Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α1 πόλο ανδρών: Δύσκολες νίκες για Βουλιαγμένη, Υδραϊκό κόντρα σε ΟΥΚ Βόλου και Παναθηναϊκό για το Β όμιλο

Α1 πόλο ανδρών: Δύσκολες νίκες για Βουλιαγμένη, Υδραϊκό κόντρα σε ΟΥΚ Βόλου και Παναθηναϊκό για το Β όμιλο
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 11-9 του ΟΥΚ Βόλου, ενώ ο Υδραϊκός επιβλήθηκε δύσκολα 8-9 του Παναθηναϊκού για τον Β΄όμιλο της Α1 πόλο ανδρών.

Με νέα παιδιά να χρησιμοποιούνται στην επτάδα από τον Χρβόγε Κόλιανιν, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επικράτησε τελικά με 11-9 του ΟΥΚ Βόλου στο κολυμβητήριο του Λαιμού για την 8η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α' φάσης της Α1 Ανδρών, διατήρησε το απόλυτο των νικών (8 στα 8) και συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία.

Οι Βολιώτες αντιστάθηκαν σθεναρά, αλλά οι σύγχρονοι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ προηγήθηκαν με 9-4 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια, όμως, και συγκεκριμένα -σύμφωνα με το φύλλο αγώνα- «στο 6.29 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση το Νο 4 του ΝΟ Βουλιαγμένης Γκιουβέτσης, για βιαιοπραγία σε αντίπαλο παίκτη.

Έτσι ο ΟΥΚ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω, διάστημα κατά το οποίο κατάφερε να μειώσει το σκορ και να χάσει τελικά με 2 γκολ διαφορά (11-9). Με κόκκινη κάρτα είχαν αποβληθεί, εξάλλου, ο προπονητής του ΟΥΚ Βόλου Νίκος Βενετόπουλος, 2.48 πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου και ο έφορος του ΟΥΚ Τ. Μαρινάγης, στο 4.48 της 2ης, αμφότεροι για διαμαρτυρία.

Συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία ο Πανιώνιο. Η ομάδα του Κώστα Δήμου επιβλήθηκε με 10-6 επί του ΝΟ Χανίων, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, έφτασε στους 21 βαθμούς και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (έχει χάσει μόνο από τον πρωτοπόρο ΝΟΒ).

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι και είχε συνεχείς ανατροπές. Οι Νεοσμυρνιώτες πέρασαν μπροστά με 4-3, λίγο πριν από το ημίχρονο, που έληξε ισόπαλο 4-4. Οι Χανιώτες προηγήθηκαν με 6-5 στο φινάλε του τρίτου οκτάλεπτουα, αλλά ο Πανιώνιος με ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο κι ένα σερί 6-0, έφτασε στη νίκη. Κορυφαίος σκόρερ για τους κυανέρυθρους της Νέας Σμύρνης ο Μοσκόφ με 4 γκολ.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το ματς στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, ανάμεσα στον εδρούχο Παναθηναϊκό και τον Υδραϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών. Ο Υδραϊκός κατάφερε τελικά να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση των πρασίνων και να πάρει τη νίκη με 9-8, που είναι η πέμπτη του στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 6 βαθμούς, αλλά δείχνει σαφώς ανεβασμένος και πολύ μαχητικός στις εμφανίσεις του σε σχέση με το ξεκίνημα.

Οι πράσινοι του Λαζαρίδη προηγήθηκαν 2-0 και 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά και 5-4 στο ημίχρονο, όμως, η ομάδα του Βολτυράκη ανέτρεψε το ροή των πραγμάτων στο δεύτερο μέρος του αγώνα, κυρίως βελτιώνοντας την άμυνά της και προηγήθηκε και με 9-7. Ο Παναθηναϊκός μείωσε 40 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε σε 9-8, είχε την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσει, αλλά λίγο η απειρία των νεαρών παικτών του, λίγο το άγχος δεν τα κατάφερε τελικά.

Ο ΓΣ Περιστερίου συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του τις τελευταίες αγωνιστικές, περνώντας άνετα και από την έδρα του ΝΟ Χίου, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, όπου επικράτησε με 14-3 για την 8η αγωνιστική του Β΄Ομίλου της Α1 Ανδρών και έφτασε στους 18 βαθμούς.

Με βασικό όπλο την άμυνα, η ομάδα του Λούδη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και αύξησε τη διαφορά με ρυθμούς ρελαντί στην επίθεση.

Τα στατιστικά

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ 11-9

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 3-1, 2-5.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 1, Πάπαριτς 1, Λόζινα 1, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Κωνσταντόπουλος, Κουρούβανης Ν., Σκουμπακης 2, Λεβαντής, Γεγάκης, Γαννάτος.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Βενετόπουλος): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος, Στεργίου Δ. 2, Ιωαννίδης 1, Μαρινάγης Χρ., Στεργίου Γ. 1, Βλιώρας, Πετρόπουλος, Αράγια 5, Μαρινάγης Γ., Βασιλούλης, Νάσιος, Μπομπός, Χαλάμ.

Πανιώνιος - ΝΟ Χανίων 10-5

Οκτάλεπτα: 3-2, 1-2, 1-2, 5-0.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Καζάκος, Κοπελιάδης 1, Μαυράκης, Ζουρίδης, Μπραΐμης 2, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 4, Δήμου Τάκης 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Κουκουνάς, Μοσχοβέλης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Κουτρουλάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης, Πολύζος, Νικολαΐδης, Μπατάκης 2, Σπάχιτς 1, Χαριτάκης, Τοτ 1, Αποστολάκης, Μπέτο, Μαζοκοπάκης 1, Κουμής, Κανδανολέων 1, Παππάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 8-9

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 0-2, 3-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γαβαλάς Θ., Δανούρδης, Παπαδημητρίου 1, Ζερβουδάκης, Κουρλιάφτης, Καρακάσης 1, Σιαμάς Π., Πανταζόπουλος, Ρομπόπουλος 3, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος 2, Παπαβασιλείου, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Παναγιότι.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης, Θαλασσινός 1, Πρέκας 2, Αλμύρας, Μλάνης 2, Γιάνκοβιτς 1, Άντζιτς 2, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 3-14

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-2, 0-3, 1-6

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Αλάτσης, Σπανογιάννης, Γδύσης 1, Παππάς Κ., Παππάς Αλ. 1, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Μαρουλάς, Κόλλιας, Καλαργυρός, Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μ., Αμπάζης.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Φάρκας 2, Φάρμερ 1, Γερακούδης 3, Κοκουμάκης, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 2, Αγκόρτσας 1, Παπασηφάκης 4, Τοράκης, Λαδάς, Σαλτερής, Μυρίλος.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

  • Πανιώνιος - ΝΟ Χανίων 10-5
  • ΝΟ Βουλιαγμένης - ΟΥΚ Βόλου 11-9
  • Παναθηναϊκός - Υδραϊκός 8-9
  • ΝΟ Χίου - ΓΣ Περιστερίου 3-14

Βαθμολογία

  1. ΝΟ Βουλιαγμένης 24
  2. Πανιώνιος 21
  3. ΓΣ Περιστερίου 18
  4. Υδραϊκός 15
  5. ΝΟ Χανίων 9
  6. Παναθηναϊκός 6
  7. ΝΟ Χίου 1
  8. ΟΥΚ Βόλου 1

Επόμενη αγωνιστική 11/12

  • ΟΥΚ Βόλου - Υδραϊκός
  • ΝΟ Χίου - Παναθηναϊκός
  • ΓΣ Περιστερίου - Πανιώνιος
  • ΝΟ Χανίων - ΝΟ Βουλιαγμένης


TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ