ΤΕΝΙΣ

Βασιλιάς του Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ

Βασιλιάς του Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ
ναδαλ

O Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε για τέταρτη σερί χρονιά το Ρολάν Γκαρός, νικώντας με 3-0 τον Ρότζερ Φέντερερ

Τώρα μπορεί να αφοσιωθεί σε δυσκολότερα πράγματα. Όπως στην αρθογραφία σε ισπανική εφημερίδα, όπου θα σχολιάζει τους αγώνες του EURO 2008 και βέβαια στο να προσπαθήσει να μείνει ξύπνιος για να παρακολουθήσει τους τελικούς του ΝΒΑ, όπου συμμετέχει ο φίλος του, Πάου Γκασόλ!
Ο Ράφα από το Μάνακορ στη Μαγιόρκα επικράτησε για τρίτη σερί χρονιά του μεγάλου αντιπάλου του στο Παρίσι με το επιβλητικό 6-1, 6-3, 6-0! Πλέον πλησιάζει επικίνδυνα το ρεκόρ του μεγάλου Μπιόρν Μποργκ, ο οποίος έχει κατακτήσει έξι συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αυτή είναι με διαφορά η πιο ταπεινωτική ήττα του Φέντερερ στην καριέρα του. Ο Ελβετός θύμισε σκιά του εαυτού του. Απέτυχε ΞΑΝΑ να κερδίσει τον μοναδικό τίτλο που του λείπει για να είναι και επίσημα πλέον ο καλύτερος όλων. Με τη ψυχολογία του στο… πάτωμα, λέτε να τρέμει η κυριαρχία του στο Γουίμπλεντον; Εδώ θα είμαστε να το δούμε.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο του τουρνουά είναι πως ο Ισπανός το κατέκτησε χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ και έγινε έτσι ο έβδομος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Μάλιστα από τα 91 σετ στα οποία έχει αγωνιστεί, έχει επικρατήσει στα 84!

Ο Ναδάλ που επέλεξε να γίνει τενίστας αντί για ποδοσφαιριστής είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει εμφανιστεί στο χώμα. Τον έχρισαν βασιλιά τόσο ο Μποργκ, όσο και ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Κουέρτεν, παίκτες που κυριάρχησαν στο Παρίσι.

Ο ανιψιός του σκληροτράχηλου αμυντικού Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ οφείλει τα πάντα στον άλλο του θείο, τον Τόνι. Το αήττητο σερί του στο Παρίσι τρέχει πλέον στο 28-0. Το 2005 ξεκίνησε τη συλλογή του στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς με αντίπαλο τον Μαριάνο Πουέρτα από την Αργεντινή, τα επόμενα χρόνια δεν δυσκολεύτηκε (με εξαίρεση τον περσινό τελικό) από τον Φέντερερ.

Ο τελευταίος θα αποχωρήσει από το Παρίσι αρκετά προβληματισμένος. Το ίδιο και ο Ναδάλ. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει το πότε θα διεκδικήσει στα ίσα την κορυφαία θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο χώμα παίζει σαν Νο1 και όσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αντίπαλος ικανός να τον κερδίσει, τότε μέχρι να πάρει σύνταξη θα κερδίζει ένα Grand Slam κάθε χρονιά. Το Ρολάν Γκαρός.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ