ΤΕΝΙΣ

Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους
Ρότζερ Φέντερερ

Οι δύο κορυφαίοι σύγχρονοι τενίστες θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός. Ιδιοι φιναλίστ στον τελικό για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Ναδάλ τήρησε το δικό του μέρος της συμφωνίας, απέκλεισε τον... παρείσακτο (στη μονομαχία με τον Ελβετό), Νόβακ Τζόκοβιτς. Ακολούθησε η σειρά του Φέντερερ.
Ο κάτοχος 12 Grand Slam τίτλων ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού πλην άπειρου Γάλλου, Γκαμπριέλ Μονφίς.
Ο Φέντερερ επικράτησε 6-2, 5-7, 6-3, 7-5 και θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κερδίσει τον μοναδικό μεγάλο τίτλο που απουσιάζει από το βιογραφικό του.

Τα κίνητρα για τον 26χρονο από τη Βασιλεία είναι πολλά. Μετράει τρεις διαδοχικές ήττες από τον Ναδάλ στο Παρίσι (ήττες στον τελικό το 2006, το 2007 και στον ημιτελικό το 2005), θέλει να διακόψει το αήττητο σερί του Ισπανού στο χώμα και βέβαια να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει στο Νο1.

Ο σημαντικότερος λόγος είναι βέβαια η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός. Του μοναδικού τίτλου που του λείπει και του στερεί τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Ναδάλ προηγείται με 10 νίκες έναντι έξι του Φέντερερ. Οι δύο φετινές τους συναντήσεις είναι στο χώμα και μάλιστα στον τελικό τουρνουά (Μόντε Κάρλο, Αμβούργο) ανέδειξαν νικητή τον Ισπανό.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ