BIG GAMES BET

Προγνωστικά Ιταλία: Η θλιβερή Γιουβέντους και το Goal/Goal στο Μπέργκαμο

Οι παίκτες της Γιουβέντους στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα
Οι παίκτες της Γιουβέντους στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα @ 2022 ARIEL SCHALIT / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το ντέρμπι του Τορίνο και την αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Σασουόλο.

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας είναι ασφαλώς το μεγάλο ντέρμπι του Τορίνο (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η Τορίνο υποδέχεται στο Stadio Olimpico τη Γιουβέντους και το βασικό ερώτημα που πλανάται είναι για πόσο ακόμη ο Μάσιμο Αλέγκρι θα επιβιώνει στον πάγκο της Γιούβε.

Τορίνο - Γιουβέντους: Προγνωστικά και Ανάλυση

Είναι πραγματικά ιώβεια η υπομονή που επιδεικνύει ο Αντρέα Ανιέλι με την περίπτωση του Αλέγκρι, δεδομένου ότι η ομάδα εδώ και 1,5 χρόνο δεν παρουσιάζει την παραμικρή εξέλιξη.

Μετά την περσινή σχεδόν καταστροφική σεζόν, όπου διασώθηκε στο τέλος μόνο ο στόχος της τετράδας, η Γιούβε προχώρησε το καλοκαίρι σε ηχηρές αν μη τι άλλο προσθήκες (Πογκμπά, Ντι Μαρία, Κόστιτς, Μίλικ, Παρέδες). Υπήρχε λοιπόν μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Γιουβέντους θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει την ψαλίδα από τις ομάδες του Μιλάνου και θα είναι φέτος πιο ανταγωνιστική.

Αντ' αυτού, η "μεγάλη κυρία" πάει από το κακό στο χειρότερο και όπως φαίνεται το βαρέλι δεν έχει πάτο. Στο πρωτάθλημα, έπειτα από εννιά αγωνιστικές έχει μόλις τρεις νίκες, όλες εντός έδρας (Μπολόνια, Σασουόλο, Σπέτσια). Στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τη Μίλαν ήταν απογοητευτική κι έχασε με κάτω τα χέρια 2-0 (xGoals 2,30-0,67).

Ακόμη μεγαλύτερο φιάσκο μεσοβδόμαδα για το Champions League. Ηττήθηκε καθαρά με 2-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ και πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την τρίτη θέση στον όμιλο, δηλαδή να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Νοέμβριο!

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και η απόφαση διοίκησης και Αλέγκρι για ritiro από την Πέμπτη καταδεικνύει ότι τα πράγματα στη Γιούβε είναι οριακά. Ο έμπειρος προπονητής πρακτικά παίζει την καρέκλα του στο ντέρμπι με την Τορίνο, ωστόσο όλα δείχνουν ότι έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη των αποδυτηρίων και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γυρίσει το χαρτί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Τορίνο φαινομενικά δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με ρεκόρ 0-1-3 στα τελευταία τέσσερα ματς. Την προηγούμενη εβδομάδα ισοφάρισε την Έμπολι με γκολ στις καθυστερήσεις (1-1) και έτσι απέφυγε την τέταρτη σερί ήττα, που θα έφερνε γκρίνια και μουρμούρα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιούριτς πάντως, πραγματοποίησε θετική εμφάνιση κόντρα στην Έμπολι. Είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης όπως αποδεικνύουν οι 20-6 τελικές και τα xGoals (2,74-0,15).

Παρότι η Τορίνο υπολείπεται δύο βαθμών της Γιουβέντους στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη συμπολίτισσα της. Σύμφωνα μάλιστα με τα xPoints, τα οποία προκύπτουν από τα xGoals, η Τορίνο υπερέχει έχοντας 14,85 έναντι 12,44 της Γιουβέντους. Εν ολίγοις, η Τόρο άξιζε τουλάχιστον τρεις βαθμούς παραπάνω στις πρώτες εννιά αγωνιστικές και ως εκ τούτου θα μπορούσε να βρισκόταν πάνω από τη Γιούβε στην κατάταξη.

Με επιθετική τριάδα τους Βλάσιτς, Ράντονιτς και Μίραντσουκ οι γηπεδούχοι πιθανότατα θα βρουν απειλητικές στιγμές απέναντι στην απογοητευτική Γιουβέντους, που έχει μόλις δύο καθαρές εστίες στα τελευταία 12 ματς.

Το μοναδικό θετικό στοιχείο για τους μπιανκονέρι είναι η παράδοση, καθώς στα τελευταία επτά ντέρμπι ως φιλοξενούμενοι μετρούν 6-1-0! Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Γιουβέντους φέτος είναι χωρίς νίκη εκτός έδρας (0-2-4) σε πρωτάθλημα και Champions League κι αν συμπεριλάβουμε και την περσινή σεζόν, τρέχει σερί οκτώ αγώνων χωρίς διπλό, που είναι αρνητικό ρεκόρ συλλόγου!

Υπό αυτές τις συνθήκες η Τορίνο έχει απόψε την ευκαιρία να πετύχει ένα ιστορικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αναγκάσει επιτέλους τη διοίκηση της Γιουβέντους να γυρίσει σελίδα, απολύοντας τον Αλέγκρι. Με τον άσο στο 3.15, το ρίσκο ασφαλώς αξίζει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αταλάντα - Σασουόλο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το αποψινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται το βράδυ με τον αγώνα της Αταλάντα κόντρα στη Σασουόλο, στο Μπέργκαμο (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Εδώ η Αταλάντα είναι καθαρό φαβορί στο 1.70, όμως πρόκειται για ένα παιχνίδι που κρύβει ουκ ολίγες παγίδες.

Η Σασουόλο μπορεί να έχασε με 2-1 από την Ιντερ την περασμένη εβδομάδα, ήταν πάντως ανταγωνιστική. Σε εννιά ματς φέτος, έχει υποστεί τρεις ήττες, όλες εντός προγράμματος από Ιντερ, Γιουβέντους και τη σούπερ φορμαρισμένη Ουντινέζε.

Το σημαντικό ωστόσο είναι πως έχει αρχίσει να λύνεται και σκόραρε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Επίσης, επιστρέφουν από τραυματισμό ο ηγέτης Μπεράρντι και ο καλός εξτρέμ Τραορέ, συνεπώς το επόμενο διάστημα αναμένεται ακόμη πιο επικίνδυνη μεσοεπιθετικά.

Η Αταλάντα παραμένει αήττητη (6-3-0) από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως κόντρα στην Ουντινέζε φάνηκε ότι η άμυνά της δεν είναι άτρωτη. Η ομάδα του Γκασπερίνι προηγήθηκε με 2-0 στο 56' και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Ούντινε, αφού ισοφαρίστηκε σε 2-2. Το εντυπωσιακό είναι πως η Αταλάντα είχε δεχθεί μόλις τρία τέρματα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και κόντρα στην Ουντινέζε δέχθηκε δύο σε διάστημα 11 λεπτών (67'-78').

Το αμυντικό τείχος των μπεργκαμάσκι είναι λογικό να παρουσιάζει πλέον ευάλωτα σημεία, καθώς έχουν μαζευτεί πολλές απουσίες στα μετόπισθεν. Πέρα λοιπόν από τους στόπερ Τολόι, Τζιμσίτι, Παλομίνο και τον μπακ Τζαπακόστα, που παραμένουν εκτός, προστέθηκε τώρα και ο μπακ/χαφ Χάτεμπουρ, λόγω καρτών.

Η Σασουόλο σκοράρει εννιά σερί χρόνια στο Μπέργκαμο, με τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της εκεί να λήγουν στο Goal/Goal. Στο 1.65 να συνεχιστεί και φέτος η τρομερή παράδοση με τα αμφίσκορα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τορίνο – Γιουβέντους: 1 (απόδοση 3.15), 19:00
  • Αταλάντα – Σασουόλο: Goal/Goal (απόδοση 1.65), 21:45
TAGS BIG GAMES BET XGOALS BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ