ΠΟΛΟ

Οριτζόντε Κατάνια-Βουλιαγμένη: 9-12

Οριτζόντε Κατάνια-Βουλιαγμένη: 9-12
Λαρά

Ο ΝΟΒ προκρίθηκε για 3η συνεχή χρονιά στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ, επικρατώντας με 12-9 της Οριτζόντε

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έπαιξαν έχοντας την καρδιά του Πρωταθλητή και το Σάββατο εναντίον της Κίνεφ Κίρισι θα διεκδικήσουν το δεύτερο συνεχόμενό τους Πρωτάθλημα Ευρώπης.
Ποια να πρωτοξεχωρίσει κάποιος από τη σπουδαία νίκη. Την Τσουκαλά που κράτησε την ομάδα με τις σουτάρες της στις δύσκολες στιγμές, την Ασημάκη - διαβάστε το blog της εδώ - που άλλαξε τη ροή του αγώνα, τις πάντα αξιόπιστες Λαρά και Γερόλυμου (πρώτη σκόρερ με 4 γκολ).

Όλες ήταν καταπληκτικές και το Σάββατο θα επιχειρήσουν το πρώτο "ριπίτ" σε Τσάμπιονς Καπ στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Ο αγώνας
Πρώτη επίθεση στην Οριτζόντε μετά από την "ενός λεπτού σιγή" στη μνήμη του Αντώνη Γαβαλά.

Αποβολή για την Βίγια και η Ρουμπέση σκοράρει στο τέλος της επίθεσης. Άμεση απάντηση από την Μιτσέλι που σκοράρει από την περιφέρεια για το 1-1.

Η Λαρά κερδίζει την πρώτη της αποβολή αλλά η ευκαιρία αυτή τη φορά πάει χαμένη αφού η Μελιδώνη σουτάρει στα μπλοκ. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η Γκιλ δίνει προβάδισμα στην Οριτζόντε με 2-1.

Ακόμα μία αποβολή κερδίζει η Λαρά και η Γερόλυμου την αξιοποιεί κάνοντας το 2-2. Φεύγει και η Πέτρι για 20'' και οι Ιταλίδες το εκμεταλλεύονται με την Γκιλ που κάνει το 3-2.

Με αυτό το σκορ ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος, στην οποία η Κατάνια ήταν καλύτερη και ο ΝΟΒ ελαφρώς αγχωμένος. Με αυτό το σκορ ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος, στην οποία η Κατάνια ήταν καλύτερη και ο ΝΟΒ ελαφρώς αγχωμένος.

Η δεύτερη περίοδος
Η Μωραϊτίδου έξω, η Ραγκούζα σκοράρει και το σκορ γίνεται 4-2. Κεραυνός από την Τσουκαλά που μειώνει σε 4-3 από την περιφέρεια. Πέναλτι κάνει η Μελιδώνη και η Ντι Μάριο το αξιοποιεί για το 5-3.

Ελαφρώς κουρασμένη η Λαρά, αλλά η Καμμένου επιμένει να κρατάει στον πάγκο την Ασημάκη με το πρώτο ημίχρονο να βαδίζει προς το τέλος του. Η Ελληνίδα προπονήτρια φαίνεται ότι την κρατάει για το δεύτερο μέρος.

Αποβολή για την Λαρά που θα αντικατασταθεί από την Ασημάκη (σαν να μας... διάβασε η Αλεξία) για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Με 3 λεπτά για το τέλος της περιόδου. Ευτυχώς η Ντελ Σότο κατεβάζει το σουτ της Ραντίκι από το δοκάρι.

Κρατάει τον ΝΟΒ η Τσουκαλά που με ακόμα έναν κεραυνό από την περιφέρεια σκοράρει για το 5-4. Η πολύ κλειστή των Ιταλίδων δίνει την ευκαιρία στην περιφέρεια της ελληνικής ομάδας να δράσει. Έτσι ισοφαρίζει η Γερόλυμου.

Η Ασημάκη κερδίζει την αποβολή, αλλά η Λιόση σκοράρει υπό την πίεση του χρόνου και η Μπρανκάτι αποκρούει. Σκορ ημιχρόνου 5-5.

Η τρίτη περίοδος
Πρώτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για την Πέτρι. Μπροστά για πρώτη φορά η Βουλιαγμένη (6-5). Η Ασημάκη στέλνει στα σχοινιά την Ντι Μάριο και η Γερόλυμου με ακόμα ένα γκολ κάνει το 7-5. Παπάδες κάνει η Τσουκαλά που με ακόμα ένα πολύ δυνατό σουτ από την περιφέρεια κάνει το 8-5. Πολύ σημαντικό το προβάδισμα για τον ΝΟΒ αλλά ακόμα είναι νωρίς.

Η Ασημάκη χρεώνει με δεύτερη αποβολή την Ραγκούζα και η Καμμένου καλεί τάιμ άουτ. Αν η διαφορά πάει στα 4 γκολ τα πράγματα για τις Ιταλίες θα γίνουν πολύ δύσκολα. Και όντως έτσι γίνεται, έστω και με λίγη τύχη, η Ασημάκη σκοράρει από το σουτ. 5-9 το σκορ, με την πλάτη στον τοίχο οι Ιταλίδες!

Ανάσα από την Γκαριμπότι στην Κατάνια. Το 6-9 στην παίκτρια παραπάνω την κρατάει στο ματς. Η Τσουκαλά χρεώνεται με την πρώτη της αποβολή, η Ντελ Σότο αποκρούει αλλά η Γκιλ κερδίζει εκ νέου την μπάλα και κάνει το 7-9. Δεν παραδίνεται η Κατάνια και το οκτάλεπτο ολοκληρώνεται.

Η τελευταία περίοδος
Έξω η Μιτσέλι αλλά η Ρουμπέση αστοχεί. Γκλάρα από την Άντυ που ξεκολλάει την Βουλιαγμένη. 10-7 και στο παιχνίδι η Λαρά για να ξεκουράσει την... λιωμένη Ασημάκη. 6' και 30'' για το τέλος.

Η Μιτσέλι σκοράρει και πάλι, μετά την αποβολή με την οποία είχε χρεωθεί η Μελιδώνη. Στο παιχνίδι η Μωραϊτίδου που παίρνει δύο μέτρα. Πέναλτι παίρνει η ξεκούραστη Γιούλη και το εκτελεί εύστοχα η Γερόλυμου που φέρνει την ομάδα της πολύ κοντά στον τελικό. 8-11 το σκορ. Ψιλοκρεμαστό από τη Μωραϊτίδου και... γκολ. Το σκορ στο 8-12 και πλέον η Βουλιαγμένη δεν χάνει!

53 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Γκιλ σκοράρει, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό πια. Η Βουλιαγμένη είναι στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το Σάββατο θα διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-4, 2-3

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Γερόλυμου 4, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Πίτρι

Οριτζόντε (Φορμικόνι): Γκιλ 4, Μιτσέλι 2, Ραγκούζα, ντι Μάριο, Γκαριμπότι

H Βουλιαγμένη είχε 3/8 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και οκτώ γκολ από την περιφέρεια. Η Οριζόντε Κατάνια είχε 5/7 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και τρία γκολ από την περιφέρεια.

Καμμένου: " Σήμερα δεν φοβήθηκα"
Χαμηλά τους τόνους κράτησε η Αλεξία Καμμένου στις δηλώσεις της μετά το ματς: " Η Κίρισι είναι μία αξιόμαχη ομάδα, έχει παίκτριες εμβληματικές, όπως η Κόνουκ και η Σομπόλεβα, κι εμείς πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που περάσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά στον τελικό".

"Δεν παίζουν ρόλο τα προηγούμενα αποτελέσματα, είναι ένα απλό παιχνίδι με μία καλή ομάδα. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, είναι μεγάλη παγίδα να πιστεύουμε ότι η Κίρισι είναι εύκολος αντίπαλος

".

Για τη νίκη επί της Κατάνια τόνισε: " Βρήκαμε λύσεις από την περιφέρεια, είχαμε βάλει την Γερόλυμου που έχει μεγάλη εκτελεστική ικανότητα από δεξιά, μετά μπήκε μέσα και η Τσουκαλά που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ξέραμε ότι θα παίξουν συνδυασμένη άμυνα στους φουνταριστούς, νομίζω ότι ήμασταν έτοιμες να αντιμετωπίσουμε αυτή την άμυνα και τα καταφέραμε. Μέτρησε πολύ και το βάθος του πάγκου. Σήμερα δεν φοβήθηκα".

Καταλήγοντας υπογράμμισε: " Η Βουλιαγμένη κρατιέται τόσο ψηλά χάρη στο μεράκι κάποιων ανθρώπων. Και μόνο η παρουσία μας εδώ ήταν επιτυχία, έχω πει και στα παιδιά ότι στόχος μας είναι να μονιμοποιηθούμε στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης".



Μελιδώνη: " Δύσκολα κάποιος θα μας πάρει τον τίτλο"
Η Άντυ Μελιδώνη μίλησε στην κάμερα του Sport24.gr
ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάρει άλλη ομάδα τον τίτλο.



Νωρίτερα είχε δηλώσει: " Είμαι εδώ για να το σηκώσω. Το δύσκολο ματς ήταν το σημερινό, αλλά κάθε βήμα είναι διαφορετικό. Εμείς πάμε ταπεινά, όπως πάντα, κι αυτό είναι το όπλο μας. Δεν υπάρχουν προγνωστικά στον τελικό, το θέμα είναι να παίξουμε καλά".

Η Αντιγόνη Ρουμπέση που πέρυσι δεν αγωνίστηκε στο Final Four τόνισε: " Ιδιο σκορ με πέρυσι, αλλά φέτος το έζησα από μέσα και το ευχαριστήθηκα πιο πολύ. Πιστεύω ότι στον τελικό είμαστε το φαβορί, γιατί τα αποτελέσματα φέτος έχουν δείξει ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την Κίρισι, απλά πρέπει να το αποδείξουμε αύριο. Είμαι περήφανη για την ομάδα που παίζω".

Η Κική Λιόση τόνισε: " Ήμασταν πολύ καλύτερες και αυτό φάνηκε στα τελευταία δύο οκτάλεπτα, όπου η Οριζόντε δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φάνηκε πόσο καλή ομάδα είμαστε και πως ανατρέπουμε τα εις βάρος μας σκορ. Είμαστε ευρωπαϊκή ομάδα, τι να κάνουμε. Σ' έναν τελικό τα προγνωστικά είναι 50-50".

Από την πλευρά της η Εύη Μωραϊτίδου συμπλήρωσε: " Η Οριζόντε ήταν από τις πιο σημαντικές ομάδες του Final Four και ήταν πολύ σημαντικό να τη νικήσουμε στον ημιτελικό. Δείξαμε ότι θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, στην αρχή ήμασταν λίγο... μαγκωμένες και διστακτικές, αλλά μετά βρήκαμε τον εαυτό μας και αυτό έκανε τη διαφορά".

"Τώρα τα μάτια μας είναι στραμμένα στον τελικό. Εδώ που φτάσαμε θέλουμε να το σηκώσουμε. Την Κίρισι δεν μπορείς να την πεις αουτσάιντερ, έχει πολύ καλές παίκτριες, με μεγάλη εμπειρία και αξία. Υστερούν ίσως λίγο στην τερματοφύλακα, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή. Φαβορί πάντως είναι η Βουλιαγμένη

".

Τέλος, η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: " Είναι απερίγραπτο συναίσθημα να προκρίνεσαι για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό. Η Βουλιαγμένη αποδεικνύει συνεχώς ότι σε τέτοιες διοργανώσεις ξέρει να ανταπεξέρχεται. Μας πάει η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα θα μας πάει. Πιστεύω πως αύριο είμαστε το φαβορί".

Το Sport24.gr στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας II
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στον πρώτη ημιτελικό του Final Four του Τσάμπιονς Καπ αφού ηττήθηκε από την Κίνεφ Κίρισι με 11-12. Πλέον είναι η σειρά της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Βουλιαγμένης που αντιμετωπίζει την Οριτζόντε Κατάνια. Το Sport24.gr μεταδίδει.

18:32: Η μπάντα παίζει και μας προετοιμάζει για τον δεύτερο ημιτελικό με ελληνικό ενδιαφέρον. Η Βουλιαγμένη και η Οριτζόντε ήδη κάνουν το ζέσταμά τους και ετοιμάζονται για το μεγάλο ματς.

18:37: H φιλαρμονική ένωση Καποδίστριας ολοκληρώνει το έργο της και χειροκροτείται. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν πλέον αποχωρήσει και το κολυμβητήριο αδειάζει σε μεγάλο βαθμό.

18:38: Γύρω στους 50 οι οπαδοί της Βουλιαγμένης που βρίσκονται στην εξέδρα.

18:40: H ζέστη συνεχίζεται την ώρα που οι αθλήτριες των δύο ομάδων σουτάρουν σε Ντελ Σότο (ΝΟΒ) και Μπρανκάτι (Κατάνια).

18:47: Αποσύρονται οι δύο ομάδες για να βάλουν σκουφάκια και να κατευθυνθούν προς την παρουσίαση.

18:49: Οι Ρώσοι οπαδοί χειροκροτούν τις παίκτριες της Κίνεφ, που πήραν τις θέσεις τους στην κερκίδα και αυτές ανταποδίδουν. Λίγα μέτρα μακριά, οι εμφανώς απογοητευμένες "ερυθρόλευκες".

18:51: Πολλά χειροκροτήματα για την Βουλιαγμένη, της οποίας η παρουσίαση γίνεται πρώτα. Χειροκροτείται και η Κατάνια και πλέον όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του ματς.

19:00: O αγώνας αρχίζει!




























































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ