TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επίθεση δίχως… έλεος και ραντεβού στη 2η εβδομάδα του Wimbledon ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the first set against Britain's Andy Murray in a men's singles match on day four of the Wimbledon tennis championships in London, Thursday, July 6, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the first set against Britain's Andy Murray in a men's singles match on day four of the Wimbledon tennis championships in London, Thursday, July 6, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Λάμπρος Μπαλάφας αναλύει το ραντεβού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λάζλο Τζέρε και ποντάρει στο 3.35.

Ο Λάζλο Τζέρε (νούμερο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) έφθασε ως εδώ έχοντας δύο σπουδαίες νίκες. Στον πρώτο γύρο επικράτησε 3-1 σετ του Κρέσι και στον δεύτερο με το ίδιο σκορ του επίσης Αμερικανού, Σέλτον.

Η χωμάτινη επιφάνεια είναι αυτή που του ταιριάζει, εκεί έχει κερδίσει και τους δύο τίτλους του. Η περίοδος προετοιμασίας στο χόρτο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, με υπέρβαση μοιάζει η μέχρι τώρα πορεία στο Λονδίνο, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε φθάσει στον 3ο γύρο! Το παιχνίδι του είναι σταθερό, έως συντηρητικό, αποφεύγει τα πολλά αβίαστα λάθη, δεν ανεβαίνει συχνά στο φιλέ, αυτή τη συνταγή ακολουθεί και τώρα.

Με forehand που… σκοτώνει

Ο Τσιτσιπάς προέρχεται από τις δύο πολύ απαιτητικές αναμετρήσεις με Τιμ και Μάρεϊ, βγάζει βελτίωση, βγάζει ποιότητα, θυμίζει τον παίκτη που όριζε τα ματς… Ειδικά κόντρα στον Μάρεϊ επιτέθηκε με μανία, έβγαλε 90 winners, είχε και 54 αβίαστα. Προφανώς και δεν έχει λόγο να αλλάξει τακτική, αν «κρύψει» τις αδυναμίες του στο backhand και έχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό στο σερβίς του, θα έχει τον πρώτο λόγο στο ματς.

Τσιτσιπάς και Τζέρε (Όχι πριν τις 15:00 Novasports 5, LIVE από το SPORT24) έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες δύο φορές σε τουρνουά της ATP με τον Έλληνα τενίστα να έχει επικρατήσει και στα δύο δίχως να χάσει σετ.

Βέβαια, κανένα από τα δύο δεν έχει διεξαχθεί στο χορτάρι αφού το πρώτο ματς έγινε στο Ακαπούλκο (σκληρό) και το δεύτερο στο Μόντε Κάρλο (χώμα).

Προγνωστικά στοιχήματος

Είναι μια καλή ευκαιρία για τον Τσιτσιπά να περάσει για 2η φορά (1η το 2018) στην καριέρα του στον 4ο γύρο του Wimbledon, μπορεί να το κάνει ξοδεύοντας και λιγότερες δυνάμεις σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τζέρε - Τσιτσιπάς: Ακριβές σκορ 1-3 (απόδοση 3.35), μετά τις 15:00
TAGS TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ TIPSTERS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ