπά έκανε πολύ δυνατή κεφαλιά, ο Αλ-Χανταρί απομάκρυνε αρχικά με το σώμα, ενώ στην συνέχεια ο Ραμπού έδιωξε μπροστά απο τον Ντιντάν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντρογμπά είχε άλλη μια εξαιρετική κεφαλιά, όμως και πάλι ο Αλ Χανταρί κατάφερε να διώξει την μπάλα με δυσκολία. Η Ακτή συνέχισε να πιέζει, όμως ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου ήταν σε εξαιρετική βραδιά και κράταγε το προβάδισμα για την ομάδα του με εκπληκτικές επεμβάσεις, όπως αυτή στο 60ο λεπτό στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποκά.

Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η ''ψυχρολουσία''. Ο Αχμέντ Χασάν εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζοκορά προσπάθησε ν' απομακρύνει, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να στείλει την μπάλα στο Ζακί που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόμπουε που έμεινε ''άγαλμα''. Η αντίδραση της Ακτής ήταν άμεση, καθώς μετά απο ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Κεϊτά ελίχθηκε ωραία έξω απο την περιοχή και με εξαιρετικό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1.

Η χαρά του Ντρογκμπά και της παρεάς του κράτησε για ελάχιστα λεπτά, καθώς ο Ζακί εκμεταλλεύθηκε τ' αμυντικά κενά και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1. Οι ''ελέφαντες'' βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά στις καθυστερήσεις δέχθηκαν και τέταρτο γκολ απο τον Αμπουτρίκα. Οι ''Φαραώ'' προκρίθηκαν στον τελικό και απέναντι στο Καμερούν θα υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πριν απο δυο χρόνια.

Παρακολουθήστε το γκολ του Νκονγκ που έστειλε το Καμερούν στον τελικό



Χορταστικό παιχνίδι και πολλά γκολ στην αναμέτρηση της Αιγύπτου με την Ακτή Ελεφαντοστού



































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ