ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Νύχτες με τους... εχθρούς μου: Σλούκας και Αταμάν, παίδες εν καμίνω

Νύχτες με τους... εχθρούς μου: Σλούκας και Αταμάν, παίδες εν καμίνω
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Basket League και ο Βασίλης Σκουντής αναψηλαφεί τις πειραιώτικες παρτίδες του Εργκίν Αταμάν και του Κώστα Σλούκα...

Ντέρμπι κάτσε καλά! Η μάλλον ξανακάτσε καλά, διότι με τον ορυμαγδό από δαύτα που μας έτυχαν μέσα σε έναν μήνα, επιστρέφει στο προσκήνιο μια έκφραση που έγινε πολύ της μόδας στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού...

Έχουμε, διάβολε, την ανοσία της αγέλης!

Στην (αγαπημένη μου) ταινία, "Καζαμπλάνκα" η Ινγκριντ Μπέργκμαν ικετεύει τον πιανίστα, ονόματι Σαμ, να παίξει ένα κομμάτι το "As Time Goes By", για το χατίρι των παλιών καιρών...

Στην ταινία που θα προβληθεί απόψε στη σκηνή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (30/10, 20:15, ΕΡΤ3, Match Center στο SPORT24) αυτοί οι καιροί δεν είναι δα και τόσο παλιοί, τουναντίον βρομάνε... καινουργίλα!

Η συγκυρία με τα τριάρια

Οι «αιώνιοι» βρίσκονται ενώπιος ενωπίω για τρίτη φορά στο πλαίσιο μιας τρίτης διαφορετικής διοργάνωσης σε τρίτο διαφορετικό γήπεδο μέσα σε τρεις δεκάδες ημερών!

Πολύ τριάρι πέφτει σε αυτή τη συγκυρία και γι αυτό τον λόγο απόψε μπορεί να είναι η βραδιά των δυο παικτών που φορούν ένθεν και ένθεν τη φανέλα με το Νο 3 και μάλιστα έχουν σπεσιαλιτέ τους τα τρίποντα!

Από τη μια πλευρά στέκει ο Αϊζάια Κάναν και από την άλλη ο Κάιλ Γκάι, διαλέγετε και παίρνετε!

Οι δολοφόνοι γυρίζουν στον τόπο του εγκλήματος

Επίσης από τη μια πλευρά στέκει ως οικοδεσπότης ο Γιώργος Μπαρτζώκας και από την άλλη εισβάλλει ως επισκέπτης ο Εργκίν Αταμάν...

Όλα αυτά βεβαίως ωχριούν μπροστά στο γεγονός της ημέρας που δεν είναι άλλο από την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στον τόπο του εγκλήματος!

Ο Σαλονικιός γκαρντ ξαναγυρίζει ως αντίπαλος στο παλιό σπιτικό του κι αυτό βεβαίως δεν του συμβαίνει για πρώτη φορά, αλλά έτερον εκάτερον: είναι άλλο πράγμα να εμφανίζεται ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε και εντελώς άλλο φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού...

Το "μπαμ και κάτω" του Σλούκα

Ποιος, λοιπόν, θα γευθεί απόψε τον μπακλαβά που τα σορόπια του ξεχειλίζουν από το ταψί;

Κάθε άλλο παρά άκαιρη και άσχετη είναι αυτή η ερώτηση, διότι αφορά όλους τους εμπλεκόμενους και σπεύδω αμέσως να εξηγήσω τι εννοώ...

Στο νταλαβέρι του Αταμάν με τον Ολυμπιακό, οι δείκτες του ρολογιού (στον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ) μένουν σταματημένοι στο βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου του 2022 όταν ο Κώστας Σλούκας παρουσίασε άλλη μια εκδοχή του "μπαμ και κάτω".

Με το σκορ στο 84-85 και μετά το άστοχο σουτ του Βασίλιε Μίτσιτς (σε μια φάση ένας εναντίον ενός στις αλλαγών στα σκριν με τον Μουστάφα Φαλ) στα επτά δευτερόλεπτα, ο λεγάμενος πήρε την μπάλα και στην εκπνοή ξέρανε την Εφές γράφοντας με τρίποντο το 87-85.

Το δηλητήριο του Μίτσιτς και η σύζυγος του Αταμάν

Επειδή βεβαίως το φεγγάρι έχει πάντοτε δυο πλευρές, οι Τούρκοι έμελλε να πάρουν το αίμα τους πίσω στον ημιτελικό του Final 4, στις 19 Μαΐου του 2022 στο Βελιγράδι, όπου ο Μίτσιτς αυτή τη φορά ευστόχησε στο τρίποντο μπροστά στον Σάσα Βεζένκοβ (77-74) και αυτό το σουτ έγινε το όχημα της πρόκρισης στον τελικό και του repeat.

Εκείνο το βράδυ στο ΣΕΦ, όταν ο Σλούκας πήρε την μπάλα, η συμβία του Αταμάν, η οποία βρισκόταν στο ΣΕΦ φορώντας μάλιστα την μάσκα της έκλεισε τα μάτια της και συνάμα έπιασε το χέρι μιας φίλης της που καθόταν δίπλα της!

Δεν ξέρω εάν άφησε μια χαραμάδα μέσα από τα δάχτυλα της, αλλά στο αμέσως επόμενο κλικ συνειδητοποίησε ότι είχε επέλθει το μοιραίο από τις φωνές του κόσμου...

Ο πολίτικος μπακλαβάς

Λίγα λεπτά αργότερα, ο σύζυγος της χωρίς να πτοείται από τον σαδιστικό τρόπο με τον οποίο συντελέσθηκε η ήττα, το ‘ριχνε στα σιρόπια!

"Νομίζω ότι ο πολύς τούρκικος μπακλαβάς που έφαγε ο Σλούκας στα πέντε χρόνια της ζωής του στην Κωνσταντινούπολη, τον κάνει να νικά τις ομάδες μας με τέτοια σουτ"!

Γελώ τώρα που το γράφω αυτό, αλλά μετά από αυτή τη δήλωση πιθανότατα ο μπακλαβάς θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών, διότι συνιστά ντόπινγκ!

Το επόμενο πρωινό ο Ολυμπιακός μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter καλημέρισε την κοινή γνώμη με ένα μήνυμα που μετά τον μπακλαβά έβαζε στην κουβέντα και τον... Αλέξη Ζορμπά!

"Καλημέρα. Νιώθουμε την ανάγκη να χορέψουμε σήμερα. Είσαστε έτοιμοι για συρτάκι; Ο Κώστας Σλούκας θα σας μάθει τις κινήσεις"!

Ενάμιση χρόνο αργότερα ο Σλούκας χορεύει συρτάκι σε άλλη πίστα και μένει να φανεί εάν ο μπακλαβάς του έχει ακόμη πέραση και μάλιστα όταν ψήνεται και σερβίρεται εκεί όπου έριχνε ελόγου του τα σιρόπια.

Ο γιος του Αταμάν σε ρόλο προπομπού

Απόψε, λοιπόν, ο Αταμάν και ο Σλούκας επιστρέφουν στις όχθες του Σαρωνικού κόλπου κραδαίνοντας το πράσινο μπαϊράκι κι αυτό το γεγονός από μόνο του προσφέρει μια προστιθέμενη αξία στο ντέρμπι.

Είναι αυτό που λέει μια παροιμία, "τα 'χαμε χύμα, μας έρχονται και τσουβαλάτα"!

Αυτά τα χύμα και τα τσουβαλάτα αμφότεροι τα έχουν ζήσει και στο παρελθόν, οπότε το σημερινό σουαρέ εμπίπτει στην κατηγορία των déjà vu και ό,τι ήθελε προκύψει...

Α, για να μην το ξεχάσω: μετά τη σύζυγο του πρώην προπονητή της Εφές και νυν του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν παρούσα στο ψυχόδραμα που κρίθηκε με το buzzer beater του Σλούκα, την περασμένη Πέμπτη έπαιξε τον ρόλο του προπομπού και του... scout στο ΣΕΦ ο κανακάρης του!

Ο γιος του Αταμάν παρακολούθησε τον αγώνα Ολυμπιακός - Εφές φορώντας μια μπλούζα της τουρκικής ομάδας και μάλιστα εθεάθη πριν από την έναρξη του ματς να κάθεται στον πάγκο της.

Πρώτη φορά κόντρα στον Γκέρσον

Ο μπόμπιρας θα ήταν η αγέννητος ή μωρό, όταν ο μπαμπάς του έσκασε μύτη για πρώτη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας...

Αυτό το γεγονός κατεγράφη στα ιστορικά κιτάπια στις 20 Δεκεμβρίου του 2006, όταν ο Ολυμπιακός με τον Πίνι Γκέρσον στον πάγκο του υποδέχθηκε την Κλιμάμιο Μπολόνια στην τεχνική ηγεσία της οποίας ο Αταμάν είχε διαδεχθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα τον Ιταλό Φαμπρίτσιο Φράτες.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 94-67 (Ακερ 18-5-3-4/ Μπελινέλι 21) και αυτός ο αγώνας εγκαινίασε το ατέρμονο νταλαβέρι τους με τον άνθρωπο που θα εισέλθει απόψε στην αρένα όχι πάντως με σηκωμένα χέρια, όπως το συνηθίζει στους εντός έδρας αγώνες των ομάδων του, για να ανταποδώσει τις επευφημίες των φιλάθλων τους.

Ολυμπιακός - Αταμάν 13-11

Αυτό το γαϊτανάκι των ανταμωμάτων του δις πρωταθλητή Ευρώπης (2021, 2022) και νικητή του EuroCup (2016) θα εμπλουτισθεί απόψε με το 25ο "επεισόδιο". Μέχρι τούδε ο Αταμάν, καθήμενος στον πάγκο τεσσάρων διαφορετικών ομάδων, έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε 24 αγώνες με απολογισμό 11 νίκες και 13 ήττες.

Αυτό το ρεκόρ επιμερίζεται σε 0-1 με την Κλιμάμιο Μπολόνια, 3-3 με τη Γαλατασαράι, 8-7 με την Αναντολού Εφές και 0-2 πλέον με τον Παναθηναϊκό, μετά τις ήττες με 75-51 (απότοκο ενός τρομακτικού σερί 27-0) στον τελικό του Super Cup στις 30 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο και με 88-78 μετά από παράταση στην πρεμιέρα της EuroLeague στο ΟΑΚΑ στις 6 Οκτωβρίου.

Στην αρχή αυτής της σχέσης ο Τούρκος προπονητής γνώρισε έξι απανωτές ήττες μέχρι να σπάσει το ρόδι, στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 στην Κωνσταντινούπολη (Γαλατασαράι-Ολυμπιακός 79-74) με αντίπαλο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Μπαρτζώκας - Αταμάν 6-5 και 8-9

Από αυτά τα 24 ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, στα 11 ο Αταμάν βρήκε απέναντι του τον Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει το προβάδισμα στις νίκες με σκορ 6-5 (Γαλατασαράι 2-0, Παναθηναϊκός 2-0, Εφές 2-5).

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές με τον Αταμάν ως προπονητή της Γαλατασαράι και της Εφές και με τον Μπαρτζώκα να βρίσκεται στους πάγκους της Μπαρτσελόνα και της Χίμκι, με σκορ 4-2 υπέρ του Τούρκου (Γαλατασαράι-Μπαρτσελόνα 2-0, Χίμκι-Εφές 2-2).

Συνεπώς το συνολικό ρεκόρ στις μεταξύ τους παρτίδες είναι πλέον 9-8 υπέρ του Αταμάν...

Το τρίποντο του Μπαλμπάι και το "αντίο" στο ΣΕΦ

Στο πιο συγκλονιστικό από αυτά τα ματς, στις 19 Οκτωβρίου του 2018 η Εφές άλωσε την έδρα της Χίμκι με 85-84, χάρη στο τρίποντο που πέτυχε ο Ντόγκους Μπαλμπάι δυο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, για να ακολουθήσει το άστοχο σουτ του Στέφαν Μάρκοβιτς.

Ο αγώνας του Β’ γύρου εκείνης της σεζόν, στις 10 Ιανουαρίου του 2019 (Εφές-Χίμκι 81-72) απέβη σημαδιακός διότι η ήττα σηματοδότησε την αποχώρηση του Μπαρτζώκα από τον πάγκο της ρωσικής ομάδας, την οποία μετά από μια εβδομάδα κοουτσάρισε για τελευταία φορά στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό και εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από τον Ρίμας Κουρτινάιτις.

Εκτός από τον Μπαρτζώκα, ο Αταμάν έχει αντιμετωπίσει ως προπονητές του Ολυμπιακού τον Πίνι Γκέρσον (0-1), τον Παναγιώτη Γιαννάκη (0-2), τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (3-3), τον Ντέιβιντ Μπλατ (1-1) και τον Κεστούτις Κεμζούρα (2-0).

Το +27 και το κρεσέντο του Λάρκιν

Οι τρις πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες τους απέναντι σε ομάδες του Αταμάν με διαφορά 27 πόντων στις 20 Δεκεμβρίου 2006 (Ολυμπιακός-Κλιμάμιο 94-67) και στις 13 Νοεμβρίου 2014 (Ολυμπιακός - Γαλατασαράι 93-66, Χάντερ 17-10).

Από την πλευρά του ο Αταμάν αντιπαραβάλλει το +23 της 18ης Φεβρουαρίου 2021 απέναντι στον Μπαρτζώκα (Εφές-Ολυμπιακός 76-53, Λάρκιν 21-5-5-3/Λαρεντζάκης 10-3-8-2) και το +19 (Ολυμπιακός-Εφές 67-86) στις 7 Νοεμβρίου 2019 και στις 17 Νοεμβρίου 2021 (Εφές - Ολυμπιακός 88-69).

Η σεζόν 2021-22 σημαδεύθηκε από τις ανεξίτηλες εικόνες των τρίποντων που πέτυχαν στην εκπνοή ο Κώστας Σλούκας στο Νέο Φάληρο και ο Βασίλιε Μίτσιτς στο Βελιγράδι, ενώ η Ιστορία έκανε στάση στο Sinan Erdem Dome στις 6 Μαρτίου του 2020.

Τότε, λοιπόν, στον τελευταίο αγώνα προτού κατέβουν τα ρολά της διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας η Εφές του Αταμάν νίκησε τον Ολυμπιακό του Κεμζούρα με 91-79, προεξάρχοντος του σεληνιασμένου Σέιν Λάρκιν ο οποίος σκόραρε 40 πόντους, με 10/15 τρίποντα, 3/6 δίποντα, 4/4 βολές!

Τα κατεβασμένα ρολά και η επιστροφή του Σλούκα

Το ίδιο βράδυ στα περίχωρα της Μόσχας, επίσης στον ακροτελεύτιο αγώνα τους πριν από τη διακοπή και την ακύρωση της σεζόν, η Χίμκι έριχνε στο κανναβάτσο τη Φενέρμπαχτσε με 82-68, απόντος του Σλούκα στο μυαλό του οποίου είχε ήδη αρχίζει να μπαίνει ο πειρασμός της επιστροφής στον Πειραιά.

Αυτό το νόστιμον ήμαρ έμελλε να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί επισήμως στις 24 Ιουλίου του 2020 όταν φωτογραφήθηκε ανάμεσα στους αδελφούς Αγγελόπουλου.

Η δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό έλαβε τέλος στις 8 Ιουλίου του 2023, όταν πλέον πόζαρε δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όλα τα άλλα αποτελούν πλέον Ιστορία!

Η διάβαση του Ρουβίκωνα

Μια ιστορία η οποία σε ό,τι αφορά την κόκκινη ζωή του Σλούκα άρχισε να γράφεται τον Ιούλιο του 2008 με παπά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και κουμπάρο τον Νίκο Κεραμέα.

Όταν ο Σλούκας αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα και από το Νέο Φάληρο να ανηφορίσει στο Μαρούσι προφανώς ήταν συνειδητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με τη δραματική αλλαγή στην καριέρα και γενικότερα στη ζωή του...

Αποτελούσε κοινό μυστικό το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχαν διαρραγεί και την ίδια στιγμή έβρισκε την αγκαλιά του Εργκίν Αταμάν να τον περιμένει ορθάνοιχτη.

Απόψε ο Σλούκας επιστρέφει στο παλιό σπιτικό του ως επισκέπτης και-όπως συνέβη με όλους όσοι έχουν διανύσει την ίδια ή την αντίστροφη διαδρομή- ως persona non grata.

Μοιραία αυτό θα συνέβαινε κάποια στιγμή, είναι ούτως ή άλλως αναπόδραστο...

Ο Ηρακλής και το déjà vu

Στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της παρουσίασης της φανέλας του Παναθηναϊκού, στο Μουσείο της Ακρόπολης τον είχα ρωτήσει επί τη ευκαιρία ποιος είναι ο αγαπημένος ήρωας του από την ελληνική μυθολογία.

"Ο Ηρακλής" μου απάντησε. "Τον ξεχώριζα πάντοτε για την πυγμή, την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του, αλλιώς δεν θα πετύχαινε τόσους άθλους".

Το;y είπα τότε ότι θα χρειαζόταν και ο ίδιος τη γενναιότητα του ήρωα του όταν θα γυρίσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως αντίπαλος...

"Μέσα στη ζωή είναι όλα αυτά. Το ξανάζησα σε έναν βαθμό όταν επέστρεψα με τη Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό" μού αποκρίθηκε...

Ηγγικεν λοιπόν ή ώρα γι’ αυτή την επιστροφή που σηματοδοτεί τον ένατο αγώνα που θα παίξει ο Σλούκας κόντρα στον Ολυμπιακό...

Σλούκας-Ολυμπιακός 5-5

Ο 33χρονος γκαρντ εντάχθηκε στον Ολυμπιακό το 2008, προερχόμενος από την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ενώ τη σεζόν 2020-11 παραχωρήθηκε ως δανεικός από τους Πειραιώτες στον Άρη με τον οποίο ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος παίκτης εκείνης της περιόδου.

Κατόπιν συμφωνίας των δυο ομάδων, ως είθισται, ο Σλούκας δεν αγωνίσθηκε στα ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό στον οποίο επέστρεψε το 2011 και παρέμεινε έως το 2015, όταν άφησε την αγκαλιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να χωθεί σε εκείνη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

Τη σεζόν 2015-16 δεν διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους, ενώ τις επόμενες τέσσερις βρέθηκαν αντιμέτωποι οκτώ φορές με σκορ 5-3 υπέρ της τουρκικής ομάδας, για να ακολουθήσουν τα δυο εφετινά ντέρμπι αιωνίων, με το σκορ να είναι πλέον ισόπαλο (5-5).

Ο τελικός της γιορτής του

Σε αυτό το νταλαβέρι ασφαλώς ξεχωρίζει ο τελικός του Final 4 , ανήμερα τη γιορτή του (21 Μαΐου 2017) στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε με 80-64 κατακτώντας τον πρώτο και μοναδικό έως τώρα τίτλο της στη διοργάνωση.

Στον τελικό ο Σλούκας "έγραψε" τρεις πόντους, ένα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ συνολικά στις οκτώ αναμετρήσεις του με τη Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Ολυμπιακό είχε μέσο όρο εννέα πόντους, δυο ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δυόμισι λάθη.

Σε δυο από αυτά τα ματς έμεινε άποντος, ενώ στην καλύτερη εμφάνιση του, στις 15 Νοεμβρίου του 2018, παρήγαγε 20 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ οδηγώντας τη Φενέρμπαχτσε στην άλωση του ΣΕΦ με σκορ 73-72, έχοντας μάλιστα απέναντι του, όπως θα συμβεί και απόψε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Oι τελευταίοι έξι πόντοι, η βράβευση και η γιούχα

Σε αυτό το ματς μάλιστα πέτυχε τους τελευταίους έξι πόντους των φιλοξενούμενων, για να ακολουθήσουν το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου και τα επιγενόμενα άστοχα σουτ του Νίκολα Κάλινιτς και του Γουίλιαμς-Γκος,με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα προς το καλάθι!

Ο Σλούκας εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος στις 29 Δεκεμβρίου του 2016 και έφυγε ηττημένος με σκορ 71-62 (ενώ είχε προηγηθεί με 54-31) με απολογισμό 10 πόντους, δυο ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και τέσσερα λάθη.

Ασφαλώς η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη τόσο στον αγωνιστικό τομέα (10π., 2ρ., 6ασ.), όσο και στην ατμόσφαιρα, καθόσον αποδοκιμάσθηκε με έντονο τρόπο όταν βραβεύθηκε στο κέντρο του γηπέδου από τους αδελφούς Αγγελόπουλου, μαζί με τον συμπαίκτη του, επίσης πρώην Ερυθρόλευκο, Πέρο Αντιτς.

"Με πόνεσαν οι αποδοκιμασίες"

Δέκα μήνες αργότερα σε μια συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι "με πόνεσαν οι αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ" και συν τοις άλλοις άφησε, σε ανύποπτο χρόνο τότε, ένα ασαφές υπονοούμενο για μια ενδεχόμενη μελλοντική μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό!

Μετά από την τριετή δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, αυτή η μεταγραφή έγινε και ήδη ο Σλούκας έχει αναμετρηθεί δυο φορές με την προηγούμενη ομάδα του, γνωρίζοντας δυο ήττες, με 75-51 στη Ρόδο (9π., 3/3δ., 0/5τρ., 3/3β., 6ρ., 2ασ.) και με 88-78 στην παράταση στο ΟΑΚΑ (20π., 5/9δ., 2/6τρ., 4/4β., 3ρ., 3ασ.)

Τα πεπραγμένα του κόντρα στον Ολυμπιακό

Αναλυτικά τα πεπραγμένα του στα δέκα πλέον ματς στα οποία έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό:

  • 29/12/2016, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 71-62: 10 πόντοι (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ
  • 23/02/2017, Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 67-64: 0 πόντοι (0/5 δίποντα), μία ασίστ
  • 21/05/2017, Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 80-64: 3 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), ένα ριμπάουντ, 5 ασίστ
  • 15/11/2017: Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 83-90: 13 πόντοι (3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές), ένα ριμπάουντ, 2 ασίστ
  • 01/02/2018, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 95-70: 0 πόντοι (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα), ένα ριμπάουντ, 3 ασίστ
  • 15/11/2018, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 72-73: 20 πόντοι (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ.
  • 24/01/2019 , Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 90-75: 12 πόντοι (3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ
  • 02/01/2020, Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 87-96: 14 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ.
  • 30/09/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 75-51: 9 πόντοι (3/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 3/3 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ
  • 06/10/2023, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-88: 20 πόντοι (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Το σημάδεμα και το καμουφλάρισμα

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, απόψε ο Εργκίν Αταμάν και ο Κώστας Σλούκας θα βρίσκονται ούτως ή άλλως στο επίκεντρο του ντέρμπι και ό,τι ήθελε προκύψει στο τρίτο συναπάντημα των «αιωνίων»...

Ασφαλώς αυτή η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και σε ό,τι αφορά το πώς ο Μπαρτζώκας θα σημαδέψει τον Σλούκα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και αντιστοίχως το πώς ο Αταμάν θα επιδιώξει να τον καμουφλάρει.

Στα προηγούμενα ματς κάθε φορά που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κατευθυνόταν προς την αριστερή πλευρά, τον περίμενε , ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, ο Τόμας Γουόκαπ, ενώ έσπευδαν να τον παγιδεύσουν ή να του κλείσουν τον ορίζοντα της πάσας ή της διείσδυσης ο Κώστας Παπανικολάου και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Είτε το σχολίασε, είτε το άφησε να εννοηθεί, είτε το κράτησε μέσα του ο Ατμάν ξέρει ότι αυτή η υπόθεση θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο και στην αποψινή αναμέτρηση, συνεπώς πρέπει να πάρει τα μέτρα του...

Αυτό το ξέρει και το μελετά και ο Μπαρτζώκας...

Κυρίως όμως το ξέρει και το αισθάνεται ο ίδιος ο Σλούκας!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ