BIG GAMES BET

Ελλάδα - Ισπανία: Η ανάγκη της Εθνικής να ρισκάρει και η παράδοση που οδηγεί στο 2.35

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το γκολ του με την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Βοσνία /15-10-2019
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το γκολ του με την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Βοσνία /15-10-2019 EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ισπανία και παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Οι πιθανότητες της εθνικής μας για κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του δεύτερου ομίλου μειώθηκαν δραματικά μετά την ήττα με 2-0 στη Σουηδία τον περασμένο Οκτώβριο.

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε με άδεια χέρια από τη Στοκχόλμη και τώρα χρειάζεται δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς με Ισπανία και Κόσοβο εντός έδρας και παράλληλα η Σουηδία να μην ηττηθεί στη Σεβίλλη από τους Ισπανούς την ερχόμενη Κυριακή.

Η Ισπανία από την πλευρά της θέλει με τη σειρά της μόνο νίκη απόψε για να παραμείνει σε τροχιά πρωτιάς και απευθείας πρόκρισης, διότι σε περίπτωση γκέλας στην Αθήνα (21:45 Open TV - Cosmote Sport 1 HD, Live από το SPORT24) και νίκης των Σουηδών στη Γεωργία, τότε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα περιοριστεί στην καλύτερη περίπτωση στη δεύτερη θέση.

Ελλάδα - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Ισπανοί τον περασμένο Οκτώβριο μετείχαν στο Final-4 του Nations League, όπου στον ημιτελικό κέρδισαν 2-1 την οικοδέσποινα Ιταλία με γκολ του Φεράν Τόρες, αλλά στον τελικό έχασαν στις λεπτομέρειες με 2-1 από τη Γαλλία. Συνολικά πάντως η ανανεωμένη και νεανική ομάδα του Λουίς Ενρίκε άφησε θετικές εντυπώσεις και επιβεβαίωσε πως η παραγωγή ποιοτικών ποδοσφαιριστών δεν σταματά ποτέ στη χώρα της Ιβηρικής.

Οι "φούριας ρόχας" ήρθαν με σημαντικές απουσίες στην Αθήνα, αφού από τις αρχικές κλήσεις κόπηκαν οι Φάτι (Μπαρτσελόνα) και Ερικ Γκαρθία (Μπαρτσελόνα), ενώ λείπουν επίσης οι Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Ζεράρδ Μορένο (Βιγιαρεάλ) και Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ).

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ισπανία δεν θα παρατάξει μία ποιοτική ομάδα απόψε στο ΟΑΚΑ, έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως οι Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Αλμπα (Μπαρτσελόνα), Καρβαχάλ (Ρεάλ), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Γκάβι (Μπαρτσελόνα), Κόκε (Ατλέτικο), Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι), Φορνάλς (Γουέστ Χαμ), Μοράτα (Γιουβέντους), Ντάνι Ολμο (Λειψία), Ντίαθ (Μίλαν) και Σαράμπια (Σπόρτινγκ).

Σημαντικά προβλήματα έχει να διαχειριστεί και ο Φαν Σιπ, καθώς συγκριτικά με τη Σουηδία είναι εκτός ο αρχηγός Μπακασέτας και οι βασικοί στόπερ Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος. Συν τοις άλλοις λείπουν σταθερά οι Ζέκα, Φορτούνης και Γαλανόπουλος.

Η παράδοση με τους Ισπανούς

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει συνολικά 13 φορές την Ισπανία και ο απολογισμός της είναι δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και οχτώ ήττες. Τελευταία νίκη της "γαλανόλευκης" επί των Ισπανών είναι το ιστορικό 1-0 στη Σαραγόσα με το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στα προκριματικά του Euro 2004. Έκτοτε οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες τέσσερις φορές με απολογισμό 2-2-0 υπέρ των Ισπανών.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα σκοράρει πέντε σερί ματς απέναντι στην Ισπανία και έμεινε άσφαιρη μόνο μία φορά (στο 0-2 της Λεωφόρου το 2002) στις τελευταίες εννιά συναντήσεις των δύο χωρών. Στις 13 αναμετρήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία το εκατέρωθεν σκοράρισμα έχει επιβεβαιωθεί εννιά φορές.

Κολλημένη με το 2-3 γκολ η Ελλάδα

Εντυπωσιακό είναι εξάλλου το στατιστικό της Ελλάδας, η οποία μετράει 10 σερί 2-3 γκολ και 15 στα τελευταία 17 παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Αντίστοιχα η Ισπανία μετράει 6/7 2-3 γκολ στα δικά της τελευταία ματς, καθώς το μοναδικό που ξέφυγε και πήγε στο over 3,5 είναι το 4-0 επί της Γεωργίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο είναι απολύτως φυσιολογικό ότι η νίκη των "φούριας ρόχας" προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί στο 1.45, αφού πέρα από την ποιοτική ανωτερότητα, η Ισπανία έχει και εκπληκτικό απολογισμό σε προκριματικά Μουντιάλ ως φιλοξενούμενη. Πριν χάσει από τη Σουηδία στη Στοκχόλμη, η Ισπανία είχε να ηττηθεί εκτός έδρας σε προκριματικά Μουντιάλ από το 1993 κόντρα στη Δανία! Έκτοτε μετράει 24-9-1 σε 35 ματς εκτός έδρας!

Ελλάδα - Ισπανία: Στοιχηματική Πρόταση

Φυσικά για την Ελλάδα θα είναι υπέρβαση αν καταφέρει να κερδίσει την Ισπανία, ωστόσο το γεγονός ότι θα πρέπει να παίξει για τη νίκη μπορεί να μας οδηγήσει προς το Goal/Goal του 2.35. Η αμυντική γραμμή των Ισπανών δεν είναι απροσπέλαστη και η εθνική μας συνήθως καταφέρνει να σκοράρει όποτε αντιμετωπίζει τους Ισπανούς, επομένως σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει το ρίσκο. Εναλλακτικά, μπορεί να σταθεί το 2-3 γκολ, στο 1.95 που επιβεβαιώνει κατά κόρον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα - Ισπανία: Goal/Goal (απόδοση 2.35), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ