ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τζόκοβιτς: Η ATP στηρίζει τον Σέρβο, αλλά επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό

Ο Τζόκοβιτς απέναντι στον Τσίλιτς
Ο Τζόκοβιτς απέναντι στον Τσίλιτς © 2021 BERNAT ARMANGUE / AP IMAGES

Η ATP εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς, έπειτα από τη δικαστική δικαίωση του Σέρβου στη διαμάχη του με το αυστραλιανό κράτος. Ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό από την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών.

Η ATP τοποθετήθηκε για τη δικαστική δικαίωση του Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της Αυστραλίας σχετικά με τη βίζα του και την ιατρική εξαίρεση για την είσοδο στη χώρα, τονίζοντας ότι ο Σέρβος θεώρησε ότι είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γι' αυτό έκανε το ταξίδι.

Παρ' όλα αυτά, επανέλαβε την ισχυρή σύστασή της για εμβολιασμό όλων των αθλητών στο ATP Tour, αποκαλύπτοντας ότι μόνο τρεις αθλητές από το top-100 δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Τζόκοβιτς: Η ανακοίνωση της ATP

"Η ATP σέβεται πλήρως τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός της Αυστραλίας από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 και τις αυστηρές πολιτικές μετανάστευσης που έχουν τεθεί σε ισχύ. Πρόσφατες επιπλοκές σχετικές με την είσοδο παικτών στην Αυστραλία όμως υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση, επικοινωνία και εφαρμογή κανονισμών.

Ταξιδεύοντας στη Μελβούρνη, είναι ξεκάθαρο ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θεώρησε ότι του είχε χορηγηθεί η απαιτούμενη ιατρική εξαίρεση, ώστε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς εισόδου. Τα γεγονότα που οδήγησαν στη δικαστική διαδικασία της Δευτέρας υπήρξαν ζημιογόνα για όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του Νόβακ για το αυστραλιανό όπεν. Τα αιτήματα ιατρικών εξαιρέσεων αθλητών γίνονται ανεξάρτητα από την ATP, όμως είμαστε σε διαρκή επαφή με την Tennis Australia για να αναζητήσουμε διαφάνεια στην όλη διαδικασία. Καλωσορίζουμε το αποτέλεσμα του δικαστηρίου της Δευτέρας και ανυπομονούμε για μερικές συναρπαστικές εβδομάδες τένις μπροστά μας.

Γενικότερα, η ATP εξακολουθεί να συστήνει ισχυρά τον εμβολιασμό για όλους τους αθλητές του ATP Tour, που πιστεύουμε ότι είναι κομβικός για το άθλημα εντός πανδημίας. Αυτό βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα υγειονομικά οφέλη από τον εμβολιασμό και στη συμμόρφωση στους διεθνείς κανονισμούς ταξιδιού, που περιμένουμε να γίνουν πιο αυστηροί με τον καιρό. Μας δίνει θάρρος ότι το 97% του top-100 των αθλητών έχουν εμβολιαστεί, καθώς οδεύουμε προς το φετινό αυστραλιανό όπεν".

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ