US OPEN

Τζόκοβιτς: "Καταλαβαίνω τον Τσιτσιπά, πρέπει να υπάρχει χρόνος για τα toilet breaks"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ρωτήθηκε για το περιβόητο θέμα των toilet breaks στο οποίο πρωταγωνιστή ο Στέφανος Τσιτσιπάς και έδειξε κατανόηση τόσο για τη στάση του Έλληνα πρωταθλητή, όσο και των πολέμιών του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε θέση για το ζήτημα των toilet breaks που ανέκυψε έπειτα από τους αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά στο US Open. Ο Σέρβος πρωταθλητής, νο1 στον κόσμο και κάτοχος 20 grand slam, δήλωσε ότι κατανοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, ωστόσο προτείνει να υπάρξει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο γι' αυτές τις διακοπές σε έναν αγώνα.

"Είδα που ο Τσιτσιπάς είπε ότι δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό και δεν καταλαβαίνει γιατί δέχεται κριτική. Επίσης είπε πως θα έπρεπε να υπάρξουν συνέπειες, αν παρενέβαινε τους κανονισμούς. Συμφωνώ μαζί του σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνω επίσης και τον Άντι Μάρεϊ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που είχαν πρόβλημα με αυτό".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Θα έπρεπε να οριοθετηθεί. Ως παίκτης, πρέπει να έχεις επίγνωση ότι λείπεις πολύ ώρα και αυτό επηρεάζει τους αντιπάλους σου. Αλλά αν το δούμε με το βιβλίο των κανονισμών, σίγουρα ο Τσιτσιπάς δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό".

"Σίγουρα χρειαζόμαστε να βάλουμε ένα χρονικό όριο στα toilet breaks, είτε είναι 5, 6 ή 7 λεπτά ή οτιδήποτε. Ένα χρονόμετρο πρέπει να αρχίσει να μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που ο παίκτης βγαίνει από το γήπεδο. Μετά, αυτό το χρονόμετρο θα πρέπει να το σεβαστείς. Αυτός ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει. Καταλαβαίνω τον Άντι γιατί κρύωσε, καταλαβαίνω και τον Τσιτσιπά, γιατί δεν υπήρχε χρονόμετρο, ούτε κάποιος για να του πει να κάνει γρηγορότερα. Μόνο αυτό μπορώ να πω".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS US OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ