US OPEN

Τσιτσιπάς: "Δεν έχω κάνει κάτι λάθος, οπότε δεν καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες του κόσμου"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του στο κορτ μετά την πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του στο κορτ μετά την πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open PHOTO CREDITS: © 2021 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Θέση για τις αποδοκιμασίες του κόσμου πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Μαναρινό, με τον Έλληνα να τονίζει πως δεν έχει κάνει τίποτα κακό.

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου αναφορικά με τον χρόνο που αφιερώνει στο toilet break πήρε θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά από το ματς με τον Αντριάν Μαναρινό . Όπως τόνισε ο Έλληνας τενίστας, δεν έχει κάνει κάτι κακό, ούτε έχει παραβιάσει τους κανονισμούς επομένως δεν καταλαβαίνει και την αντίδραση του κόσμου.

"Δεν έχω κάνει κάτι λάθος άρα δεν καταλαβαίνω. Ο κόσμος θέλει να δει τένις, αγαπάει το άθλημα. Δεν έχω τίποτα με τον κόσμο. Αγαπώ τους φανς. Αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν παίξει τένις σε υψηλό επίπεδο για να καταλάβουν πόση προσπάθεια χρειάζεται και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουμε. Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα μικρό διάλειμμα για να κάνεις αυτό που πρέπει", τόνισε ο Τσιτσιπάς.

Μάλιστα ο Τσιτσιπάς σε διάλογό του με δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε την ανάγκη για ένα διάλειμμα σε τέτοιους αγωνιστικούς ρυθμούς.

"Είναι σημαντικό. Αρχικά κουβαλάς λιγότερο βάρος πάνω σου με όλο αυτόν τον ιδρώτα. Νιώθεις αναζωγονημένος και φρέσκος και δεν έχεις όλο τον ιδρώτα να σε ενοχλεί και να σου μπαίνει στο πρόσωπο ή στα δάχτυλα ή στο σώμα σου. Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Για μένα είναι σημαντικό να κάνω διάλειμμα. Για κάποιον άλλον μάλλον όχι. Ο καθένας παίρνει τον χρόνο του και εγώ προσπαθώ να είμαι όσο πιο γρήγορος μπορώ. Μερικές φορές χρειάζομαι λίγο παραπάνω, αυτό είναι όλο".

"Το κοινό σε αποδοκίμαζε ξανά απόψε όταν επέστρεψες. Μετά την κουβέντα από τον Άντι και κάποιους άλλους παίκτες, σκέφτηκες να κάνεις πιο γρήγορα";

"Φυσικά".

"Αλλά πήρε πάνω από επτά λεπτά σήμερα στο διάλειμμά σου".

"Θα ήθελα να ξέρω, ποιος είναι ο κανόνας";

"Πέρα από τον κανόνα, ξέρεις ότι ο κόσμος δεν είναι χαρούμενος με αυτό".

"Ναι αλλά οι κανόνες είναι για να ακολουθούνται, όχι; Άμα παραβιάσω κάποιο κανόνα, ναι είμαι ένοχος. Συμφωνώ, δεν κάνω κάτι σωστά. Αλλά αν είμαι μες στους κανόνες και τους ακολουθώ τότε ποιο είναι το πρόβλημα";

"Υποθέτω πως αυτό που ο Μάρεϊ και άλλοι λένε είναι αυτοί οι άγραφοι κανόνες που δείχνουν σεβασμό στον χρόνο του αντιπάλου και μάλλον θεωρούν ότι δεν το σέβεσαι αυτό".

"Οκ".

"Από ποιον παίρνεις συμβουλές γι' αυτά τα θέματα; Δέχεσαι κριτική από έναν καταξιωμένο παίκτη σαν τον Μάρεϊ και δεν φαίνεται να ακούς τι λέει ή να διαφωνείς".

"Δεν διαφωνώ με αυτό".

"Φαίνεται να διαφωνείς. Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι επιρροές σου αυτή τη στιγμή".

"Δεν μου ασκεί κανείς επιρροή. Είναι απλά οι προσωπικές μου ανάγκες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Σε κάποιους παίκτες όπως ξέρουμε παίρνει 25 δευτερόλεπτα ανάμεσα στους πόντους που οκ, είναι δίκαιο. Σε παρακαλώ πές μου ότι είναι δίκαιο. Έχει συμβεί, είναι αλήθεια. Δεν έχω κάτι με κανένα παίκτη και δεν παραπονιέμαι ποτέ για το τι κάνουν οι παίκτες. Από μικρός οι γονείς μου με μάθανε να μην ασχολούμαι με το τι κάνουν οι άλλοι αλλά να κοιτάω τη δουλειά μου και να εστιάζω στον εαυτό μου.

Απλά δεν καταλαβαίνω τους παίκτες που κριτικάρουν άλλους παίκτες ή κατά τη διάρκεια του αγώνα το κάνουν τόσο μεγάλο θέμα. Το παιχνίδι είναι παιχνίδι, δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Απλά δεν καταλαβαίνω, αυτό είναι όλο.

Τα έχω κάνει όλα σωστά. Αν όχι τότε να τιμωρηθώ, συμφωνώ απόλυτα. Θα πρέπει ή να φάω κάποιο πρόστιμο ή να τιμωρηθώ αν δεν έχω ακολουθήσει τους κανόνες ή έχω κάνει κάτι λάθος. Αλλά απ' όσο ξέρω εγώ και εσείς, είναι μία ανάγκη όταν είμαι εκεί έξω και παίζω", ήταν ο διάλογος ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον δημοσιογράφο.

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ