US OPEN

Μάρεϊ - Τσιτσιπάς 2-3: Πρόκριση με ανατροπή στον 2ο γύρο του US Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο US Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο US Open PHOTO CREDITS: © 2021 SETH WENIG / AP IMAGES

Ο Άντι Μάρεϊ θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν όμως εκείνος που πήρε τη νίκη με 3-2 σετ και μαζί το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του US Open. Συγκλονιστική αναμέτρηση στο Arthur Ashe που ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες και 48 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε δυο φορές από set πίσω και μετά από συγκλονιστική μάχη που κράτησε σχεδόν πέντε(!) ώρες υπερκέρασε το εμπόδιο του θρυλικού Άντι Μάρεϊ, για να πάρει το “χρυσό” εισιτήριο για τον 2ο γύρο του US Open.

Απίθανο ματς στο Arthur Ashe, με τον Έλληνα πρωταθλητή να… μυρίζει αίμα μετά το 1-2, με το οποίο προηγήθηκε ο Μάρεϊ, και να κατακτά μια παλικαρίσια νίκη, απέναντι στον άλλοτε Νο1 τενίστα του κόσμου και κάτοχο τριών Grand Slam τίτλων.

Μετά από τέσσερις ώρες και 48 λεπτά τιτανομαχίας, ο 23χρονος Έλληνας επικράτησε του Βρετανού αντιπάλου του με 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4 και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό.

Ο Γάλλος, έκανε με τη σειρά του επική ανατροπή σε βάρος του συμπατριώτη του, Πιέρ Ιγ Ερμπέρ, καθώς βρέθηκε πίσω με δυο sets και break (3-6, 4-6, 2-4), όμως βγήκε ζωντανός από το Court 9, με νίκη 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3.

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε την 3η πρόκρισή του στον 2ο γύρο του US Open, στην 4η παρουσία του στη διοργάνωση. Μόνο το 2019 απέτυχε να κερδίσει στην πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη (ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ).

Αν και χρειάστηκε να παίξει το καλύτερό του τένις στα δυο τελευταία sets της αναμέτρησης, για να γυρίσει το ματς και να προκριθεί στους 64 καλύτερους του US Open, ο Τσιτσιπάς το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο και έβαλε τέλος στο όνειρο του Μάρεϊ για καλή πορεία στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Στους 19 άσους και τους 101/146 κερδισμένους πόντους σταμάτησε το κοντέρ του Τσιτσιπά πίσω από τη γραμμή του σερβίς. Ο Στέφανος είχε εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας, πάνω από 60%, πίσω από το 1ο και πίσω από το 2ο σερβίς του και έβαλε έτσι τις βάσεις για την ανατροπή.

Ανεβάζοντας ρυθμό στο παιχνίδι του όσο περνούσε η ώρα, λιγοστεύοντας τα λάθη του και όντας πιο συγκεντρωμένος από τον αντίπαλό του στο 4ο και το 5ο set, ο 23χρονος πρωταθλητής μας πήρε τη δίκαιη νίκη, απέναντι στον συγκλονιστικό Μάρεϊ.

Ο Μάρεϊ θα μπορούσε να είχε βάλει πολύ πιο δύσκολα στον Τσιτσιπά, αν εκμεταλλευόταν ένα από τα δυο set points που δημιούργησε στο tie-break του 2ου set (4-6). Από τη στιγμή που έγινε το 1-1, όμως, με κρεσέντο κερδισμένων πόντων από τον Τσιτσιπά, το ντέρμπι πήρε τον δρόμο του.

Παρά το 1-2 του Μάρεϊ, ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ πιο φρέσκος στη συνέχεια του ματς, έπαιζε ολοένα και καλύτερα, σε αντίθεση με τον Βρετανό που έριχνε την απόδοσή του και η πρόκριση στον 2ο γύρο, έγινε θέμα χρόνου.

Ο Μάρεϊ ήταν ιδιαίτερα νευρικός στις αρχές του 5ου set, μετά το toilet break του Τσιτσιπά στο διάλειμμα ενδιάμεσα του 4ου και του 5ου.

Παραπονέθηκε αρκετές φορές στον supervisor της αναμέτρησης, πως ο Έλληνας πρωταθλητής άργησε πάρα πολύ πριν επιστρέψει στο court για την έναρξη του καθοριστικού κομματιού του αγώνα και στο τέλος, η χειραψία των δυο ανδρών στο φιλέ, ήταν πολύ πιο… κρύα από όσο θα έπρεπε.

Τελικά, αυτό που έμεινε από το σπουδαίο ματς, ήταν οι εξαιρετικές αντιδράσεις του Τσιτσιπά όταν έμεινε δυο φορές με set πίσω, αλλά και η τεράστια μάχη που έδωσε ο 34χρονος Muzza, για να πανηγυρίσει ακόμη μια φοβερή νίκη στην καριέρα του.

Με 67 winners ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Έλληνας, έναντι των 42 του Μάρεϊ. Αντίθετα, ο Σκοτσέζος έκανε 38 αβίαστα λάθη, 13 λιγότερα από τα 51 του Στέφανου.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ