ΤΕΝΙΣ

Ο Κύργιος πάει σε ψυχολόγο για να βελτιώσει τη συμπεριφορά του

Nick Kyrgios of Australia talks to the umpire during his men's singles championship match against Rafael Nadal of Spain in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Sunday, Oct. 8, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Κύργιος (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε πως θα συμβουλευτεί ψυχολόγο, προκειμένου να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, διότι δημιουργεί πολλά εμπόδια στην καριέρα του.

Το ταλέντο του Νικ Κύργιου είναι πλούσιο. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας διαθέτει σπάνια προσόντα, τα οποία όμως σε μεγάλο βαθμό μένουν αναξιοποίητα εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του. Άλλοτε ξεσπάει, άλλοτε... βαριέται και παρατάει τους αγώνες στη μέση, με αποτέλεσμα πολλάκις να έχει βρεθεί στο επίκεντρο για όλους τους λάθος λόγους.

Με τα... ελάχιστα που έχει κάνει για να δουλέψει πάνω στα χαρίσματά του, έχει φτάσει μέχρι και το Νο13 του κόσμου το 2016. Θα μπορούσε και παραπάνω, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να χύνει όλη την καρδάρα με το γάλα κάθε φορά που φαίνεται έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Αυτή την στιγμή, ο Κύργιος είναι στο Νο37 της ATP.

Ο Νικ Κύργιος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με την συμπεριφορά του και για το λόγο αυτό θα επισκεφτεί ειδικό. Ο 23χρονος πρωταθλητής ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως θα ξεκινήσει άμεσα συνεδρίες με ψυχολόγο για να διαχειριστεί το ταπεραμέντο του.

"Έχω αποφασίσει να συμβουλευτώ ψυχολόγο για να βελτιώσω τη συμπεριφορά μου. Είχα αρκετά προβλήματα, τα οποία μου δημιουργούν εμπόδια στην καριέρα μου", τόνισε μεταξύ άλλων ο Κύργιος στην εφημερίδα "Canberra Times", θυμίζοντας πως η διεθνής ομοσπονδία τένις είχε συστήσει από πέρυσι στον Κύργιο να συμβουλευτεί ειδικό ψυχολόγο, ώστε να επιλύσει τα θέματά του.

"Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα, με τα οποία παλεύω μέσα και έξω από τα courts. Δεν ήταν μια απλή χρονιά για μένα η φετινή. Ξεκίνησα να βλέπω ψυχολόγο, ίσως καθυστέρησα πολύ, αλλά πλέον αισθάνομαι πιο ελεύθερος να μιλήσω ανοιχτά. Δεν αισθάνομαι να θέλω να κρύψω το πρόβλημα", τόνισε ο Κύργιος.

AP Photo/Mark Schiefelbein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ