ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Wimbledon: Πήρε φόρα ο Στέφανος και περνάει στον 4ο γύρο στο 2.02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διάρκεια του αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ στο Wimbledon
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διάρκεια του αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ στο Wimbledon 2023 AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λάζλο Τζέρε στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φτάσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon με δύο επικές νίκες στα πέντε σετ απέναντι σε δύο πρώην πρωταθλητές Grand Slam. Κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ χρειάστηκε τρεις ώρες και 57 λεπτά για να τσεκάρει την πρόκριση, ενώ απέναντι στον Αντι Μάρεϊ έμεινε στο κορτ τέσσερις ώρες και 43 λεπτά!

Η αναμέτρηση με τον δις πρωταθλητή του Wimbledon ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο σετ, με τον Μάρεϊ να απαντάει με τα δύο επόμενα. Ο τελευταίος λόγος ωστόσο, άνηκε στον Στέφανο που έκανε ανατροπή στην ανατροπή σε έναν αγώνα όπου παίχθηκαν τρία tiebreaks!

Ο Τσιτσιπάς έβγαλε 90 winners (!) απέναντι στον 36χρονο Βρετανό και έκλεισε το ματς με 17 άσους. Επίσης, είχε 48 κερδισμένους πόντους στο φιλέ, δείγμα ότι έχει βελτιώσει κατακόρυφα την προσαρμογή του στο γρασίδι μετά το προβληματικό του ξεκίνημα σε Στουτγάρδη, Χάλε και Μαγιόρκα.

Στον αντίποδα, ο Τζέρε φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τρίτο γύρο του Wimbledon, στην πέμπτη του συμμετοχή στο ιστορικότερο τουρνουά τένις. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Μαξίμ Κρέσι (Νο. 58) με 3-1 σετ και στον δεύτερο γύρο έναν ακόμη Αμερικανό, τον Μπεν Σέλτον (Νο. 36), επίσης με το ίδιο σκορ.

Ο 28χρονος Σέρβος, που βρίσκεται στο No. 60 της παγκόσμιας κατάταξης, έσωσε εννιά από τα 11 break points που παραχώρησε στον Σέλτον και ολοκλήρωσε τρία breaks, στις 12 ευκαιρίες που είχε.

Στα πρώτα δύο ματς του Wimbledon ο Τζέρε σέρβιρε εξαιρετικά, αφού είχε συνολικά 38 άσους και περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αβίαστα λάθη, κάνοντας 23 κόντρα στον Κρέσι και 22 απέναντι στον Σέλτον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιο βατός αντίπαλος ο Τζέρε από Τιμ και Μάρεϊ

Σε γενικές γραμμές, θεωρείται ένας επικίνδυνος αντίπαλος, συγκριτικά όμως με τους Τιμ και Μάρεϊ είναι ασφαλώς πιο βατό εμπόδιο για τον Στέφανο (Όχι πριν τις 15:00, Novasports 5, MLive από το SPORT24). Ο Τζέρε άλλωστε, φημίζεται κυρίως για την ικανότητά του στο χώμα και όχι στο γρασίδι, όπου το ρεκόρ του είναι 7-11, με τις τέσσερις από τις επτά νίκες του να έρχονται φέτος!

Στα δύο προηγούμενα Grand Slams της φετινής σεζόν, ο Τζέρε αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open με 3-0 από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο. 28) και στον πρώτο γύρο του Roland Garros από τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο. 7) με 3-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς έχει φέτος ρεκόρ 34-12 σε όλες τις επιφάνειες, σε επίπεδο ATP και συνολικά στην καριέρα του έχει γράψει 19 νίκες σε 33 παιχνίδια στο γρασίδι. Με τον Τζέρε αναμετρήθηκε δις μέσα στο 2022 και τον κέρδισε με 2-0 σετ τόσο στο Ακαπούκλο (σκληρή επιφάνεια), όσο και στο Μόντε Κάρλο (χώμα).

Οι μπουκ απολύτως φυσιολογικά προσφέρουν καθαρό φαβορί τον Έλληνα πρωταθλητή στο 1.17, καθώς μετά τις μεγάλες νίκες επί των Τιμ και Μάρεϊ, η ψυχολογία του βρίσκεται πλέον στα ύψη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν... μάτωσε στους δύο πρώτους γύρους για να μείνει εκτός στον τρίτο από τον Τζέρε. Ο Στέφανος λοιπόν έχει σήμερα την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά μετά το 2018 στον τέταρτο γύρο του Wimbledon, προχωρώντας στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά. Στο 2.02 η πρόκριση του Τσιτσιπά με Over 34,5 Games, ένα combo το οποίο μπορεί να επαληθευτεί ακόμη κι αν το Νο. 5 του κόσμου επικρατήσει με 3-0 σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τζέρε – Τσιτσιπάς: Πρόκριση Τσιτσιπάς & Over 34,5 Games (απόδοση 2.02), όχι πριν τις 15:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ