ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο Γουένινγκτον έκανε το "λάθος" να κάνει τάπα στον Τζόρνταν σε μία προπόνηση

Όταν ο Γουένινγκτον έκανε το "λάθος" να κάνει τάπα στον Τζόρνταν σε μία προπόνηση
AP Photo/Alan Mothner AP PHOTO/ALAN MOTHNER

Ο Μπιλ Γουένινγκτον υπέπεσε σε μέγιστο σφάλμα σε μία προπόνηση των Μπουλς το 1996, κάνοντας τάπα στον Τζόρνταν. Και το κατάλαβε αμέσως.

Η ανταγωνιστική φύση του Μάικλ Τζόρνταν είναι εξίσου γνωστή με τα κατορθώματά του, κάτι που έγινε πάλι σαφές μέσω του " The Last Dance" που προβάλλεται. Κάπως έτσι, αναδεικνύονται ξανά ιστορίες που ο κόσμος είχε ξεχάσει.

Μία από αυτές έχει για πρωταγωνιστή τον back up σέντερ των Μπουλς την περίοδο του δεύτερου Three-Peat τους (1996-1998), Μπιλ Γουένινγκτον και ένα... μοιραίο λάθος που έκανε.

Το σκηνικό στήθηκε σε μία προπόνηση του Σικάγο, όταν σε μία άσκηση μισού γηπέδου ο Καναδός έκανε μία τάπα στον Τζόρνταν, κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα τον MJ, ο οποίος το πήρε (όπως πάντα) πολύ προσωπικά.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα λοιπόν, ο Τζόρνταν το μόνο που έκανε ήταν να εφορμά συνέχεια προς το καλάθι και να πηγαίνει προς τον Γουένινγκτον! Ο ίδιος ο Γουέινινγκτον μάλιστα θυμήθηκε κάποια στιγμή σε συνέντευξή του σχετικά πως " Το πήρε προσωπικά και από εκείνο το σημείο άρχισε να μου επιτίθεται τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και λεκτικά.

Σε μία φάση μάλιστα εγώ βρισκόμουν στην δεξιά πλευρά του γηπέδου και μάρκαρα τον Λόνγκλεϊ και ο Τζόρνταν έστηνε ένα Πικ εν Ρολ στην αριστερή πλευρά. Άρχισε όμως να ντριμπλάρει και πέρασε από όλη την ομάδα μέχρι που έφτασε μπροστά μου και σούταρε, φωνάζοντας "κόψε αυτό μ...α". Από εκείνο το σημείο κι έπειτα με είχε βάλει στο σημάδι μέχρι το τέλος της προπόνησης".

AP Photo/Alan Mothner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ