ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα και τα συμβόλαια των ερυθρολεύκων

BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 1  /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 1 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή βάση για την επόμενη σεζόν. Τι ισχύει με τα συμβόλαια και τους free agents.

Μετά από δυόμιση δεκαετίες (από το 1997), ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Μία εξαιρετική, μια σπουδαία σεζόν που επισφραγίστηκε με την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου και την κατάκτηση δύο τίτλων (Κύπελλο και Πρωτάθλημα) στην Ελλάδα. Πέραν αυτών όμως, υπάρχει κάτι επίσης σημαντικό για τους ερυθρόλευκους: κατάφεραν να συνδυάσουν την επιστροφή στις επιτυχίες με τη δημιουργία μιας δυνατής βάσης παικτών, η οποία θα μείνει αμετακίνητη την επόμενη σεζόν.

Το μείζον βέβαια αφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας. Το συμβόλαιο του έμπειρου τεχνικού ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι, είναι όμως καθαρά τυπικό θέμα η επισημοποίηση της παραμονής του. Οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους, προσδοκώντας παράλληλα σε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στα χρόνια που έρχονται.

Από εκεί και πέρα, το SPORT24 παρουσιάζει τι ισχύει με τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού, με αυτούς που είναι "δεμένοι" για (τουλάχιστον) ακόμη μια σεζόν κι εκείνους που μένουν ελεύθεροι σε ένα καλοκαίρι, που ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θα βρίσκεται στη συζήτηση που θα γίνει ανάμεσα στον προπονητή και τη διοίκηση του συλλόγου.

Τόμας Γουόκαπ: Ο σκληροτράχηλος περιφερειακός του Ολυμπιακού υπέγραψε πέρσι για τρία χρόνια, ήτοι έχει ακόμη δύο δεδομένα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αποτέλεσε άλλωστε βασικό συστατικό στοιχείο της φετινής σπουδαίας σεζόν των ερυθρολεύκων, οπότε...

Κουίνσι Έισι: Ο 31χρονος ψηλός αποκτήθηκε στα μισά της σεζόν για να δώσει βάθος στη front line του Ολυμπιακού, δίχως όμως να καταφέρει να κερδίσει σημαντικό ρόλο. Αποτέλεσε ένα πολύ καλό στοιχείο για τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια πάντως, δίχως όμως αυτό να του εξασφαλίζει νέο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται, με τον ίδιο να αναζητά στην αγορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Το μονοετές συμβόλαιο του ομογενούς γκαρντ φτάνει στο τέλος του, με τον ίδιο να έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού την επιστροφή στο ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θέλει να τον κρατήσει κοντά του για τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν, με τον ίδιο να αποτελεί το πιο "καυτό" θέμα της offseason για τους ερυθρόλευκους.

Μιχάλης Λούντζης: Ο 25χρονος περιφερειακός θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, καθότι το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Ο διεθνής γκαρντ δεσμεύεται εγγράφως με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για ακόμη ένα χρόνο, μέσω σχετικής οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Μουσταφά Φαλ: Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, ο θηριώδης σέντερ βρέθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός και υπέγραψε την παραμονή του για τρία ακόμη χρόνια, ήτοι με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου του 2024/25.

Κώστας Σλούκας: Ο διεθνής γκαρντ έχει το +1 στο συμβόλαιό που υπέγραψε προ διετίας με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, μια επιλογή που δεν τίθεται θέμα για το αν θα ενεργοποιηθεί. Για ακόμη μια σεζόν, ο 31χρονος πόιντ γκαρντ θα αποτελεί τον ηγέτη των ερυθρολεύκων.

Χασάν Μάρτιν: Ο 27χρονος σέντερ μένει ελεύθερος μετά από μία διετία στο Λιμάνι. Στην παρούσα φάση δεν έχει αποφασιστεί αν θα του γίνει πρόταση ανανέωσης, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να αποχωρήσει.

Σάσα Βεζένκοβ: Ο αριστερόχειρας φόργουορντ υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, η οποία τον κρατά στο ΣΕΦ μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν το... κουνάει από το Λιμάνι, εκτός κι αν βρεθεί κάποιος μνηστήρας από το ΝΒΑ. Ο λόγος αφορά στο γεγονός πως στο συμβόλαιό του προβλέπεται "NBA Out" (περίπου 700.000€).

Γιώργος Πρίντεζης: Το συμβόλαιο του "κάπτεν" του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε, με τον ίδιο να γράφει τον επίλογο της σπουδαίας καριέρας του με την κατάκτηση του νταμπλ.

Κώστας Παπανικολάου: Ο διεθνής φόργουορντ έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό (μέσω σχετικής οψιόν), γεγονός που σημαίνει πως θα συνεχίσει να αποτελεί μια βασική επιλογή για το rotation.

Λιβιό Ζαν-Σαρλ: Μετά από μία διετία στο ΣΕΦ, ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ μένει ελεύθερος, έχοντας πλέον το δικαίωμα να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σακίλ ΜακΚίσικ: Ο 32χρονος αθλητής θα μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό (οι ερυθρόλευκοι έχουν την σχετική οψιόν), έχοντας εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα αφού έχει προσφέρει πολλά στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στο ΣΕΦ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ