SPORT24

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου για το ντέρμπι και τους γκαρντ των ερυθρολεύκων

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 το ντέρμπι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και στάθηκε στους γκαρντ των ερυθρολεύκων.

Ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού και ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 το δεύτερο "αιώνιο" ντέρμπι της σεζόν , αναφέρθηκε και στους γκαρντ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι επέλεξε να στελεχώσει το ρόστερ με τους τρεις σμολ φόργουορντ και να μην αποκτήσει ακόμα έναν γκαρντ, αλλά πλέον οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν στην αγορά για έναν "κοντό". Ο Γιώργος Συρίγος μιλώντας στους 103,3 τόνισε μεταξύ άλλων πως " για τον Ολυμπιακό το θέμα των γκαρντ, δεν ξέρω αν είναι ποσοτικό, γιατί έχουμε κάνει μεγάλη κουβέντα για τον επιπρόσθετο φόργουορντ. Ο Τουπάν δεν υπήρχε. Είχαμε πει πως δημιουργείται ένα μπέρδεμα από τον έναν παραπάνω φόργουορντ. Τα κουκιά, όμως, ήταν μετρημένα. Ο Τουπάν έλειπε και οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι. Περίμενες πως τα πράγματα στα γκαρντ θα ήταν περισσότερα τακτοποιημένα, αλλά έγινε το αντίθετο. Ο Στρέλνιεκς αγωνίστηκε σχεδόν για 15 λεπτά, αλλά η άμυνα δεν τον ένιωσε. Μιλάμε για έναν παίκτη που πέρσι, όταν ανέβαζε την απόδοσή του εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός άλλαζε εικόνα. Ο Μάντζαρης επί της ουσίας δεν μπορεί να κριθεί, γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εκτός ροτέισον, αλλά σε 11 λεπτά δεν πήρε σουτ. Συμπληρώνει την περιφερειακή γραμμή, αν και ήταν μέσα στο πρώτο καλό διάστημα του Ολυμπιακού. Δεν μπήκε στο κλίμα. Υποτιμάμε την οντότητα του, όταν λέμε πως έπαιξε δύο - τρεις καλές άμυνες. Είναι ένας καταξιωμένος παίκτης. Ο Σπανούλης είχε καθαρό μυαλό και ήταν ωφέλιμος μέχρι το σημείο που δέχθηκε τα δύο μπλοκ. Ο Γκος είναι πρωτόβγαλτος, δεν είχε λογική και ηρεμία".

Επίσης, παρατήρησε πως "ο Γουίλιαμς-Γκος, τον οποίο έχω πολύ ψηλά στην εκτίμησή του και πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας από τους καλύτερους της EuroLeague, παρά τους 9 πόντους δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα. Τα θετικά του είναι ίδια με τα αρνητικά του", ενώ για τον Βασίλη Σπανούλη ανέφερε "πως ήταν ήρεμος και συγκεντρωμένος μέχρι που δέχθηκε τα δύο στοπ".

Νωρίτερα, είχε αναφέρει "το παιχνίδι στο τέλος κρίθηκε από τα γκαρντ κι εν μέρει από τις προσωπικότητες" , ενώ είχε πει επίσης πως "ο Παναθηναϊκός από το σημείο που ο Ολυμπιακός μείωσε σε 58-57 στο 32', σκόραρε 14 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό με ένα χαμένο σουτ. Αυτό δεν θα αποτυπωθεί ως λάθος, αλλά είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός δεν έχει την ενέργεια και την συγκέντρωση για να παίξει σωστή ομαδική άμυνα. Ο Καλάθη, ο οποίος ναι μεν δεν σκοράρει και δεν έχει σχέση με τον κυρίαρχο Καλάθη που βλέπαμε πέρσι, στο δεύτερο ημίχρονο συμπλήρωσε τον καταιγιστικό Παππά. Εδώ έρχεται αυτό που λέγαμε για προσωπικότητες και γκαρντ. Ο Παππάς μίλησε στα πιο κρίσιμα σημεία. Θυμίζω πως ο Παππάς φώναξε «παρών» όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6 πόντους κι έβαλε 9 πόντους. Ξανάβαλε μπροστά τις μηχανές, όταν ο Ολυμπιακός επέστρεψε για ακόμη μία φορά. Με 10-0 του Παναθηναϊκού το σκορ έγινε 44-34 και ο Ολυμπιακός απάντησε μειώνοντας σε 51-50 λίγο πριν από τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Παππάς ήταν ξανά εκεί...."

Ο Γιώργος Συρίγος τόνισε επίσης πως "ο Ολυμπιακός δεν απείλησε στο φινάλε. Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία οχτώ λεπτά κρατούσε το παιχνίδι εκεί πού ήθελε με άξονα την καλή, όχι την πολύ καλή του, άμυνα. Η επίθεση του Παναθηναϊκού εκείνη την ώρα έκανε ό,τι ήθελε".

Ακούστε αναλυτικά το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ