ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Με Μάνταλο ως αντι-Μπακασέτα και Τσιμίκα ξανά στόπερ για τη νίκη κόντρα στην Ισπανία

Ο Τσιμίκας στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Ελβετία
Ο Τσιμίκας στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Ελβετία INTIME

Η Εθνική ταλανίζεται από προβλήματα, είναι λαβωμένη, αλλά θέλει μόνο τη νίκη με την Ισπανία, για να ελπίζει στην 2η θέση. Το σχέδιο ενδεκάδας του Φαν Σιπ απέναντι στους Ίβηρες.

Η Εθνική θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Ισπανία το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ (11/11, 21:45 COSMOTE TV, OPEN και LIVE στο SPORT24) αν θέλει να ελπίζει στην 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλου του Κατάρ το 2022.

Η γαλανόλευκη είναι στο -4 από τους Ίβηρες και κυνηγάει το 2Χ2 και παράλληλα θέλει να μη νικήσει η Ισπανία την τελευταία αγωνιστική την Σουηδία στη Στοκχόλμη. Δεν είναι καθόλου απλό όλο αυτό, αλλά όχι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Το πρόβλημα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ότι έχει αρκετές απουσίες βασικών παικτών και ο Φαν Σιπ οφείλει να βρει τις λύσεις εκ των έσω απέναντι σε μια ομάδα που ο ίδιος την χαρακτήρισε ως την καλύτερη του κόσμου. Υπερβολή ή όχι, δεδομένα η roja έχει τρομερή ποιότητα και παράλληλα κίνητρο για αποτέλεσμα απέναντι στην Εθνική μας.

Οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος, Μπακασέτας απουσιάζουν, προσθέστε και τις απουσίες παικτών όπως ο Ζέκα που είναι βασικό γρανάζι της γαλανόλευκης μηχανής (λείπουν εδώ και καιρό και οι τραυματίες Κουρμπέλης και Γαλανόπουλος), επομένως ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει. Η Εθνική όμως θα δώσει τα πάντα για το τρίποντο, θυμίζοντας ότι είχε πάρει 1-1 στον πρώτο γύρο επί ισπανικού εδάφους.

Το πλάνο ενδεκάδας του Φαν Σιπ, πάλι με τριάδα στην άμυνα

Αναφορικά με τους έντεκα που θα ξεκινήσουν, ο Βλαχοδήμος είναι δεδομένος στα γκολπόστ, ενώ η τριάδα μπροστά του θα αποτελείται από τον Τσιμίκα, τον Τζαβέλλα και έναν των Μήτογλου ή Γούτα. Στα αριστερά θα έχει την πλευρά ο Γιαννούλης και στα δεξιά ο Ανδρούτσος.

Στον άξονα ο Μπουχαλάκης θα έχει στο πλάι του τον Σιώπη και σε ρόλο αντι-Μπακασέτα ως τρίτος στη μεσαία γραμμή και λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Μάνταλος. Από εκεί και πέρα, οι άλλες δυο θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τον Μασούρα και τον Παυλίδη.

Θέση διεκδικεί ο Αλεξανδρόπουλος στον άξονα και ο Πέλκας πιο μπροστά και ενίοτε ο Φαν Σιπ αρέσκεται σε κάποιες μικροεκπλήξεις, αλλά αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το πλάνο έχει "κλειδώσει" στο μυαλό του και γνωρίζει το πώς θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Ισπανία, ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και να διατηρηθεί ζωντανή.

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ διευθύνει το παιχνίδι

Η UEFA όρισε τον τον 40χρονο Πολωνό διαιτητή, Σιμόν Μαρτσίνιακ, στον αγώνα με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι για το οποίο ορίζεται για την Εθνική μας στην τρέχουσα προκριματική φάση, μετά την ισοπαλία με τη Γεωργία στην Τούμπα.

Βοηθοί του θα είναι οι βοηθοί του Πάβελ Σολοκλινσκι και Άνταμ Κούπσικ, τέταρτος θα είναι ο Τόμας Μουσιάλ. Στο VAR ορίστηκε ο επίσης Πολωνός Τόμας Κβιατόφσκι με βοηθό τον Μαρτσίν Μπορκόφσκι.

Ο Μαρτσίνιακ είναι μια γνώριμη σφυρίχτρα για την Εθνική μας. Εκτός από το παιχνίδι με τη Γεωργία είχε διαιτητεύσει και στην ήττα από το Βέλγιο για τα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ.

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ