ΠΟΛΟ

Oλυμπιακός-Οριτζόντε: 12-13

Oλυμπιακός-Οριτζόντε: 12-13
Τομάσκοβιτς

Δεν κατάφερε να πάρει την 4η θέση του Τσάμπιονς Καπ ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε με 12-13 από την Κατάνια

Οι "ερυθρόλευκες" ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στα τελευταία λεπτά έκανε σερί 3-0 και έφτασε σε απόσταση ενός γκολ. Είχε την τελευταία επίθεση, αλλά η Ντι Μάριο έκλεψε την μπάλα και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.
O αγώνας
Πρώτη αποβολή για τη Βένγκερ. Γκολ από την Μανωλιουδάκη που κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Αποβολή η Μαυρέλου. Η Βαλκάι στη θέση της.

Σκοράρει από την περιφέρεια η αρχηγός της Οριτζόντε, Τάνια Ντι Μάριο και ισοφαρίζει σε 1-1. Με αποβολή χρεώνεται η Αντωνάκου και η Βίγια σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω για το 1-2.

Έξω η Γκαριμπότι, αλλά αστοχεί η Βαλκάι από το έξω δοκάρι. Σκοράρει η Ραντίκι και κάνει το 1-3. H Αντωνάκου σκοράρει με ψιλοκρεμαστό από το εξτρέμ και διαμορφώνει το σκορ της πρώτης περιόδου, 2-3.

Η δεύτερη περίοδος
Αποβολή για την Τομάσκοβιυς. Στη θέση της η Σουν Γιάτινγκ. Χάνουν το παραπάνω οι Ιταλίδες. Σκοράρει η Μανωλιουδάκη και ισοφαρίζει σε 3-3. Ξανά μπροστά η Κατάνια με την Μιτσέλι (3-4).

Εκτός αγώνα για 20'' η Ντι Μάριο. Αστοχεί η Ψούνη που χρεώνεται και με πέναλτι. Σκοράρει η Ντι Μάριο από τα πέντε μέτρα. Στο +3 η Οριτζόντε με την Ντι Μάριο να σκοράρει εκ νέου, έπειτα από την αποβολή που έκανε η Μανωλιουδάκη.

Πίσω με 3 γκολ ο Ολυμπιακός (3-6) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η τρίτη περίοδος
Αποβολή για την Σουν. Χάνουν το παρπάνω οι Ιταλίδες αλλά δεν βγάζει την κόντρα ο Ολυμπιακός. Νέα αποβολή υπέρ της Οριτζόντε, με την Βαλκάι να αποχωρεί.

Ιδανική εξέλιξη κόντρας 4-3 για τον Ολυμπιακό, με την Σουν να τραβάει πάνω της την τερματοφύλακα και να σερβίρει στην Αβραμίδου που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 4-6. Στο 2-0 το σερί των "ερυθρόλευκων" που ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την Αντωνάκου να κάνει το 5-6 με όμοργο ψιλοκρεμαστό στην κόντρα.

Αποβολή, δεύτερη για τη Βαλκάι και η Γκιλ σκοράρει για το 5-7. Ξανά στο γκολ ο Ολυμπιακός. Για ακόμα μία φορά στην κόντρα, σκοράρει η Αβραμίδου, με την Μαυρέλου να της κάνει ιδανική πάσα. Η Γκαριμπότι σκοράρει και κάνει το 6-8. Κρδίζει την αποβολή η Σουν, αλλά αστοχεί η Ψούνη και ολοκληρώνεται η τρίτη περίοδος.

Η τελευταία περίοδος
Η Βίγια σκοράρει για το 6-9 στην πρώτη επίθεση του τελευταίου οκταλέπτου. Απάντηση από την Μανωλιουδάκη που κάνει το 7-9 (το τρίτο γκολ της). Η Ραντίκι σκοράρει και η Αβραμίδου σκοράρει εκ νέου. Στο 8-10 το σκορ.

Με αποβολή χρεώνεται η Σουν, σκοράρει η Βίγια (8-11). Η Γκιλ σκοράρει μετά την αποβολή που έκανε η Αντωνάκου. 8-12 το σκορ με 3' και 51'' να απομένουν. Μειώνει σε 9-12 η Αβραμίδου. Η ίδια κάνει το 10-12 με 2' και 35'' για το τέλος.

Σκοράρει και η Τομάσκοβιτς. Σερί 3-0 από τον Ολυμπιακό και 11-12 το σκορ, 1' και 56'' πριν τη λήξη. Σπάει το σερί του Ολυμπιακού η Βένγκερ που κάνει το 11-13. Γκολ από την Τομάσκοβιτς για το 12-13. Αστοχεί η Κατάνια και ο Ολυμπιακός έχει την τελευταία επίθεση 22 δευτερολέπτων. Τάιμ άουτ ο Παυλίδης.

Κλέβει η Ντι Μάριο, όλα τελειώνουν. Η Κατάνια κατακτά την τρίτη θέση με τελικό σκορ 12-13.

Tα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 3-2, 6-5

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Αβραμίδου 5, Μανωλιουδάκη 3, Τομάσκοβιτς 2, Αντωνάκου 2

Οριτζόντε (Φορμικόνι): Βίγια 3, Ντι Μάριο 3, Ραντίκι 2, Γκιλ 2, Μιτσέλι, Γκαριμπότι, Βενγκερ

Το Sport24.gr στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας III
Το Sport24.gr έλαβε θέση στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας και είναι έτοιμο να σας μεταδόσει το κλίμα πριν από το καθιερωμένο ξενέρωτο παιχνίδι που για κάποιο λόγο διεξάγεται στα Final Four όλων των αθλημάτων. Τον μικρό τελικό!

Οι απογοητευμένοι ηττημένοι των ημιτελικών της Παρασκευής, Ολυμπιακός και Οριτζόντε Κατάνια, θα αναγκαστούν να αναμετρηθούν με έπαθλο την τρίτη θέση στη διοργάνωση, που ουσιαστικά δεν σημαίνει κάτι.

16:00: Αφού αναγκαστήκαμε να αφήσουμε το πανέμορφο κέντρο της Κέρκυρας και τα... καφεδάκια μας, ήρθαμε στο κολυμβητήριο όπου ήδη οι αθλήτριες των δύο ομάδων κάνουν το -εκτός νερού- ζέσταμά τους.

16:15: Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού κάνουν πρώτες το... μεγάλο βήμα της βουτιάς στην πισίνα. Η κερκίδα παραμένει άδεια, αφού οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί δεν αναμένεται να ενισχύσουν δυναμικά την ομάδα, όπως έκαναν χθες.

16:16: Άλλωστε το μεγάλο ενδιαφέρον απόψε, συγκεντρώνεται στο ματς που θα ακολουθήσει. Τον μεγάλο τελικό που ξεκινάει στις 19:00. Εκεί όπου η Βουλιαγμένη θα διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενό της ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Κίνεφ Κίρισι.

16:18: Για τη Βουλιαγμένη θα τα πούμε, όμως, μετά. Άλλωστε στο πρώτο παιχνίδι αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, έχασε μεν στον ημιτελικό, αλλά απέδειξε με τη φετινή πορεία της (πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 και πρόκριση στο Final Four) ότι πλέον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τις Ευρώπης.

16:19: Άλλωστε, δεν είναι λίγο πράγμα μέσα σε 2 χρόνια να χτιστεί μία τόσο καλή ομάδα που αν συνεχίσει έτσι, έχει όλα τα φόντα να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

16:27: Πάσες ξεκίνησαν οι παίκτριες του Ολυμπιακού, οι οποίες στο αποψινό παιχνίδι έχουν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα, χωρίς άγχος και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην κάτοχο 8 ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, Οριτζόντε Κατάνια.

16:29: Άδεια ακόμα η πισίνα, η οποία πάντως αναμένεται να γεμίσει για το επόμενο παιχνίδι. Άλλωστε οι διοργανωτές σε συνεννόηση με τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού, κανόνισαν να μοιράσουν αρκετές προσκλήσεις μέσω ραδιοφώνων κτλ, οι οποίες αντικατέστησαν τα εισιτήρια που είχαν προμηθευτεί οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι.

16:31: Όπως και χθες, στο κολυμβητήριο βρίσκεται ο προπονητής του Εθνικού Κουν Πλασμάιερ, αλλά και άλλοι άνθρωποι του αθλήματος. Ανάμεσά τους και ο Ομοσπονδιακός κόουτς της Εθνικής γυναικών, Γιώργος Μορφέσης.

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού.



16:38: Χαλαρά τα πράγματα, περίπου 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Εμφανίστηκαν κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού. Μάλιστα όταν ρωτήσαμε έναν εξ αυτών πόσοι περίπου θα μαζευτούν τελικά, μας απάντησε ότι... δεν μπορεί να μας πει. Το γνωστό οπαδικό απόρρητο. Έλεος!

16:40: Σουτ κάνουν οι αθλήτριες των δύο ομάδων και σε λίγο αναμένεται η επίσημη παρουσίασή τους.

16:46: Αποσύρονται οι ομάδες για την παρουσίαση.

16:49: Παρών στο κλειστό και ο προπονητής της ΝΕΠ Γιώργος Κακουλίδης, του οποίου η ομάδα έφτασε φέτος στους "4" του LEN Trophy.

16:50: Πραγματοποιείται η παρουσίαση με χειροκροτήματα και για τις δύο ομάδες. Γεμίζει σιγά-σιγά η πισίνα, ενώ αυξήθηκαν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που θα ενισχύσουν την ομάδα τους, στην προσπάθειά της να κατακτήσει την τρίτη θέση.

16:58: Στο τερέν οι επτάδες των δύο ομάδων, όλα έτοιμα για την έναρξη του ματς!

17:00: Ο αγώνας αρχίζει!











































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ