ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η καθοριστική συζήτηση μέσω zoom ανάμεσα σε Αταμάν και Σλούκα: "Είσαι ο καινούργιος μου Μίτσιτς"

Ο Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας διέβη τον Ρουβίκωνα και ο Βασίλης Σκουντής αποκαλύπτει τι του είπε μέσω zoom o Εργκίν Αταμάν και ποια γεγονότα μέτρησαν στην τελική επιλογή του Σαλονικιού γκαρντ.

Η συνάντηση τους την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπήρξε προϊόν μιας σύμπτωσης: σατανικής, μεν, σύμπτωσης δε!

Τέσσερις ημέρες αργότερα όμως η εξ αποστάσεως συνάντηση του Κώστα Σλούκα με τον Εργκίν Αταμάν κάθε άλλο παρά συμπτωματική υπήρξε! Και οι δυο βιαζόντουσαν, το δίχως άλλο…

Ο Σαλονικιός γκαρντ βιαζόταν να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του –και ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης ξεροστάλιαζε περιμένοντας την απάντηση του, με την ελπίδα να μην του ξαναρίξει χυλόπιτα όπως περίπου συνέβη πριν από τρία χρόνια σε μια ανάλογη περίπτωση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από την πλευρά του ο Τούρκος προπονητής βιαζόταν να σχηματοποιήσει την περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού, στην οποία είχε ήδη στρατολογήσει τον Λούκα Βιλντόζα και τον Τζέριαν Γκραντ, αλλά έβλεπε στο πρόσωπο του Σλούκα το κερασάκι της τούρτας!

Η συζήτηση μέσω zoom

Δεδομένου ότι ο Αταμάν και ο Σλούκας δεν μπορούσαν να συναντηθούν δια ζώσης, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ένα διαδικτυακό ραντεβού μέσω zoom, στο οποίο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές εξήγησε στον τρις εστεμμένο με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε το σχέδιο του για τη λειτουργία του Παναθηναϊκού και τον ηγετικό ρόλο για τον οποίο προόριζε τον 33χρονο γκαρντ…

Θα γίνεις ο καινούργιος μου Μίτσιτς

"Εγώ, όπως ξέρεις, στηρίζω σε μεγάλο βαθμό την τακτική μου στο pick n’ roll και εσύ είσαι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης σε αυτό το παιχνίδι. Θα αναλάβεις τον ηγετικό ρόλο και θα πάρεις πάνω σου την ομάδα. Θα γίνεις ο καινούργιος μου Μίτσιτς, γι’ αυτό τον ρόλο του δημιουργού και του εκτελεστή σε θέλω" είπε μεταξύ άλλων ο Αταμάν και ο Σλούκας μπήκε για τα καλά στο τριπάκι του μεγάλου και πανάκριβου «ναι».

Από εκεί και πέρα το νερό μπήκε στο αυλάκι, σήμερα έπεσαν οι υπογραφές και τα φωτογραφικά κλικ και όλα τα υπόλοιπα είναι Ιστορία…

Ασφαλώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του Σλούκα, τουναντίον αυτή η απόπειρα προσέγγισης κρατάει χρόνια και πάντως πραγματοποιήθηκε σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό και το 2012 και το 2015 και το 2018 και το 2020.

Δεν ήταν ζεστός ούτε τώρα

Ο Σλούκας, για κάμποσους προφανείς λόγους, ούτε τώρα ήταν πολύ πρόθυμος και πολύ ζεστός για να υποκύψει στον πειρασμό μιας σοβαρής διαπραγμάτευσης, πολλώ δε μάλλον της καταφατικής απάντησης.

Το τι μεσολάβησε έχει να κάνει τόσο με την ηγεμονική και πρωτοφανή στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ (για αυτόχθονα παίκτη) προσφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όσο και στα ντεσού των συζητήσεων, αλλά και των μη συζητήσεων με τον Ολυμπιακό!

Την προηγούμενη Δευτέρα, στη συνάντηση του με τη διοικητική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Σλούκας πέταξε την πάσα προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα, εκφράζοντας την επιθυμία να συναντηθεί μαζί του και να ξεκαθαρίσουν ενώπιος ενωπίω τα όσα σχετίζονταν όχι με τον χρόνο συμμετοχής, αλλά με τον ρόλο του.

Η μετάβαση στο "2", ο Γκος και το ραντεβού με τον Μπαρτζώκα

Περισσότερο από τον χρόνο συμμετοχής ή το εάν θα εκκινούσε ως βασικός ή θα ερχόταν από τον πάγκο (όπως συνέβη καθ’ όλη την περυσινή σεζόν) και εφόσον παρέμειναν ο Τόμας Γουόκαπ και ο Αϊζέια Κάναν και αποκτήθηκε ο Γουίλιαμς-Γκος, ο 33χρονος γκαρντ ήθελε να ακούσει από το στόμα του προπονητή σε μια τετ-α-τετ συνάντηση το τι σκέπτεται και για ποιο ρόλο τον προορίζει.

Δεδομένης της επιστροφής του ο Γκος, ήταν φανερό ή εν πάση περιπτώσει πολύ πιθανό ότι ο Σλούκας , εφόσον παρέμενε, θα περνούσε αρκετά λεπτά στη θέση του σούτιγκ γκαρντ και ήταν πρόθυμος να μπει σε μια συζήτηση σχετικά με το εάν και κατά πόσον μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη «μετάβαση» στη θέση.

Ωστόσο από πλευράς Μπαρτζώκα δεν υπήρξε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…

Ο Σλούκας δεν μπήκε σε οικονομικό πλειστηριασμό με τον Ολυμπιακό, αλλά προφανώς στύλωσε τα ποδάρια αφενός επειδή καθυστέρησε το ραντεβού του με τους αδελφούς Αγγελόπουλου και αφετέρου διότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στην επιθυμία του να συναντηθεί με τον δις κορυφαίο προπονητή της EuroLeague.

Η κόνξες, τα μουτράκια και η "δολοφονία χαρακτήρα"

Eνα πουλάκι μου είπε πριν από λίγη ώρα και άλλους δυο λόγους που (θεωρείται ότι) βάρυναν στην απόφαση του να δεχθεί την ούτως η άλλως τρομακτική πρόταση του Παναθηναϊκού…

Ο ένας είχε να κάνει με την εντύπωση ή ακόμη και την πεποίθηση του ότι επιχειρούνταν από το ευρύτερο περιβάλλον μια απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα»!

Ο δεύτερος αφορά το γεγονός ότι αφουγκράστηκε ή ακόμη και εισέπραξε από πλευράς Ολυμπιακού μια στάση του τύπου "να αφήσει τις κόνξες, να μην κρατάει μούτρα και να κάνει αυτό που του ζητάει και θέλει ο Μπαρτζώκας"!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ