ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η περίπτωση Μιλουτίνοβ δείχνει πόσο ελκυστικός προορισμός είναι και πάλι ο Ολυμπιακός

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στο ΣΕΦ
Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Εχθρός του καλού είναι πλέον το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Τα δύσκολα πέρασαν, ο δρόμος για την επόμενη μέρα είναι καθαρός. Και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Όταν ένα κάρο κολλάει στη λάσπη, η πιο δύσκολη αποστολή είναι η μετακίνησή του. Όταν γίνει αυτό, όταν βγει το κάρο στον κανονικό δρόμο και πάλι, όλα είναι πιο εύκολα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, βγήκε από τη λάσπη και κυκλοφορεί πάλι στην μπασκετική κοινωνία με λαμπερή εμφάνιση. Είναι πρωταθλητής, είναι κυπελλούχος, επέστρεψε και σε Final Four. Μια σεζόν βγαλμένη από τα όνειρα των αδελφών Αγγελόπουλων, του Γιώργου Μπαρτζώκα, των παικτών τους και όλων όσοι βρίσκονται στην ομάδα του Πειραιά. Ειδικά τούτη τη σεζόν, κάθε αποτυχία θα έδινε πάτημα στους αντιπάλους για χλευασμό και ειρωνεία.

Οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν άφησαν κανένα περιθώριο, όχι μόνο δεν έδωσαν πάτημα, αλλά το έκαναν με το δικό τους τρόπο. Χάρη στην αδιαμφισβήτητη υπεροχή τους εντός συνόρων, με επτά συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού, με μία ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και παράλληλα έφτασαν και ως το Final Four, προσθέτοντας αίγλη στο όνομά τους στην Ευρώπη, που τα τελευταία χρόνια έμοιαζε να μην υπολογίζει ιδιαίτερα την παρέα του Φαλήρου.

Ιδανικό τελείωμα, λοιπόν, στη χρονιά, που δίνει τεράστια ώθηση εν όψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Οι λόγοι; Προφανείς. Το κάρο βγήκε από τη λάσπη και πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει στην αγορά με περισσότερα όπλα.

  • Πρώτον διότι η οικονομική κατάσταση της ομάδας γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη, η αξιοπιστία έχει επανέλθει καιρό τώρα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να έχουν κερδίσει όλες τις μάχες που έδωσαν στο ελληνικό μπάσκετμπολ.
  • Δεύτερον γιατί ο Ολυμπιακός είναι πλέον ομάδα Final Four, το μπασκετικό του πλάνο είναι επιτυχημένο.
  • Τρίτον οι 12.000 οπαδοί που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι δημιούργησαν κάτι αξιοζήλευτο και πολλοί θέλουν να παίξουν σε μια ομάδα που έχει τέτοιο κόσμο στο πλάι του. Η εικόνες από το ματς με την Μονακό επίσης πήγαν σε όλο τον κόσμο και ανέβασαν το όνομα του Ολυμπιακού.
  • Τέταρτον διότι λειτουργεί στην εντέλεια και έξω από το παρκέ. Θέλει και τύχη όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να μην υπάρχουν τραυματισμοί σε μια σεζόν, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόγραμμα εκγύμνασης, οι φυσιοθεραπευτές, όλο το σταφ υποστήριξης των παικτών προσφέρει τέλειο σέρβις.

Ο Μιλουτίνοβ δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο

Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται πια στη διαδικασία ανοικοδόμησης, αλλά των βελτιωτικών κινήσεων. Μερεμέτια χρειάζονται πια, αφού υπάρχει βασικός κορμός σε καλή ηλικία. Εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο και οι ερυθρόλευκοι αναζητούν τα 2-3 σωστά κομμάτια που θα τελειοποιήσουν το παζλ.

Χρήματα υπάρχουν κι ας μην γίνεται σύγκριση με τα μπάτζετ του 2009, του 2010 και του 2011, ούτως ή άλλως τα πολλά λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Χρειάζεται απλά η κατάλληλη διαχείριση και οι σωστές επιλογές.

Η μία εξ αυτών είναι η προσθήκη του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Πριν από λίγο καιρό έμοιαζε αδιανόητο ο Ολυμπιακός να κυνηγά παίκτες του κόστους του Σέρβου σέντερ, αλλά πλέον δεν είναι καθόλου ανέφικτο. Οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν στο γεγονός πως ο 27χρονος ψηλός λατρεύει την Ελλάδα και είναι αγαπητός σε ομάδα και κόσμο, έτσι ώστε να καταφέρουν τη μεγάλη επιστροφή.

Είναι δε πολύ σημαντικό ότι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι καλύτερη για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, αφού θα υπάρχει καθολική εμπιστοσύνη, οι μουρμούρες θα είναι σπάνιες. Κάτι που τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν ίσχυε στον απόλυτο βαθμό, όσο αγαπητός κι αν είναι στο κοινό του Ολυμπιακού ο προπονητής της ομάδας.

Όλες αυτές οι συνθήκες δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα ο Ολυμπιακός. Είναι η ευκαιρία του να διατηρήσει τη διαφορά και υπό προϋποθέσεις να την αυξήσει σε σχέση με τον μεγάλο ανταγωνιστή του στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό. Διότι πάντα ο ένας στόχος θα είναι κρατά τα εγχώρια σκήπτρα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και φυσικά να μένει στο πιο υψηλό επίπεδο στην EuroLeague. Να είναι σταθερά στα play offs και εν συνεχεία να αναζητεί κάθε χρόνο κάτι πολύ καλό.

Ο Πρίντεζης αφήνει τον Ολυμπιακό σε καλά χέρια

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού απασχολεί όλο και περισσότερο τους οπαδούς που θέλουν μεταγραφές και ενίσχυση. Υπάρχουν στόχοι που έχουν ήδη ακουστεί και συζητηθεί, υπάρχουν παίκτες που απασχολούν αλλά δεν έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο και θα υπάρξουν άλλοι που προς το παρόν δεν έχουν μπει καν σε συζήτηση.

Όπως και να έχει όμως, η βάση της ομάδας παραμένει ισχυρή. Ο σπουδαίος Γιώργος Πρίντεζης αποχωρεί, αλλά αφήνει τον Ολυμπιακό σε πολύ καλά χέρια. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κώστας Σλούκας, ο Σάσα Βεζένκοβ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Μιχάλης Λούντζης αποτελούν εγγύηση για το μέλλον από πλευράς εγχώριου κορμού, ο Μουστάφα Φαλ, ο Τόμας Γουόκαπ, ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι οι ξένοι που σίγουρα θα συνεχίσουν.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που αγαπήθηκε κι αυτός από τον κόσμο και θα ήταν ιδανικό να παραμείνει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν. Έχει ταλέντο, έχει και τρέλα, είναι κομβικός για τους ερυθρόλευκους. Αν παραμείνει - μην ξεχνάμε πως λογίζεται ως Ελληνας - τότε η ζωή του Μπαρτζώκα θα γίνει ακόμα καλύτερη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία γι αυτό...

Δείτε την Game Night για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απ' τον Ολυμπιακό:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ