US OPEN

Μαναρινό - Τσιτσιπάς 1-3: Με ρεκόρ στους άσους και αποφασιστικότητα ο Στέφανος προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ματς κόντρα στον Μαναρινό για το US Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ματς κόντρα στον Μαναρινό για το US Open 2021 FRANK FRANKLIN II/AP PHOTO

Με κυριαρχία πίσω από το σερβίς του, προσωπικό ρεκόρ 27 άσσων και αποφασιστικότητα στα δύσκολα σημεία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη απέναντι στον Αντριάν Μαναρινό με 3-1 (6-3, 6-4, 6-7, 6-0) σετ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος στο κορτ Arthur Ashe στη Νέα Υόρκη και επικράτησε του Αντριάν Μαναρινό με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 6-7, 6-0), παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του US Open. Το ματς ήταν αντιστρόφως ανάλογο με αυτό κόντρα στον Άντι Μάρεϊ, εκεί όπου ο Στέφανος είχε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες απέναντι στον Σκωτσέζο, σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα πέντε σετ.

Αυτό όμως δεν έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος, ιδιαίτερα πίσω από το δικό του σερβίς και με 27 άσσους συνολικά, που αποτελεί και νέο προσωπικό ρεκόρ μετά από τους 22 που είχε σημειώσει, έφτασε στη νίκη απέναντι στο Νο44 του κόσμου, Μαναρινό. Ο Έλληνας ξόδεψε μόνο όση ενέργεια χρειαζόταν προκειμένου να πάρει τη νίκη, ξέροντας πως η συνέχεια στη Νέα Υόρκη θα είναι πιο δύσκολη.

Το εκπληκτικό πρώτο του σερβίς τον έφερε σε πλεονεκτική θέση, απέναντι στον Μαναρινό που κατά διαστήματα παρουσίασε μία καλή εικόνα χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω πέρα από την κατάκτηση ενός σετ. Στον τρίτο γύρο ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο ελπιδοφόρο Ισπανό, Κάρλος Αλκαράζ.

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ θα έλεγε κανείς ότι ήταν ένας μονόλογος για τον Τσιτσιπά καθώς ο Έλληνας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ιδιαίτερα πίσω από το σερβίς του. Ο Μαναρινό δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο δυνατό σερβίς του Στέφανου και παρά τις προσπάθειες που έκανε προς το τέλος του σετ, το έχασε με 6-3, δίνοντας τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Γάλλος μπήκε πιο δυνατά, προηγήθηκε και μάλιστα απείλησε να σπάσει το σερβίς του Έλληνα από νωρίς. Ο Στέφανος βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν, κυριάρχησε πίσω από το δικό του σερβίς, βρήκε μεγάλα χτυπήματα και προηγήθηκε με μπρέικ. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο Μαναρινό δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση με τον Τσιτσιπά να κλείνει το σετ και το ματς με σχετική άνεση.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Στέφανο. Ο Έλληνας Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης βρήκε αντίσταση από τον Μαναρινό που δυσκόλεψε το σερβίς του δείχνοντας να πατάει πλέον καλύτερα στο κορτ. Η ποιότητα του Στέφανου ωστόσο, μαζί με το εκπληκτικό σερβίς του που του έφερε 23 άσσους, ήταν τα στοιχεία που τον έφεραν και πάλι σε πλεονεκτική θέση. Όλα αυτά φυσικά μέχρι ο Μαναρινό να κάνει την αντεπίθεσή του και να πάρει το σετ στο τάι μπρέικ κάνοντας το 2-1.

Το τέταρτο και τελευταίο σετ ήταν ένας μονόλογος του Τσιτσιπά. Με φόρα και κάνοντας δύο μπρέικ, ο Στέφανος προηγήθηκε με 5-0 έχοντας "σφραγίσει" ουσιαστικά τη νίκη, μία νίκη που δεν άργησε να έρθει λίγο αργότερα με το επιβλητικό 6-0 στα γκέιμ.

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ