ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Σκληρό το Μαϊάμι, πιο σκληρή η Βοστώνη

Ο Τζέισον Τέιτουμ σουτάρει μπροστά στον Τζίμι Μπάτλερ
Ο Τζέισον Τέιτουμ σουτάρει μπροστά στον Τζίμι Μπάτλερ © 2022 CHARLES KRUPA/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον έβδομο και καθοριστικό τελικό στην Ανατολή ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Βοστώνη.

Μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και ήττα των Χιτ στο game 5, όλα έδειχναν ότι η σεμνή τελετή στους τελικούς της Ανατολής θα λάβει τέλος στο έκτο παιχνίδι. Ο Τζίμι Μπάτλερ και η παρέα του όμως, είχαν διαφορετική άποψη και έστειλαν τελικά τη σειρά με τη Βοστώνη σε game 7, που κατά τους περισσότερους ήταν και το πιο δίκαιο σενάριο (30/05 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Μέχρι και το πέμπτο παιχνίδι, οι τελικοί στην ανατολική περιφέρεια δεν πρόσφεραν την παραμικρή συγκίνηση, όμως το έκτο ματς, που είχε χαρακτήρα do or die για το Μαϊάμι, εξελίχθηκε σε μία συγκλονιστική μάχη, με τον Τζίμι Μπάτλερ να κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ του TD Garden.

Μαϊάμι - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο ηγέτης των Χιτ σκόραρε μόλις 27 πόντους στα προηγούμενα τρία ματς, ωστόσο στο game 6 έγραψε ρεκόρ καριέρας στα playoffs με 47 πόντους! Είχε επίσης εννιά ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα (4/8).

Πέρα από τον Μπάτλερ, εξαιρετικοί ήταν επίσης ο Κάιλ Λάουρι, που έκανε double-double (18 πόντοι, 10 ασίστ) και ο Μαξ Στρους (13 πόντοι). Και οι τρεις προαναφερθέντες ήταν άφαντοι τόσο στον τέταρτο, όσο και στον πέμπτο τελικό και συνεχίζουν να αγωνίζονται με πρόβλημα τραυματισμού.

Μένει τώρα να φανεί αν θα μπορέσουν να βρουν ξανά τα ίδια ψυχικά και σωματικά αποθέματα στο αποψινό ματς, προκειμένου να οδηγήσουν το Μαϊάμι, για δεύτερη φορά στους τελικούς του ΝΒΑ σε μία τριετία.

Είναι αλήθεια, πως τα περισσότερα ΜΜΕ στην Αμερική και η πλειονότητα των φιλάθλων, είχε ξεγράψει τους Χιτ μετά τις δύο κολλητές ήττες στο game 4 και στο game 5, όπου η ομάδα του Ερικ Σποέλστρα σκόραρε μόλις 82 και 80 πόντους αντίστοιχα. Μέχρι και ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γουόριορς έκανε σχετικές δηλώσεις, προεξοφλώντας την πρόκριση της Βοστώνης στους τελικούς.

Όλο αυτό το κλίμα πείσμωσε το Μαϊάμι, το οποίο έβγαλε εγωισμό και έδειξε πόσο σκληρό χαρακτήρα έχει ως ομάδα. Παρόλα αυτά, οι μπουκ επιμένουν ότι η Βοστώνη έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και προσφέρουν απόψε φαβορί το διπλό στο 1.70.

Οι Χιτ είναι εξαιρετικοί φέτος εντός έδρας, με ρεκόρ 36-14, ωστόσο στη σειρά με τη Βοστώνη, το πλεονέκτημα τους έχει πάει περίπατο, αφού οι Σέλτικς έχουν ήδη σπάσει δύο φορές την FTX Arena. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι Κέλτες έχουν ρεκόρ φέτος 25-11 μετά από παιχνίδι που έχασαν και ειδικά στα playoffs μετρούν 5-0 μετά από ήττα.

Από το νυν ρόστερ, τέσσερις παίκτες (Τέιτουμ, Μπράουν, Σμαρτ και Χόρφορντ) ήταν και στην ομάδα του 2018, που βρέθηκε πάνω με 3-2 στους τελικούς της Ανατολής με το Κλίβελαντ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 4-3.

Από τότε, οι δύο σούπερ σταρ της Βοστώνης, ο Τέιτουμ και ο Μπράουν έχουν αλλάξει στάτους και δείχνουν πλέον έτοιμοι να παίξουν για πρώτη φορά σε τελικούς NBA. Στο προηγούμενο ματς βέβαια, Τέιτουμ και Μπράουν πήραν συνολικά μόλις επτά προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο, αριθμός απαράδεκτος για ένα τόσο κρίσιμο ματς. Είναι δεδομένο πως αμφότεροι θα είναι πιο επιθετικοί στο game 7.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στον προηγούμενο γύρο, η ομάδα του Ιμε Ουντόκα απέκλεισε και τους πρωταθλητές Μπακς στο game 7, ενώ διαχρονικά η Βοστώνη έχει εξαιρετικό ρεκόρ στα έβδομα παιχνίδια (25-9).

Προγνωστικά NBA

Με τη συμμετοχή του Τάιλερ Χίρο να κρέμεται σε μία κλωστή, καθώς έχασε τα τρία προηγούμενα παιχνίδια και εκτιμώντας ότι ο Μπάτλερ δεν είναι εύκολο να κάνει μέσα σε δύο ημέρες, νέα επική εμφάνιση, ξανά στα όρια της τελειότητας, το προβάδισμα ορθά ανήκει στους Κέλτες. Η Βοστώνη κατά τη διάρκεια της σειράς έχει δείξει ότι είναι η πιο σταθερή ομάδα, επομένως πάμε σε τιμές διπλασιασμού, παίρνοντας το διπλό με -3,5 πόντους.

Σε ό,τι αφορά στο όριο των πόντων, το line στο 196,5 μοιάζει αρκετά χαμηλό, παρόλα αυτά σε ένα τέτοιο ματς θα υπάρχει νευρικότητα και άγχος, επομένως δεν αποκλείεται να δούμε χαμηλό σκορ, απέναντι στις δύο κορυφαίες άμυνες της λίγκας. Άλλωστε, το Μαϊάμι είναι αρκετά ασταθές επιθετικά και στα προηγούμενα έξι ματς σκοράρει κατά μέσο όρο μόλις 100,3 πόντους.

Σε ό,τι αφορά στα επί μέρους ειδικά, τα μεγάλα ματς είθισται να τα κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες. Η Βοστώνη θα χρειαστεί απόψε μία ξεχωριστή εμφάνιση από τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος σημειώνει 27,1 πόντους κατά μέσο όρο στα playoffs. Το όριο έχει βγει στο 28,5 και το έχει ξεπεράσει 11 φορές στα 17 ματς της φετινής postseason. Στο 1.83 το Over του Τέιτουμ.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το Over 8,5 του Ντέρικ Γουάιτ, ο οποίος ενδέχεται να εξελιχθεί σε xFactor για τους Κέλτες. Οι Χιτ τον σημαδεύουν ξεκάθαρα στην άμυνά τους και του δίνουν προκλητικά open looks. Ο πρώην άσος των Σπερς δεν διστάζει να σουτάρει και στο game 6 είχε 22 πόντους με 7/14 προσπάθειες. Στο game 5 είχε 14 πόντους με 6/8 και στο game 4 έγραψε 13 πόντους με 4/14. Αν συνεχιστεί η ίδια τακτική από το Μαϊάμι, μοιάζει αρκετά πιθανό το Over του Γουάιτ στο 1.78.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Βοστώνη: 2 -3,5 (απόδοση 2.00), 03:30
  • Μαϊάμι – Βοστώνη: Τέιτουμ Over 28,5 πόντοι (απόδοση 1.83), 03:30
  • Μαϊάμι – Βοστώνη: Γουάιτ Over 8,5 πόντοι (απόδοση 1.78), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ